İşlemcinin olduğu yerden cızırtı sesi geliyor

Reaksiyon skoru
4
Merhaba işlemcinin olduğu yerden cızırtı sesi geliyor bu durum ne ekran kartı ile ne fan ile nede psu ile alakalı değil hepsinin testini yaptım ekran kartını söktüm yine geliyor tüm fanları durdurdum yine geliyor psu nun olduğu yere kulağımı yasladım dinledim ordada ses yok ve bir şey farkettim ekran kartı takılı ve tüm fanları çalışmaz iken bios ekranına girdim orda kasayı dinledim gram ses yok ama masaüstüne döndüğümde ses gelmeye başlıyor işlemcinin olduğu yerden anlamadım problemi ses çok fazla gelmiyor bu arada anlayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim teşekkürler.

Anakartın bobinleri ötüyordur.

Nadiren anakartlarda da coil whine olabiliyor yani bu cızırtı sesi çalışmasına ve performansına bir eksisi yok ama can sıkıyor genelde ekran kartı ve güç kaynağında olur sizin şansınıza anlattığınıza göre anakart da var
Anakartı yeni aldınız ise değişim yada iade yapın olmadı servise yönlendirin garantisi varsa size kalmış artık

Nadiren anakartlarda da coil whine olabiliyor yani bu cızırtı sesi çalışmasına ve performansına bir eksisi yok ama can sıkıyor genelde ekran kartı ve güç kaynağında olur sizin şansınıza anlattığınıza göre anakart da var
Bios ekranında olmuyor ses hiç ama masa üstüne dönünce oluyor bende kule tipi soğutucu var ondan dolayı olabilir mi yada işlemciden dolayı bir zararı var mı

Bios ekranında olmuyor ses hiç ama masa üstüne dönünce oluyor bende kule tipi soğutucu var ondan dolayı olabilir mi yada işlemciden dolayı bir zararı var mı
Mehmet yılmaz dediği gibi bios da yük binmiyor ama windows ekranı geldiğinde arka plan uygulamaları yüklenirken anlık yük voltaj dalgalanması ses yapıyor

İşlemcinin anlık frekansı, yük durumu gibi şeyler etkiler hep olacak diye bir şey yok.
Ana kartdan dolayı mı olur diyorsunuz peki bunun biz zararı olur mu bide bende kule tipi soğutucu var ondan kaynaklı olabilir mı ama onunda fanları dönmüyorken geliyor ses

Ana kartdan dolayı mı olur diyorsunuz peki bunun biz zararı olur mu bide bende kule tipi soğutucu var ondan kaynaklı olabilir mı ama onunda fanları dönmüyorken geliyor ses
Soğutucu ile alakası yok durumun tabi sizin anlattıklarınız kadarı ile yorum yapıyoruz muhtemelen anakartda cw var ama başta dediğim gibi bunun ses dışında bir zararı yok

Mehmet yılmaz dediği gibi bios da yük binmiyor ama windows ekranı geldiğinde arka plan uygulamaları yüklenirken anlık yük voltaj dalgalanması
Bu arada ses kesilmeden devam ediyor bir zararı olur mu peki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu ile alakası yok durumun tabi sizin anlattıklarınız kadarı ile yorum yapıyoruz muhtemelen anakartda cw var ama başta dediğim gibi bunun ses dışında bir zararı yok
O zaman sıkıntı yok çok teşekkür ederim

Soğutucudan da gelebilir ama çıkıkken gelmiyor dediğine göre anakarttandır. Pek bir zararı yok açıkçası rahatsız eder sadece.

Geri