50K Bütçeyle Uzun Ömürlü Oyun Sistemi Yardımı

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
50.000
Selamlar Donanım Arşivi ailesi,

Beyler, doğrudan konuya gireceğim çünkü gerçekten kafam çok karıştı ve kime sorsam ya ilgilenmedi ya da başından savdı. İş yerinde günde 10 saat fiziksel olarak çok ağır şartlarda çalışıp, her kuruşunu ter dökerek biriktirdiğim 40.000 TL - 50.000 TL arası bir bütçem var.

Evdekilerle bu PC mevzusu yüzünden aram bozuk, her şey üst üste geliyor. Tek istediğim akşam eve geldiğimde kafa dağıtabileceğim, kasmayan, donmayan, beni uzun yıllar (en az 4-5 sene) götürecek bir sistem toplamak.

Oynadığım Oyunlar: LoL, Valorant, CS 2, Minecraft, PUBG. Çok aşırı AAA oyunlarda gözüm yok ama almışken de o fiyatın en iyisi olsun istiyorum.

İsteklerim:

• Fiyat/Performans (F/P) olması benim için şart, paramın her kuruşunun hakkını versin.

• Donanımdan çok anlamıyorum, o yüzden "şu parçayı şununla değiştir" derseniz nedenini de ufaktan açıklarsanız çok sevinirim.

Gerçekten yardımcı olacak birilerine ihtiyacım var. Kimsem yok bu konuda danışacak. Şimdiden vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim, kralsınız.

Hocam ellerine sağlık, rütbenin hakkını vermişsin valla. :) Sistemi inceledim, 245KF ve RTX 5070 ikilisi bu fiyata (55k) resmen şaka gibi. Arkadaşım bana 35 bin TL'ye 3060'lı sistem kakalamaya çalışıyordu, senin bu önerin ilaç gibi geldi. Bütçeyi biraz zorlayıp bunu almaya çalışacağım, bu devirde böyle F/P bulmak imkansız. Tekrar eyvallah!

Hocam ellerine sağlık, rütbenin hakkını vermişsin valla. :) Sistemi inceledim, 245KF ve RTX 5070 ikilisi bu fiyata (55k) resmen şaka gibi. Arkadaşım bana 35 bin TL'ye 3060'lı sistem kakalamaya çalışıyordu, senin bu önerin ilaç gibi geldi. Bütçeyi biraz zorlayıp bunu almaya çalışacağım, bu devirde böyle F/P bulmak imkansız. Tekrar eyvallah!
Teşekkürler hocam. Piyasa daha iyisi yok zaten dediğimiz gibi bütçeyi çıkarıp alabilirsen iyi olur . Bayram indiriminden kaynaklı böyleydi Bayram bittiği için zam yeme ihtimali var haberin olsun hocam. Vatanda monte gönderim yok demonte yolluyorlar ama genelde parçaları alıp şubeye gidersen ücretsiz monte ederler. Sistemi alıp hayırlısıyla kullanman dileğiyle.

Kasayi cougar yapabilirsen güzel olur hocam :)

Hocam çok sağ ol, zam gelmeden çökmek lazım haklısın. Sistemi bu haliyle (55k) almayı kafaya koydum ama kafamı kurcalayan birkaç eksi var, fikrini merak ediyorum:

1. İçindeki 16GB RAM ve H810M anakart (2 slotlu) bu ekran kartına (5070) göre zayıf kalmıyor mu? İleride 32GB yapmak istediğimde slot darlığı yaşar mıyım?

2. Ultra 5 245KF çok ısınan bir işlemci, Vatan'ın koyduğu o giriş seviyesi soğutucu bunu dizginleyebilir mi?

3. Özelleştirme kısmında RAM ve soğutucu farkları 11-12 bin TL gibi saçma rakamlar gösteriyor. Sistemi bu eksikleriyle alıp, RAM ve soğutucuyu dışarıdan kendim eklesem garanti bozulur mu?

Sence bu dezavantajlara rağmen bu fiyata gözü kapalı girilir mi?

Kasayi cougar yapabilirsen güzel olur hocam :)
İyi olurda o farka gerek yok bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok sağ ol, zam gelmeden çökmek lazım haklısın. Sistemi bu haliyle (55k) almayı kafaya koydum ama kafamı kurcalayan birkaç eksi var, fikrini merak ediyorum:

1. İçindeki 16GB RAM ve H810M anakart (2 slotlu) bu ekran kartına (5070) göre zayıf kalmıyor mu? İleride 32GB yapmak istediğimde slot darlığı yaşar mıyım?

2. Ultra 5 245KF çok ısınan bir işlemci, Vatan'ın koyduğu o giriş seviyesi soğutucu bunu dizginleyebilir mi?

3. Özelleştirme kısmında RAM ve soğutucu farkları 11-12 bin TL gibi saçma rakamlar gösteriyor. Sistemi bu eksikleriyle alıp, RAM ve soğutucuyu dışarıdan kendim eklesem garanti bozulur mu?

Sence bu dezavantajlara rağmen bu fiyata gözü kapalı girilir mi?
Hocam bu sistemlerde garanti konusu sistemin kendisi değil yani tüm ürünler 2 sene parça garantili garantin. Bozulmaz . İşlemci gayet Okey bence isincagini sanmıyorum fakatki anakart giriş düzey kalmış ve ram az dediğin doğru fakat ram i ilerde halledersin 1 slot boşta sonuçta anakarta gelirsek normal kullaniciyiz oyun oynuyoruz başka bir iş yapmadigimiz için anakartta yeterli bence işlemci soğutucuyu istersen ufaktan yukseltebilirsin.

İyi olurda o farka gerek yok bence

Hocam bu sistemlerde garanti konusu sistemin kendisi değil yani tüm ürünler 2 sene parça garantili garantin. Bozulmaz . İşlemci gayet Okey bence isincagini sanmıyorum fakatki anakart giriş düzey kalmış ve ram az dediğin doğru fakat ram i ilerde halledersin 1 slot boşta sonuçta anakarta gelirsek normal kullaniciyiz oyun oynuyoruz başka bir iş yapmadigimiz için anakartta yeterli bence işlemci soğutucuyu istersen ufaktan yukseltebilirsin.
İşlemci soğutucu olarak bidaha baktım çok kotu değil 245kf yi rahat soğutur fakat yükseltmek istersen oradaki sıvı soğutmalı rampagelere yükseltme onlar daha kotu en az buna yukseltmen lazım
COOLER MASTER V4 ALPHA 3DHP 2x120mm INTEL1851/AM5 Uyumlu CPU Soğutucu
Fiyat farkı 1k oynaması lazım

Son düzenleme:
Hocam ağzına sağlık, garanti meselesi içimi çok rahatlattı. RAM'in tek slot (1x16) olması da süpermiş, ilerde yanına bir tane daha atar 32 yaparım. Anakart dediğin gibi oyun için yeterli sonuçta profesyonel render işi yapmıyoruz. Şimdi Cougar kasa seçeneğiyle siparişi geçiyorum. Yardımların için çok sağ ol, hayırlı forumlar!

Hocam ağzına sağlık, garanti meselesi içimi çok rahatlattı. RAM'in tek slot (1x16) olması da süpermiş, ilerde yanına bir tane daha atar 32 yaparım. Anakart dediğin gibi oyun için yeterli sonuçta profesyonel render işi yapmıyoruz. Şimdi Cougar kasa seçeneğiyle siparişi geçiyorum. Yardımların için çok sağ ol, hayırlı forumlar!
Bu kasayida seçebilirsiniz seçeneklerden buda iyidir

Hocam eyvallah, Cooler Master V4 Alpha'ya bakıyorum şimdi, fark makul ise onu da ekleyip siparişi geçiyorum. Çok makbule geçti bu soğutucu uyarısı.

Hocam valla kusura bakma çok soru sordum ama ilk defa bu kadar büyük bir bütçeyle sistem topluyorum, içimde bir kaygı var 'acaba hata mı yapıyorum' diye. Son kez dürüst fikrini merak ediyorum:

Sence bu fiyata (58k) şu an piyasada RTX 5070'li ve Intel Ultra 5'li bundan daha iyi, daha uzun ömürlü bir hazır sistem bulma ihtimalim var mı? Yoksa 'hiç düşünme, yarın zam gelmeden çek bu tetiği' mi dersin? Senin son onayına göre şimdi siparişi geçiyorum.

Ne demek hocam. Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan

Hocam eyvallah, Cooler Master V4 Alpha'ya bakıyorum şimdi, fark makul ise onu da ekleyip siparişi geçiyorum. Çok makbule geçti bu soğutucu uyarısı.

Hocam valla kusura bakma çok soru sordum ama ilk defa bu kadar büyük bir bütçeyle sistem topluyorum, içimde bir kaygı var 'acaba hata mı yapıyorum' diye. Son kez dürüst fikrini merak ediyorum:

Sence bu fiyata (58k) şu an piyasada RTX 5070'li ve Intel Ultra 5'li bundan daha iyi, daha uzun ömürlü bir hazır sistem bulma ihtimalim var mı? Yoksa 'hiç düşünme, yarın zam gelmeden çek bu tetiği' mi dersin? Senin son onayına göre şimdi siparişi geçiyorum.
Hocam hiç sıkıntı yok sor istediğini başka sorun olursa şimdide olur kasa geldikten sonrada.
Yani uzun süredir piyasayı inceliyorum savaş yapayzeka derken herşeyin fiyatı fırladı şahsi fikrim temmuz aylarına doğru böyle sistemleri 80 civarına anca bulucaz . 2. Ram krizi de yolda yüksek bı zam gelecek tahminen oyuzden aktif piyasada muadillerine göre zaten ucuz ekstra parça kalitesi iyi seçilmiş biraz sistem. (Laptop ihtiyacım olmasa bende alırdım bu sistemi 2. El sistemlerin 35 40 k ya satıldığı dönemde feci iyi )

Cougardaki psu b+ tier , diğer kasalar E tier . Hocam bence cougari seçin

Ekstra buda var AMD islemcili istersen bunada bakabilirsin ama benim tercihim 245kf çünkü performans ve sistemdeki SSD den kaynakli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,534
Üyeler
193,074
Son üye
Adem uysal
Geri