25K bütçede Am5 mi Am4 mü Daha Mantıklı

İleriye dönük olmasını istiyorsanız bence am5
Hocam öyle ha demeye parça değiştiren biri değilim biraz daha sabredip am5 daha mantıklı duruyor pahalı olacak ama en azından uzun bir süre götürür gibi hem ram anakart falanda sıfır olmuş oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

a620 de işlemci watt sınırlaması var düşük giriş seviye a620 lerde 65w işlemcileri destekliyor sen bu sistemi toplar sonra bana 7500f yetmedi paramda var x3d alayım dersen takamıyorsun

eger bu konuyu merak ediyorsan google a a620 65w problem diye aratırsan çıkıyor zaten

zaten amd de bu yaptıgı hatayı anladı a serisini komple kaldırdı artık düzgünce b840 olarak satıyor bu olaydan hiç tutmadı a serisi
Hocam peki giriş seviye bir b650 olur mu

z790 ddr4 mü aldınız hocam ben de arıyorum bulamıyorum
valla aradım durdum sonra şansa birisi çocuğuna i7 13700k z790 sistem dizmiş çocuğu amd istemiş 1 aylıkken ilana koymuş aldım hemen 6k da olunca affetmedim

Hocam öyle ha demeye parça değiştiren biri değilim biraz daha sabredip am5 daha mantıklı duruyor pahalı olacak ama en azından uzun bir süre götürür gibi hem ram anakart falanda sıfır olmuş oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam peki giriş seviye bir b650 olur mu
olur hocam bir sıkıntı çıkmaz am5 önermemin sebebi kafanızın biraz daha rahat etmesidir daha yüksek fps daha iyi çözünürlük falan

Arkadaşlar merhaba iyi günler Allah nasip ederse sıfırdan 2.el/0 karışık bir sistem toplamak istiyorum bütçe 20 25k civarı çok şükür ekran kartını aldım(6600xt) ram anakart işlemci konusunda bir ikilemde kaldım fiyatlara baktığımda 2.el 7500f ile 2.el 5600 neredeyse aynı fiyatlara satılıyor anakart konusunda da a520 ile a620 neredeyse çok yakın fiyatlar bir tek ram konusunda uçukluk var 2,el 16 gb DDR 4 3.5 4 5 civarlarında sıfır 16 gb ddr5ler 8-9 civarlarına falan indirimlerle bulunabiliyor sizce zorlayıp am5 mi almak lazım yoksa o farka monitör falan alıp am4 mü almalıyım şunuda söyleyeyim am5 alırsam monitör falan için bir süre daha beklemem gerekecek muhtemelen çünkü para kalmıyor
Am5 sistem daha mantıklı ama fırsat kovalaman lazım. Ayrıca 5600 alacaksan am4, 7500f alacaksan am5 toplaman gerekiyor. Ben am5 öneririm.

Arkadaşlar merhaba iyi günler Allah nasip ederse sıfırdan 2.el/0 karışık bir sistem toplamak istiyorum bütçe 20 25k civarı çok şükür ekran kartını aldım(6600xt) ram anakart işlemci konusunda bir ikilemde kaldım fiyatlara baktığımda 2.el 7500f ile 2.el 5600 neredeyse aynı fiyatlara satılıyor anakart konusunda da a520 ile a620 neredeyse çok yakın fiyatlar bir tek ram konusunda uçukluk var 2,el 16 gb DDR 4 3.5 4 5 civarlarında sıfır 16 gb ddr5ler 8-9 civarlarına falan indirimlerle bulunabiliyor sizce zorlayıp am5 mi almak lazım yoksa o farka monitör falan alıp am4 mü almalıyım şunuda söyleyeyim am5 alırsam monitör falan için bir süre daha beklemem gerekecek muhtemelen çünkü para kalmıyor
sırf ram almak ıstesen 16gb tek modul ramler en az 10k say kaldı 15 bu paraya hem anakart hem ıslemcı hem hem ssd hemde kasa ve psu etmez

sırf ram almak ıstesen 16gb tek modul ramler en az 10k say kaldı 15 bu paraya hem anakart hem ıslemcı hem hem ssd hemde kasa ve psu etmez
Hocam psu ve kasa var işlemci 5k giriş bi seviye b650 6k desek ssd 3k falan anca öyle yeter yüksek bi b650 zaten benim toplam bütçe kadar falan ancak böyle olur

a620 de işlemci watt sınırlaması var düşük giriş seviye a620 lerde 65w işlemcileri destekliyor sen bu sistemi toplar sonra bana 7500f yetmedi paramda var x3d alayım dersen takamıyorsun

eger bu konuyu merak ediyorsan google a a620 65w problem diye aratırsan çıkıyor zaten

zaten amd de bu yaptıgı hatayı anladı a serisini komple kaldırdı artık düzgünce b840 olarak satıyor bu olaydan hiç tutmadı a serisi
Asus prime A620M-E ile R7 7800X3D kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım hocam ben.

Asus prime A620M-E ile R7 7800X3D kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım hocam ben.
Sen sorun yaşıyorsun yaşamama şansın yok fark etmiyorsun oyunlarda rakip et anlık droplar olması lazım o anakartla

Giriş seviye a620 lerde 120w işlemci desteği yok taksan bile drop yemen lazım

ben nedense hep bu işte 1 adım geriden devam ediyorum ddr4 çıkmadan önce ddr3 sistem topladım ddr4 çıktı hiiiç bulaşmadan ddr3 devam ediyordum taki ddr5 sistemler gelince o zaman ddr4 sisteme geçtim şimdi diceksin bundan banane :) şunu anlatmaya çalışıyorum ddr5 sistem geleceğe yönelik yatırım olsada giriş seviyeye bulaşacağıma ddr4 sistem orta segmentle canavar gibi her oyunu yada varsa iş ile ilgili programlarından canavar gibi performans alabilirsin

Sen sorun yaşıyorsun yaşamama şansın yok fark etmiyorsun oyunlarda rakip et anlık droplar olması lazım o anakartla

Giriş seviye a620 lerde 120w işlemci desteği yok taksan bile drop yemen lazım
Kanka yok drop falan 2k 240Hz ile oynuyorum drop olsa mutlaka hissederim:D Bu kart 120 Watt a kadar destekliyormuş baktım şimdi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,482
Üyeler
193,058
Son üye
tyyes
Geri