Çözüldü✓ TLOU P1 Açınca 9800X3D İşlemcim 85 Dereceye Yükseliyor

Reaksiyon skoru
8
Bütçe
10
Merhaba, 360mm gigabyte sıvı soğutma aşağıda görseldeki gibi dikey konumlandırıldı ve 9800x3d işlemciye sahibim. TLOU P1 Oyununu açar açmaz işlemcim anında 85 dereceye yükseliyor. ve ciddi fan sesi geliyor sebebi ne olabilir?

+ Sıvı soğutma borularının yukarıdan geliyor olması olabilir mi?
+ Termal macunu Zalman STC-10 İle yeni sürdüm 2 gün oldu
+ sıvı soğutmayı arkadan dolaştırdığım için görseldeki gibi biraz kastırarak konumlandırmak zorunda kaldım bu yüzden olabilir mi?
+ 95 dereceye kadar çıkarsa eğer normal mi?

Kasamın Görseli

Merhaba, 360mm gigabyte sıvı soğutma aşağıda görseldeki gibi dikey konumlandırıldı ve 9800x3d işlemciye sahibim. TLOU P1 Oyununu açar açmaz işlemcim anında 85 dereceye yükseliyor. ve ciddi fan sesi geliyor sebebi ne olabilir?

+ sıvı soğutmayı arkadan dolaştırdığım için görseldeki gibi biraz kastırarak konumlandırmak zorunda kaldım bu yüzden olabilir mi?

Kasamın Görseli
Hocam oyun açıldığında gölgelendiricileri yüklediği için oluyor olabilir. Bende de işlemci 75 derecelere çıkıyor birkaç dakika sonra düşüyor.

Montajda ve aioda sıkıntı yoksa sebep olarak kasanın duvara yakın olmasını görüyorum bir tek

Montajda ve aioda sıkıntı yoksa sebep olarak kasanın duvara yakın olmasını görüyorum bir tek
arkada hava akışını sağlayacak kadar boşluk var aslında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam oyun açıldığında gölgelendiricileri yüklediği için oluyor olabilir. Bende de işlemci 75 derecelere çıkıyor birkaç dakika sonra düşüyor.
kaç derceye gelene kadar bekleyeyim riskli olan derece kaç acaba test etmeye korktum açıkçası düşmesini beklemeden kapattım oyunu

Sorun yok shader yükü ağırdır o ısılar normal olabilir R23 testi yapıp gözlemleyin. Ama montajı o şekilde yapman doğru değil, kasa içerisindeki hiçbir parçanın kasmaması lazım. AIO'yu uzun ömürlü kullanmak istiyorsan montajını düzgün yap.

Sorun yok shader yükü ağırdır o ısılar normal olabilir R23 testi yapıp gözlemleyin. Ama montajı o şekilde yapman doğru değil, kasa içerisindeki hiçbir parçanın kasmaması lazım. AIO'yu uzun ömürlü kullanmak istiyorsan montajını düzgün yap.
neyin montajını düzgün yapayım tam olarak anormallik var mı düzelteyim

ilk açışınızsa 5-10dk sürebilir. Muhtemelen sıkıntılı bir ısıya çıkarsa kendi kapatır zaten. direkt 85e çıkıyorsa 85-90 arasında kalır yükleme boyunca tahminen.
90 derece üstüne çıkarsa önlem olarak oyunu kapatmalı mıyım

Soğutucunun borusu kasmış, o kurulum normal değil. Söküp boruları içeriden olacak şekilde montaj edin.

Kasamın Görseli

Dostum kasa görselinden zaten anakartına ekran kartına hepsini çözdük mükemmel bir detay olmuş bende tıklayınca sistem bilgileri çıakcak sandım
çok alakasız bir görsel olmuş neyse

Eğer stemdan resmi olarak oynuyorsan sorun yok gölgelendirme için 20-25 dk bekleyeceksin
Eğer krekli indirip eski sürüm indirdi isen ilk sürümler işlemciyi %100lere kadar çıkarıyordu hatta infial olmuştu ilk zamanlar sonra düzeldi

Bir dahakine kasa görseli yerine parça bilgilerini eklersen sağlıklı cevaplar alabilirsin

Dostum kasa görselinden zaten anakartına ekran kartına hepsini çözdük mükemmel bir detay olmuş bende tıklayınca sistem bilgileri çıakcak sandım
çok alakasız bir görsel olmuş neyse

Eğer stemdan resmi olarak oynuyorsan sorun yok gölgelendirme için 20-25 dk bekleyeceksin
Eğer krekli indirip eski sürüm indirdi isen ilk sürümler işlemciyi %100lere kadar çıkarıyordu hatta infial olmuştu ilk zamanlar sonra düzeldi

Bir dahakine kasa görseli yerine parça bilgilerini eklersen sağlıklı cevaplar alabilirsin
soğutucunun yerleşimini göstermek adına ekledim kasanın görselini. steamdan oynuyorum teşekkür ederim yorumunuz için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

95 derecede stok olarak kendisi zaten güç kesiyor olması lazım. Çok emin değilim ama bir şey olacağını sanmam. Siz yine de birisi garanti bir şey diyesiye kadar bekleyin bence.
94 derceceyi gördüm güç kesmedi gölgelendirmeler ilk render bitince 50 derecelere kadar düştü bilgim olmadığı için sormak istedim buraya teşekkür ederim herkese

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,951
Üyeler
191,186
Son üye
GİRİŞ
Geri