9070xt ekran kartına 4k monitör mü 2k monitör mü?

2K oled

9070xt + 7500f sistemim var. Bu sisteme monitör arıyorum. 2k monitör alırsam kartın bunu çok rahat karşılayacağını, yüksek ayarlarda fazla FPS vereceğini, 2k olduğu için olede kadar çıkabileceğimi ve uzun süre yeni çıkan oyunlarda kartın gücünün yeteceğini biliyorum. Ama 4k keskinlikte +60, +90 FPS ile akıcı şekilde hikayeli oyun oynama fikri de cezbediyor, sanki 2k alırsam günün standartlarının gerisinde kalacağıma inanıyorum. Sizce hangisi daha mantıklı, hangisini neden tercih etmeliyim, siz olsanız ne yapardınız?
4K almak full hikayeli oynayanlar için çok daha ideal tercihdir ama ben de hem 4K var hem 2K var ben 2K monitörüme yeniden geçiş yaptım FPS oyunlarında daha güzel oldu ve hikayeli oyunlarda.

Hocam sizin 4060ti ekran kartınız 4k'da nasil performans veriyor? Ben kartın uzun vadede 4k'yi karşılayamayacağından korkuyorum, mesela GTA 6 gibi oyunlarda. Ama 2k hem daha ucuz -bu sayede 2k oledlere yönelebilirim- hem kartın gücü sorunsuz yeter. Bilemedim.
Hocam spider man remastered ghost of tsushima filan oynarken akıcı oluyordu sadece bazen kısa donuyordu ama o çözünürlüğe değer kesinlikle, zaten artık hikaye oyunları oynamıyorum pcde, ps5proda fc26 ve hikaye oyunları pcde ise sadece cs valo oynuyorum monitör de televizyon da 4k, yanına da iyi bi soundbar çok sarıyor

4K dan şaşma dostum, hayatında 4K monitörde oyun oynamamış adamlar gelip sana 2K aldırmaya çalışacak fazla dikkate alma.

Ha bu arada senin tercihin 2k oled 4k ips ise bilemem oledin hazzı bambaşka ama 4k da ayrı bir güzel bilemedim valla

9070xt + 7500f sistemim var. Bu sisteme monitör arıyorum. 2k monitör alırsam kartın bunu çok rahat karşılayacağını, yüksek ayarlarda fazla FPS vereceğini, 2k olduğu için olede kadar çıkabileceğimi ve uzun süre yeni çıkan oyunlarda kartın gücünün yeteceğini biliyorum. Ama 4k keskinlikte +60, +90 FPS ile akıcı şekilde hikayeli oyun oynama fikri de cezbediyor, sanki 2k alırsam günün standartlarının gerisinde kalacağıma inanıyorum. Sizce hangisi daha mantıklı, hangisini neden tercih etmeliyim, siz olsanız ne yapardınız?
2K

9070 XT kullanan birisi olarak şahsen tavsiyem 2K bir monitör kullanmanız. 9070 XT hem 4K kartı değil hem de diyelim 4K monitör aldınız, yarın öbürgün monitörünüze göre ekran kartı almak zorunda kalacaksınız. Bu da ekstra masraf demek. Yani sürekli top class kart kovalamak zorundasınız.

Naçizane tavsiyem 1440p monitörde akıcı bir şekilde yüksek fps ile oynayın oyunlarınızı.

4K almak full hikayeli oynayanlar için çok daha ideal tercihdir ama ben de hem 4K var hem 2K var ben 2K monitörüme yeniden geçiş yaptım FPS oyunlarında daha güzel oldu ve hikayeli oyunlarda.
Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum. FPS oyunu oynamıyorum hiç.

2k da yüksek fps hem görüntü dengesi hem akıcı deneyim için sweet spottur 4k için daha çok fsr balance performance modunda akıcı oynarsın

Arkadaşlar 2k ultrawide monitörler hakkında ne düşünüyorsunuz? Oledi feda edip 2k ultrawide bir ekran almak mantıklı mı? Oynadığım oyunların neredeyse hepsi sinematik, hikayeli oyunlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,332
Üyeler
193,002
Son üye
Asivva
Geri