Ryzen 5 7500f sıcaklık değerleri

eedemirel

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar f/p en mantıklı bulduğum 7500f olan işlemciyi aldım 6 bakır borulu zoko ice b6 pro sanırım soğutucum. Sıcaklık değerleri boşta 50 derecelerde geziyor yükte ise 70 derece görüyor bana bu değerler çok yüksek geliyor sizce de durum böyle mi yoksa normal mi değerler. Ek olarak undervolt %10 düşürdüğüm halde aldığım sıcaklık bu şekilde. Sıvı soğutmaya geçmeli miyim geçersem de bütçem çok kısıtlı uygun fiyatlı 240mm bir soğutucu alacağım almama değer mi?

Merhabalar f/p en mantıklı bulduğum 7500f olan işlemciyi aldım 6 bakır borulu zoko ice b6 pro sanırım soğutucum. Sıcaklık değerleri boşta 50 derecelerde geziyor yükte ise 70 derece görüyor bana bu değerler çok yüksek geliyor sizce de durum böyle mi yoksa normal mi değerler. Ek olarak undervolt %10 düşürdüğüm halde aldığım sıcaklık bu şekilde. Sıvı soğutmaya geçmeli miyim geçersem de bütçem çok kısıtlı uygun fiyatlı 240mm bir soğutucu alacağım almama değer mi?
normal gibi bende phantom spirit ile 7600 ü soğutamıyordum 360mm deepcool sıvı soğutma alınca rahatlamıştı

Anakartın ne kasanda kaç tane fan var?
7500F im ve phantom spritm var boşta 41 - 45 yükte 65 testte 80i görüyor.
Undervoltu nasıl nereden bakarak yaptın?
Bana detay verirsen düşürme konusunda yardımcı olurum stres testinde 80i geçmiyorsa yükte 70se pekte sorun yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

normal gibi bende phantom spirit ile 7600 ü soğutamıyordum 360mm deepcool sıvı soğutma alınca rahatlamıştı
Yav 7600ü nasıl soğutamıyon :D

Yukteki deger gayet normal de bostaki deger normal degil. Bosta sandigin anda arka planda islemciyi yoran bir seyler oluyordur mutlaka yoksa iki deger arasindaki farkin boyle olmamasi gerekiyor. Bende de 7500f var kaliteli bir hava sogutucum var phantom spirit 120 evo kullaniyorum bosta 26-27 derece yukte de 65-66 civarlarinda takiliyor.

Anakartın ne kasanda kaç tane fan var?
7500F im ve phantom spritm var boşta 41 - 45 yükte 65 testte 80i görüyor.
Undervoltu nasıl nereden bakarak yaptın?
Bana detay verirsen düşürme konusunda yardımcı olurum stres testinde 80i geçmiyorsa yükte 70se pekte sorun yok

Yav 7600ü nasıl soğutamıyon :D
Bildiğin sıcak çalışıyordu 78 80 derece görüyordu elli kere montaj yapmışımdır aynı soğutucuyu montaj hatası vs de yok mx4 mx6 tf7 her haltı kullandım kasada 9 fan 5 i içeri 4 ü egzoz fandı işlemci ısınıyor diye ekran kartı bile 4 5 derece sıcak çalışıyordu sıvı soğutucuya geçtim 65 i geçmedi işlemci

Bildiğin sıcak çalışıyordu 78 80 derece görüyordu elli kere montaj yapmışımdır aynı soğutucuyu montaj hatası vs de yok mx4 mx6 tf7 her haltı kullandım kasada 9 fan 5 i içeri 4 ü egzoz fandı işlemci ısınıyor diye ekran kartı bile 4 5 derece sıcak çalışıyordu sıvı soğutucuya geçtim 65 i geçmedi işlemci
İlginç voltaj sorunları yaşamış olabilirsin sıvı soğutmada o kadar ısı spikeı atmaz ama dediğin sıcaklık boşta yada oyunda ise varmış bir sorunun geçmiş olsun

Boştaki değer hariç normal boşta da arkadaşın dediği gibi arka planda çalışan mutlaka bir uygulama vardır Win 11 kullanıyorsan LTSC sürümü kurup temiz bir arkaplanla çalıştırabilirsin windowsu. Aynı işlemciyi kullanıyorum Thermalright Peerless Assassin 120 SE ile boşta 39-41 yükte 72-78 arası değişiyor.

İlginç voltaj sorunları yaşamış olabilirsin sıvı soğutmada o kadar ısı spikeı atmaz ama dediğin sıcaklık boşta yada oyunda ise varmış bir sorunun geçmiş olsun
boşta 50 55 oluyordu

boşta 50 55 oluyordu
Aynen ısı spikeı yaşıyorsun benimde o sorunum var ama sorunun 5 ghzi aştığı gibi başlamasından 4.8'e sabitledim işlemciyi boşta 40 yükte 60 65 testte 80i görüyor

yani değerler normal gibi bana anormallik bir şey görünmedi bu sıçaklık değerleri bulunduğun ortamın ısısına ve hava şartlarına göre değişir de işlemci için yükte 70 derece gayet normal Furmark indirip cpu burning yapabilirsin öyle dene yada occt diye bir şey vardı o testten de dene bu testler işlemciyi stres testine sokuyor

Aynen ısı spikeı yaşıyorsun benimde o sorunum var ama sorunun 5 ghzi aştığı gibi başlamasından 4.8'e sabitledim işlemciyi boşta 40 yükte 60 65 testte 80i görüyor
Sattım ztn ya 13600kf var Z790 sisteme geçtim ddr4 düşürdüm sistemi daha iyi

14700k alacaktımda dedim gerek yok

Sattım ztn ya 13600kf var Z790 sisteme geçtim ddr4 düşürdüm sistemi daha iyi

14700k alacaktımda dedim gerek yok
13.6KF nerene yetmiyo ki zaten :D

Geri