ssh4
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 156
Merhaba,
Sistem toplama aşamasındayım ve biraz uzun vadeli düşünerek parça seçmek istiyorum.
Şu an elimde:
Ancak şöyle bir hedefim var:
İleride DDR5’e geçmek istediğimde
Bu senaryo teknik olarak mümkün mü?
Çünkü bildiğim kadarıyla:
Intel tarafında ise:
DDR4 ile başlayıp, ileride DDR5’e geçerken minimum parça değiştireceğim bir sistem kurmak istiyorum.
Bu plan mantıklı mı, hangi platform daha doğru olur?
Bana ürünlerin ucuz linklerini bulup atmanıza gerek yok sadece en mantıklı en f/p ürünlerin isimlerini söylemeniz yeterli ortaya sistemi çıkardıktan sonra o ürünleri takip edecem teker teker toplamaya çalışacam.
Teşekkürler.
Sistem toplama aşamasındayım ve biraz uzun vadeli düşünerek parça seçmek istiyorum.
Şu an elimde:
- DDR4 32GB RAM CL16 3200 Mhz - bugün vatandan aldim: https://www.vatanbilgisayar.com/xpg...-2x16gb-1-35v-pc-ram.html?utm_source=vtnShare
- SSD mevcut
Ancak şöyle bir hedefim var:
- sadece RAM + anakart değiştirip
- işlemciyi kullanmaya devam etmek istiyorum
Şu an kuracağım sistem
- RAM (var)
- SSD (var)
- İşlemci
- Anakart
- PSU (mümkünse uygun fiyatlı, kasa+psu da olabilir)
- Daha sonra ekran kartı (NVIDIA düşünüyorum en fazla alabileceğim model 5070 ona göre PSU önerebilirsiniz bir defa alayım ekran kartı aldığımda değişmek zorunda kalmayayım.)
İleride DDR5’e geçerken
- RAM değişecek (DDR5)
- Anakart değişecek
- İşlemci en son değişecek (mümkünse hiç değiştirmemek istiyorum, tabii ki upgrade ederim ama öncelik ram ve anakart sonra para oldukça işlemci)
Asıl sorum
Bu senaryo teknik olarak mümkün mü?
Çünkü bildiğim kadarıyla:
- Ryzen 5 7600 gibi yeni nesil işlemciler sadece DDR5 + AM5 destekliyor
- Ryzen 5 5600 gibi işlemciler ise DDR4 + AM4 platformunda kalıyor
Intel tarafında ise:
- Intel i5-12400 ve Intel i5-13400 gibi işlemciler
- hem DDR4 hem DDR5 destekleyebiliyor (anakarta bağlı olarak)
Sizden istediğim öneriler
İşlemci
- DDR4 ile başlayıp
- ileride DDR5’e geçişte mümkünse işlemciyi de aynı anda değiştirmeye gerek bırakmayacak
- AMD / Intel fark etmez
- Mümkünse dahili ekran kartlı burası kritik nokta ekran kartını en son alacağım için dahili ekran kartlı işlemci benim için önemli sistemi ayağa kaldırıp günlük işlerimi halletmem için.
Anakart
- Başlangıçta DDR4 olacak
- İleride DDR5’e geçiş planına uygun platform önerisi
PSU / Kasa
- Uygun fiyatlı PSU önerisi
- Uzay montaj yapabilirim
- Ucuz kasa + PSU varsa olabilir
Özet
DDR4 ile başlayıp, ileride DDR5’e geçerken minimum parça değiştireceğim bir sistem kurmak istiyorum.
Bu plan mantıklı mı, hangi platform daha doğru olur?
Bana ürünlerin ucuz linklerini bulup atmanıza gerek yok sadece en mantıklı en f/p ürünlerin isimlerini söylemeniz yeterli ortaya sistemi çıkardıktan sonra o ürünleri takip edecem teker teker toplamaya çalışacam.
Teşekkürler.