Yeni Ram taktım ekran gelmiyor

denedim maalesef olmadı ekran gelmiyor ama başta şu anakartta yanan ışıklardan hepsi yanıp sönüyor VGA yanmıyor bu dikkatimi çekti
cpu ve cpu fanı sök tak yapabilir misin fanı abartı sıkmadan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

denedim maalesef olmadı ekran gelmiyor ama başta şu anakartta yanan ışıklardan hepsi yanıp sönüyor VGA yanmıyor bu dikkatimi çekti
sistem direk ramların hiçbirini görmüyor debugta kalıyor

bios pilini sök biraz bekle tak belki işe yarar bende işe yaramıştı
bios pilini çıkardım ramleri taktıktan sonra mı takayım yoksa fark etmez mi?

cpu ve cpu fanı sök tak yapabilir misin fanı abartı sıkmadan

sistem direk ramların hiçbirini görmüyor debugta kalıyor
BIOS pilini çıkardım işe yarar umarım

bios pilini çıkardım ramleri taktıktan sonra mı takayım yoksa fark etmez mi?

BIOS pilini çıkardım işe yarar umarım
bios pilini söküp statiği alırsan işini görecektir yüksek ihtimal ama kesinlik veremem

bios pilini söküp statiği alırsan işini görecektir yüksek ihtimal ama kesinlik veremem
Hocam yapmam gereken işlemleri teker teker sırayla söyleme şansınız var mı pili çıkardıktan sonrasını falan pek beceremedim sanırım

Son düzenleme:
Hocam yapmam gereken işlemleri teker teker sırayla söyleme şansınız var mı pili çıkardıktan sonrasını falan pek beceremedim sanırım
bios pili sökülür ramler takılı kasanın sadece power kablosu takılı sistem start at sonra kapat basılı tutup tuşa sonra arkadaki psu power switchi kapalı hale getir tuşa 10 saniye basılı tut 10 dakika sonra pili kabloları tak sistemi başlat

yerlerini değiştirip tek tek denemen lazım

yok hocam girebilirsem diye demiştim de yerleri değiştirdim yine giremedim

bu anakartın pilinin üstünde plastik kilit gibi bir şey var onu çıkarmak lazım önce biraz zorladı diye saldım son çare bu mu hocam?
Ekran gidip gelmesi ve çökmeler anakartın ekran kartı slotu ile ilgili olabiliyor GPUZ indirip ekran görüntüsü atar mısın? ayrıca sistem parçalarını yazar mısın? Yardımcı olmak isterim

yinede tamamen emin olmak için tüm bilgisayar parçalarını sayabilir misiniz. RGB fanlar veya yüksek güç tüketebilecek usb ler dahil.
Ryzen 5 5600
MSI B550M-PRO VDH
MSI Ventus RTX 3060 12gb
3x8gb 3200mhz Gskill Rijpaws RAM
Kasa önünde 3 adet ARGB fan
Arka ve kasanın üstünde birer adet egzoz fan
Stok soğutucu
1Tb Gen3 M2 ve 480GB Sata SSD

Ekran gidip gelmesi ve çökmeler anakartın ekran kartı slotu ile ilgili olabiliyor GPUZ indirip ekran görüntüsü atar mısın? ayrıca sistem parçalarını yazar mısın? Yardımcı olmak isterim
pc parçalarını bi önceki yanıtta yazdım ama şuan GPUZ indirip ekran görüntüsü atamam sistemi açamıyorum ekran gelmiyor

Geri