40 Bin TL Sistem Kuruyorum Yorumlarınızı Bekliyorum

Dostlar vatandaki sistemi aldım 50k ya artık hayırlısı
IMG_2884.webp

Ekler

• IMG_2883.webp
    IMG_2883.webp
    56.8 KB · Hit: 11
2026 yılında ddr4 sistem kullanmak istiyorsan sen bilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vatan demonte mi gönderiyor anakart upg mantıklı mı bir de fazeon psu nasıldır bilgin var mı
Bi tek ddr5 ram takili diye 6000 tl fazla neden veresinki 3 fps fazla anca aliyorsun

5600 de 32 mb olan önbellek 7500F te yokmu hocam ?

O vatandaki sistemi al hocam şuan aşırı F/P başka bişeye bakmana gerek yok.
Ben onu karistirmisim cok fazla sistem oneriisi yaptim bu hafta . Onu bosver ayni paraya 32 gb ram aliyorsun iste bahsettigim sistemde daha ne olsun

Bi tek ddr5 ram takili diye 6000 tl fazla neden veresinki 3 fps fazla anca aliyorsun

Ben onu karistirmisim cok fazla sistem oneriisi yaptim bu hafta . Onu bosver ayni paraya 32 gb ram aliyorsun iste bahsettigim sistemde daha ne olsun
Hocam 7500F ile 5600 arasında da ciddi fark var. Ramler tabii ki daha pahalı 2026 yılında ddr4 kullanılmaz demiyorum ama şahsen 0 dan sistem kuracak bir adam bence ddr5 kurmalı bütçesi yetiyorsa. Ama DDR4 sisteme sahip olan birinin de DDR5e geçmesine kesinlikle gerek olduğunu düşünmüyorum.

Hocam 7500F ile 5600 arasında da ciddi fark var. Ramler tabii ki daha pahalı 2026 yılında ddr4 kullanılmaz demiyorum ama şahsen 0 dan sistem kuracak bir adam bence ddr5 kurmalı bütçesi yetiyorsa. Ama DDR4 sisteme sahip olan birinin de DDR5e geçmesine kesinlikle gerek olduğunu düşünmüyorum.
Inan cpu daki farka bile degmez. Oyun icin aliyor adam zaten ekran kartina yuk biniyor. Aradaki farki sadece cpu kullanan valorant ve cs2 gibi oyunlarda alirsin o da zaten daha kac fpse cikabilirsin monitorler bile 1 ms gtg ile desteklemiyor yuksek fpsleri. Yani 180fps aliyorsan 240a ciksan nolacak monitorun 180hz ise diyecem o bile insanlarin yuzde 3-4 u ancak 1ms farkli gtg yi ayirt edebiliyor da reaksiyon veriyor vs vs bilimsel isler. Yani bu sistemi alan adam 5060 ekran karti aliyorsa buna uygun oyunlar icin 5600 cpu yeterde artar bile . Benim dedigim 32 gb ramli sistemi alir 32 gb ram 5 yil degil bu adami 10 yil goturur yeni cikan oyunlari rahatlikla acar. Ultra da olmaz da medium da acar. 8 gb sonrasi zaten adam osuruyor orda duman efekti cikiyor o pozisyona geldi artik yani. Illa osurdu dumani gormek istiyorum ekstra isteyen zateb 16 gb 9060xt ekrann karti alsin oh mis

Dostlar vatandaki sistemi aldım 50k ya artık hayırlısı Alıntıyı görüntüle
Montaj flnda yapmiyor vatan dimi garanti fln da ugras dur

Inan cpu daki farka bile degmez. Oyun icin aliyor adam zaten ekran kartina yuk biniyor. Aradaki farki sadece cpu kullanan valorant ve cs2 gibi oyunlarda alirsin o da zaten daha kac fpse cikabilirsin monitorler bile 1 ms gtg ile desteklemiyor yuksek fpsleri. Yani 180fps aliyorsan 240a ciksan nolacak monitorun 180hz ise diyecem o bile insanlarin yuzde 3-4 u ancak 1ms farkli gtg yi ayirt edebiliyor da reaksiyon veriyor vs vs bilimsel isler. Yani bu sistemi alan adam 5060 ekran karti aliyorsa buna uygun oyunlar icin 5600 cpu yeterde artar bile . Benim dedigim 32 gb ramli sistemi alir 32 gb ram 5 yil degil bu adami 10 yil goturur yeni cikan oyunlari rahatlikla acar. Ultra da olmaz da medium da acar. 8 gb sonrasi zaten adam osuruyor orda duman efekti cikiyor o pozisyona geldi artik yani. Illa osurdu dumani gormek istiyorum ekstra isteyen zateb 16 gb 9060xt ekrann karti alsin oh mis

Montaj flnda yapmiyor vatan dimi garanti fln da ugras dur
Hocam cs oynadın mı bilmiyorum eğer sağ üstte gösterilen FPS önemli değil. Önemli olan oyunun çakıldığı andaki FPS si. 7500F bile 150 200e çakılıyor. 5600 ne yapar bilemiyorum. Millet sırf %1 lowlar yüksek olsun diye x3d işlemci alıyor. Ha adam elo kasmıyodur zevkine takılıyodur o zaman gerek yok tabi ama aktif rank kasan bir tipse gerek var.

kardeşim ram krizi bugün yarın belki biter ama ddr4 eski teknoloji adam 2-3 sene sonra işlemci upglemek istediğinde yeni am5 işlemcileri takamayacak alacaksa 3-5 fazla versin ddr5 alsın

Hocam cs oynadın mı bilmiyorum eğer sağ üstte gösterilen FPS önemli değil. Önemli olan oyunun çakıldığı andaki FPS si. 7500F bile 150 200e çakılıyor. 5600 ne yapar bilemiyorum. Millet sırf %1 lowlar yüksek olsun diye x3d işlemci alıyor. Ha adam elo kasmıyodur zevkine takılıyodur o zaman gerek yok tabi ama aktif rank kasan bir tipse gerek var.
Yav o x3d alanlar zaten sizofren olabilir. Zaten internet baaglanti hizi belli yani madem oyle derdi var internet cafe icinde takilacak. Yani evden nete baglanan birinin internet hizi zaten monitorun hizina bile yetisemez gecikme suresi

kardeşim ram krizi bugün yarın belki biter ama ddr4 eski teknoloji adam 2-3 sene sonra işlemci upglemek istediğinde yeni am5 işlemcileri takamayacak alacaksa 3-5 fazla versin ddr5 alsın
Valla 2010larda cikan su an 8gb ddr3 fiyati bile 1200 tl civari. Senin ddr4 dedigin sistem son 10 yilin dunya rekorlarina doymayan satis rakamlarina ulasti. Sadece 30 ve 40 serisi ekran karti satis rakamlarina baksan olayi anlarsin. Yani ddr4 daha 20 sene hayatimizda olacak ve fiyatlar cok dusecek. Arti olarak artik raytracinge gecmeye calisiyorlar cunku daha fszla ilerlemiyor teknoloji zirvede tikandi. Son 10 yilda cikam oyunlara bakarsan artik yeni oyun cikaaramadilar remastered yapmaya basladilar. Sirf son10 yilda cikan oyunlari 10ar saat oynayim desen omrun yetmiyor zaten o derece. Aslinda ddr5 olsun diger yeni tekmolojiler olsun fuzuli masraf. Sadece artik path tracing ray reconstruction diyip artik gercege yakin goruntu verecekler. Gecen dlss5 tanitildi millet bu ne oyunun renk paletleri degisti ben bunu acmam oyunun kendi eski tip renkleriyle oynarim diyor. Yani sadece gorsel fark olacak. Kimi ister kimi istemez. Istemedegin surece ayni oyunu kimi 1080p de kimi 2 k da oynar gibi bisey olacak. O kadar aksiyon sahnesinde millet sudaki yansimanin net degilde raster olarak blurlu olmasi arasinda fark olmayacagini dusunuyor. Yani o kadar masrafa degermi degmezmi sen dusun artik ona gore karar ver. Ben raster seviyom diyip ayni oyunlari oynarsan 15 sene daha sisstem cokene kadar daha kullanirsin pcyi. Bende eski laptop var 2011de almisim. Gecen 2 gb ram 100 TL'ye ikinci el aldim taktim ram 4gb oldu win8 yukledim dirt 3 oyunu actim calisti. 15 sene ya laptopun dusmedigi yer kalmadi hala calisiyor isinip kapanmiyor bile. E o zmm oyun secenegi azdi yuklesem oynuyorum ama yeni bir ddr4 ve 3060 ekran kartli sistem bile olsa yeni oyunlarin yuzune bile bakmadan 1000 tane oyun acsam oynamaya omrum yetmiyor zaten. Gta6 bile cikmadi millet gta5 ve cyberpunk takiliyo sadece. E cs 2 fln desen millet onu birakip cs go ve browserdan cs1.6 fln oynamaya basladi. Hersey zamanla sikiyo artik ayni donguye girdik. Belli yastan sonra oyunda oynayasi gelmiyor insanin ama ulke nin ekonomik sartlari bubtarz hobilere mecbur yoneliyor insanlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,499
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri