Ana Konu Gaming Gecesi Ortak Yardımlaşma Ve Danışma Konusu

Slotlara bakma, VRM yapısı 12+2+2 80a smart powermiş, 8 layer kart(9600mhz'ye kadar oc destekliyor) wifi 7, bt5.4 gibi farkları var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7500f aldık 1 haftadır kutusunda bekliyor
yani gigabyte her türlü daha iyi?

Bu hafta Lian Li TL LCD fan ile 5070 Ti güzel olmuş.

kullanmak istedigin programlar icin 5060 8 GB iyi bir tercih degil gibi ve fiyati yuksek geldi bana
Render almayacağım için sorun çıkarmaması lazım. Daha çok modelleme üzerine kullanıcam. Sonrasında render almam gerekirse 4070 kasa var zaten, bu daha çok dışarısı için.

Fiyat konusunda haklı olabilirsin hocam. Ancak malzeme kalitesi, hafiflik, soğutma performansı, pil ömrü falan üst üste eklenince bu fiyat bandında bulması zorlaşıyor gibi

Colorful 5080 çektim 70k dan. Değer miydi Sizce? Bir de bu Pragmata hediyesini nasıl temin edeceğim?

Render almayacağım için sorun çıkarmaması lazım. Daha çok modelleme üzerine kullanıcam. Sonrasında render almam gerekirse 4070 kasa var zaten, bu daha çok dışarısı için.

Fiyat konusunda haklı olabilirsin hocam. Ancak malzeme kalitesi, hafiflik, soğutma performansı, pil ömrü falan üst üste eklenince bu fiyat bandında bulması zorlaşıyor gibi
haklı olabilirsiniz hocam o kadar bilgim yok isterseniz ayrı bi konu açın indirim bitmeden benden ötürü kaçırmış olmayın

Hocam önem sırasıyla gideyim. Bunları ram kadar zorunlu görmüyorum ama.
1- 7500x3d işlemci. Render için x3d işlemciler daha güzel
2-Ssd yi Kioxia yapabilirsiniz. 2 sağındakini yazma hızı çok daha fazla.
3-Colorful battle ax b650m plus v14 ddr5 i seçebilirsiniz. Keyfi
Raporladım ama modlar uyuyor heralde.
Adam 7500x3d vs 9700x için 3d vcache işlemciler render da daha iyi diyor. Direk öneri veriyor. Yanlış bilgilendirmelerin yayılması engellenmeyecekse niye forumuz?

Son düzenleme:
Raporladım ama modlar uyuyor heralde.
Adam 7500x3d vs 9700x için 3d vcache işlemciler render da daha iyi diyor. Direk öneri veriyor. Yanlış bilgilendirmelerin yayılması engellenmeyecekse niye forumuz?
Anlamadım hocam dediğinizi? 7500x3d nin renser performansı 5 9600x ten iyi değil mi? 9700x in lafı geçmedi ki. Sistemde 5 9600x var.

Ayrıca diyelim ki haklısınız. Raporlayıp modlara sallamanıza gerek yok. Arkadaşım bu önerin yanlış deyip uyarırsınız.

Ayrıca aralarında çok çok büyük bir fark yok ancak ben yine de düzeltmemi yapayım. Oyun la renderı karıştırmışım. Arkadaş beni yanlış anlayıp uyarsasa hatırlamama yardım etti.
5 9600x 32mb cache 3.9ghz /max turbo modunda 5.4 ghz destekliyor.
9600x zen 5 7500x3d zen 4
Render için en önemli şey çekirdek sonra ghz sonra cache işlemci için.
Sonra Bu ikisinin çekirdek sayıları eşit.

9600x zen 5 olduğundan render da daha iyi bir performans sergiliyor. Kısaca render için 5 9600x
Oyun için kesinlikle 7500x3d

Son düzenleme:
neden hocam beastlerde sıkıntı mı var işlemciyi 9700x ile değiştirmeyi düşünüyorum render için alıncak sistem

.
Anlamadım hocam dediğinizi? 7500x3d nin renser performansı 5 9600x ten iyi değil mi? 9700x in lafı geçmedi ki. Sistemde 5 9600x var.

Ayrıca diyelim ki haklısınız. Raporlayıp modlara sallamanıza gerek yok. Arkadaşım bu önerin yanlış deyip uyarırsınız.

Ayrıca önermen yine hatalı. Bir işlemci 3d vcache'e sahip olursa boost frekansı kısık termal eşiği düşük olur. V cache'in doğası bu belleğin kararlı çalışması için Serin olması lazım. 9800x3d vs 9700x kıyaslandığında da 9700x bariz daha uygun render için.

7 serisi olması x3d işlemci olması onu çok daha uzaklaştırıyor render gibi ağır yüklerin altındaki performanstan

Geri