Öneri 50CC Motorla otobana çıkabilir miyim ceza gelir mi?

xAspeecT

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba çanakkaleden istanbula gideceğim tekirdağ üzerinden otoban kullanarak gitsem otobanda durdurup ceza yer miyim? Motor özel seri aslında 125cc ama ruhsatta 50 90-100 hızlarına ulaşabiliyor. Daha önce 50cc ile otobana girmiş. Ceza yemiş ya da yememiş biri var mıdır?

ne kadar 90 100 le de gitsen 50cc motorla otobana çıkman yasak sonuçda otoban giriş çıkışlarında plakanı sistem görüyor ilerde bi polis çevirmesine girmen olası duruyor heleki bide 80 90 la gittiğini görürlerse biraz zorluk çıkaracak bi arkadaşa gelirsen usulsüz cc yükseltmeden de ceza yazabilirler sana. Öneri olarak otobana çıkma ücretsiz bi yoldan git kendi ilimiçin söylüyorum 2 yol var biri otoban 3 şeritli diğeride 2 şeritli başka bi yol. Otobandan 1 saatde gidiyosam köye 2. yoldan 1saat 30dk da giderim mesela sallıyorum.
50 cc motor oldupu için yolu uzatıp ücretsiz gişesiz yola girmeni öneririm

yasak kanka 50cc nin çıkması bisiklet sınıfında yer alıyor

Merhaba çanakkaleden istanbula gideceğim tekirdağ üzerinden otoban kullanarak gitsem otobanda durdurup ceza yer miyim? Motor özel seri aslında 125cc ama ruhsatta 50 90-100 hızlarına ulaşabiliyor. Daha önce 50cc ile otobana girmiş. Ceza yemiş ya da yememiş biri var mıdır?
Yasal olarak 300cc altı bütün motorların girmesi yasak biraz polislerin insafına kalıyorsun ailemde başka aracı olan yok aciliyetten mecburiyetten gitmek zorundayım dersen cezayı dodgeleme ihtimalin artar

Yasal olarak 300cc altı bütün motorların girmesi yasak biraz polislerin insafına kalıyorsun ailemde başka aracı olan yok aciliyetten mecburiyetten gitmek zorundayım dersen cezayı dodgeleme ihtimalin artar
İyi sallamışsın. Hgs etiketi alabil. 170-180 leri gorebil ama otobana çıkma. Nerde bu 300cc yasağı

Avrupa’da öyle ama TR de öyle bir sınır yok bisiklet ve traktör giremiyor sadece. O kurala göre de 50cc altı bisiklet sınıfı olduğu için 51cc bir motorla bile girmen serbest yasal olarak.

Hocam yasada böyle bir şey yok. Karayolları trafik yönetmeliği 50 cc diyor. Polis böyle bir durumda ceza yazsa bile itiraz ile iptal edilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

50 cc ile otoyola girilememesi bence mantıklı bir karar. 50cc motorlar otoyol trafiğine ayak uydurabilecek güçte makineler değil

Avrupa’da öyle ama TR de öyle bir sınır yok bisiklet ve traktör giremiyor sadece.
Yaw 2 senedir 125 cc motorla girmedim polis yakmış beni yalan bilgiyle offfff offfffff

Otobanlarda yol boyu yapay zekalı kamera takılmış polis araçları var bu aralar, onlar her türlü cezayı temassız kesebiliyorlar.

90-100 le gitse bile ruhsatla motorun cc si uyusmuyor. Polis cevirirse evrakta sahtecilikle işlem yapılır. Motor bile baglanabilir

Alır işte ama yasal olarak 300cc
Trafik polisine sordum
Boyle bir şey yok 125 cc bir motor bile 120 130 hızları görüyor neden otobana çıkamasin? Adamlar dünya turu yapıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,382
Üyeler
193,019
Son üye
ESTR-139
Geri