Yardım RTX 3070 Ventus Bakımı Hakında.

Mustafa Zahid

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,193
GTA 5 gibi oyunlarda 80 derecelerde falan takıldığını gördüm ve bence gürültülü çalışıyor. Şimdi ben bu ekran kartını ikinci el aldım ve 2 yıldır falan da benle diye tahmin ediyorum, yüksek ihtimalle artık bakım vakti geldi. Benim elimde Thermalright kule tipi soğutucusuyla birlikte gelen TF4 termal macunu var (ekran kartına sürmek için mantıklı mı bilmiyorum) ama büyük ihtimalle ekran kartını açtığımda termal pedleri de değiştirmem gerekecek diye düşünüyorum, onu nasıl halledebilirim veya şart mı? Napayım elimdeki termal macunla direkt ekran kartına girişeyim mi yoksa yeni bir termal macun ve termal ped alıp mı öyle mi halledeyim? Yani termal ped değişimi çok mühim midir?

furmark test sonuçlarını paylaşabilirsen tavsiyede bulunmak daha kolay olur. Macun kâğıt üzerinde iyi gibi sürülebilir

herhalde o seride vram sensörü yokru. sana zahmet bi furmark 2 testi yap 10 dakikalık paylaş bakalım durumu ne ben sana söyleyim.

herhalde o seride vram sensörü yokru. sana zahmet bi furmark 2 testi yap 10 dakikalık paylaş bakalım durumu ne ben sana söyleyim.
furmark test sonuçlarını paylaşabilirsen tavsiyede bulunmak daha kolay olur. Macun kâğıt üzerinde iyi gibi sürülebilir
Hocalarım 5-10 dakika içinde cevap gelmeyince sabırsızlıktan gaza gelip direkt ekran kartına daldım. TF4 macun sürdüm ve oyunlarda gözle görülür bir 10 derece falan fark var. FurMark sonucu bu şekilde:

1777650041049.webp

Test bittikten sonra birkaç dakika daha bekledim ama sıcaklıklar yine soldaki gözüktüğü civarlarda sabit kaldı. Yine de şimdi tekrardan açıp 10 dakika sonra size tekrar paylaşayım.

Ekran kartını temizlerken termal pedleri elimle kontrol ettiğimde hala kıvamlı olduğunu fark ettim. Büyük ihtimalle hala iş görür diyip hiç ellemedim ama termal macun kupkuruydu.

Son düzenleme:
Neden ki? Pump-out mu olur?
Kesin yapacaktır ama ne zaman olur kullanım sıklığına göre değişir. Eğer ekran kartını 60-65c arası tutabilse ortalama 6 ay falan giderdi ama bu durumda 2 ayda falan pump out yapabilir emin değilim. En iyisi aşağıdaki macunla yenileyip bir daha açmamak olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,169
Üyeler
193,282
Son üye
Utkyy
Geri