Mouseta dpi ne işe yarar?

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
829
Mouslar satılırken büyük yazıyla 10.000 dpi 20.000 dpi falan yazıyorlar ya 10.000 dpi ile kim mouse kullanıyor ne için kullanıyor. Bana pazarlama stratejisi gibi geliyor.

O sırada yıllardır 400’de kullanan ben

O sırada yıllardır 400’de kullanan ben
1600 den aşağı kullanmamaya çalışın daha aşağısının input lag yaptığı söyleniyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mouslar satılırken büyük yazıyla 10.000 dpi 20.000 dpi falan yazıyorlar ya 10.000 dpi ile kim mouse kullanıyor ne için kullanıyor. Bana pazarlama stratejisi gibi geliyor.
bende anlamış değilim çok bir marifetmiş gibi 20.000 30.000 dpı özellikleri pazarlamaada kullanılıyor ben yıllardır 1600 kullanıyorum

1600 den aşağı kullanmamaya çalışın daha aşağısının input lag yaptığı söyleniyor

bende anlamış değilim çok bir marifetmiş gibi 20.000 30.000 dpı özellikleri pazarlamaada kullanılıyor ben yıllardır 1600 kullanıyorum
Alışmışken input lagsız oynamayayım o zaman aynı şekil devam

Valla hocam ben 3000 dpi kullanıyordum csde mousu milim milim hareket ettiriyordum. Sonra düşük dpi daha etkili olduğunu gördüm 600 dpia alıştım şuan 600 dpi kullanıyorum

Yüksek dpi düşük sens fps tarzı oyunlarda daha soft ve düşük dpi yüksek sense göre daha az kare atlama olayının olduğunu okumuştum bi yerde ama emin değilim 1600 dpi 0.50 sens kullanıyorum ben

Yüksek dpi düşük sens fps tarzı oyunlarda daha soft ve düşük dpi yüksek sense göre daha az kare atlama olayının olduğunu okumuştum bi yerde ama emin değilim 1600 dpi 0.50 sens kullanıyorum ben
Bana göre en yüksek dpi 5000 dir. 10.000ler falan yani mümkün değil ya 10.000 dpi ile kullanan adamı merak ediyorum

Dpin olayı sensörün algıladığı 1 hareketle kaç piksel atlayacağı burada 20 30 40k dpiın bizim için bir önemi yok stüdyoların birleşik dev led ekranlarında, 31.5dan 49"e kadar olan monitörlerde falan daha önemli. Yüksek dpi fazla piksel atlaması demek bununla oyun oynayamazsın düşük dpida çok düşük hareket hızı demek bununla da günlük kullanım ya da diğer işlerini yapamazsın sweet spotu 1600dür çünkü 1600ün altında frameskip yapması muhtemeldir.

Kısaca söylemek gerekirse monitöründeki imlecin maksimum hareket edebileceği hız. Oyun dilinde söylemek gerekirse sensivity gibi düşün. Ne kadar düşük o kadar yavaş hareket ne kadar yüksek o kadar hızlı hareket. Kullanım amacına bağlı ama düşük seviye oyunlarda iyidir. 50000 olmasının bir zararı da yoktur, sen kaç ayarlarsan orada kullanırsın.

3-5 bin dpi la 10-20 bin dpinin farkı ne ki
Barış Alper Yılmaz'ı 20bin dpi gibi düşün, hızlı ama kullanım amacına göre işlevsiz, Icardi' yi ise 3bin dpi gibi düşün, yavaş ama daha istikrarlı skor.

Kısaca söylemek gerekirse monitöründeki imlecin maksimum hareket edebileceği hız. Oyun dilinde söylemek gerekirse sensivity gibi düşün. Ne kadar düşük o kadar yavaş hareket ne kadar yüksek o kadar hızlı hareket. Kullanım amacına bağlı ama düşük seviye oyunlarda iyidir. 50000 olmasının bir zararı da yoktur, sen kaç ayarlarsan orada kullanırsın.

Barış Alper Yılmaz'ı 20bin dpi gibi düşün, hızlı ama kullanım amacına göre işlevsiz, Icardi' yi ise 3bin dpi gibi düşün, yavaş ama daha istikrarlı skor.
Bu gözler dpi'ı Galatasaray futbolculari üzerinden aciklayani gördü ya artık ölsemde gam yemem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,898
Üyeler
193,870
Son üye
Batuba
Geri