ZOTAC GeForce RTX 5070 TI mı ASUS TUF RX 9070 XT OC mi?

Oyun içinse 9070xt al fazladan para vermene gerek yok. Bu arada asus tuf modeline çok para vermene gerek yok ondan daha iyi modeller daha ucuz sıralayayım ;

https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965200325.html (daha iyi değil ancak bütün her şeyi saydığımızda (soğutması , fiyatı ve sesi) en iyi 9070xt)
dün baktığımda sanki bunlar daha ucuzdu zamlanmış gibi geldi

oyun oynayacaksan internette sıcaklık tier list i var bu listeden kendine en uygunu çekebilirsin hayırlı olsun bide oyunda hepsi işini görür zaten basit işlerde hepsi rahat rahat götürür
Sadece sıcaklığa bakılarak alınmaz ki çalıştığı hıza , çektiği güce , sessizliğine , kaç rpm de kaç derece olduğuna bakmak lazım. Bu değerlerin hepsine baktığımızda en iyi kart 9070xt taichi.

En üst veya en alt modeller arasında sıcaklık harici hiçbir fark yok. Alacağın fps %1 falan oynar. Buradaki soru nvidia mı amd mi istediğin. Performans olarak farkları yok ve fsr da dlss kadar iyi çalışıyor ama son 1 ayda sırf burada birkaç farklı konuda 9070xt de nedeni belirsiz hata alındığına dair konular gördüm. İlgimi çekmediğinden bakmadım ama niyetliysen bi göz atman iyi olur.
tabii ki herkes gibi Nvidia isterim ama zaten AMD ekran kartı kullanan birisiyim o yüzden aradaki 7 bin TL lik fark cidden teknoloji için degecek mi diye düşünüyorum çünkü genellikle düz oyun oynayan birisiyim. Birde biri daha iyi tasarım ve soğutmaya sahip iken diğer tarafta küçük bir ekran kartı ve soğutması daha kötü olacak.

tabii ki herkes gibi Nvidia isterim ama zaten AMD ekran kartı kullanan birisiyim oyuzden aradaki 7 bin TL lik fark cidden teknoloji için degecek mi diye düşünüyorum çünkü genellikle düz oyun oynayan birisiyim. Birde biri daha iyi tasarım ve soğutmaya sahip iken diğer tarafta küçük bir ekran kartı ve soğutması daha kötü olacak.
* çok daha kötü soğutma çünkü SFF modeller çok sesli ve sıcak çalışıyor.

5070Ti bence.

Merhaba arkadaşlar bu iki model arasında 7 bin TL fark var. 9070 XT daha ucuz sizce hangisini almalıyım? Birisi giris seviye iken birisi üst modellerden.

DLSS vb fantezim yoktur.
9070XT nin en ucuzu tabii ki. Tuf modeline gerek yok. Hepsi serin çalışıyor.

oyun oynayacaksan internette sıcaklık tier list i var bu listeden kendine en uygunu çekebilirsin hayırlı olsun bide oyunda hepsi işini görür zaten basit işlerde hepsi rahat rahat götürür

Gigabyte Elite vs all :
giphy.gif

Üst dediğim tamamen kendi düşünceme göre çünkü ASUS un üst model olarak AMD kısmında bu var.
Asusun AMD kartlarından uzak durmak en temizi olur. Çok fazl sorunlu seri çıkardılar güvenmiyorum kendilerine, AMD alacaksan Sapphire veya PowerColor en mantıklısı.

Bana kalırsa bütçe yetiyorsa 5070Ti al ama, DLSS ciddi fark ettirir.

• Beğen
Reaksiyonlar: MXTB
* çok daha kötü soğutma çünkü SFF modeller çok sesli ve sıcak çalışıyor.

Asusun AMD kartlarından uzak durmak en temizi olur. Çok fazl sorunlu seri çıkardılar güvenmiyorum kendilerine, AMD alacaksan Sapphire veya PowerColor en mantıklısı.

Bana kalırsa bütçe yetiyorsa 5070Ti al ama, DLSS ciddi fark ettirir.
5070 Ti alırsam en kötü modelini almak zorindayım bütçem ona yetiyor.

Son düzenleme:
Bu sorunun tek galibi var. O da marka farketmeksizin 9070xt. Aradaki neredeyse olmayan performans farkına peki ne ödüyorsunuz? Bir ssd parası?Hayatım boyunca kullandığım en sorunsuz, en iyi amd modeli 9070xt. Marka olarak ise amd nin kralı Sapphire'dir. Ati döneminde de birçok kartını kullanmıştım. Asus zaten Nvidia ya fokus olacakları için Rog serisi 9070xt bile çıkarmaya tenezzül etmedi. Keza Msi hiç 9070xt topuna girmedi. Sapphire pulse çekin derim. Ama daha yenilikçi bir tasarımı ve yakışıklı kart isterseniz Nitro+ öneririm.

Not: Ben amd fanı değilim. 9070xt den önce senelerce 3080 ve 1070 serisi de kullandım. Ama amd bu sefer başardı. Tartışmaya kapalı bir konu bu.

Asus tuf modelini seçmenizde belirli bir sebep var mı? Asus modeller amd kartlarda genelde pek başarılı değil diyorlar çünkü

Asusun tuf modellerindeki başarısızlığı rx 5000 dönemine aitti 2019 civarı falan. Nvidia kanadıda öyleydi gtx 1660 lar falan leşti

O devir geçti asus akıllandı artık. Tuf gpular alınabilir 👍

Ben gigabyttetaki bi 9070xt yi önermiyorum hangi modeldi ama vramlerdeki padler sızıyordu sanırım bilen aydınlatır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,540
Üyeler
194,442
Son üye
royalset
Geri