Hocam sensi rahat ettiğin bir ayara al. Çok yüksek olmasın. Pro oyunculara bak, sana çok düşük veya yüksek gelebilir. Kendin rahat edeceğin şekilde kabaca x1.2 veya x0.8 dolaylarında takıl proların e-sens değerine. Daha detaylı üstünde durmak istersen yt da videoları var.
Ama açıkçası çok ekstrem değerler olmadığı sürece her oyuncu o ranktan çıkabilir. Seni oyunun her kademesinde geliştirecek ve özellikle bu ranklardan en hızlı çıkaracak şey düşünmektir. Sözümü yanlış anlama ama o rankta oynuyorsan muhtemelen düşünmeden oynuyorsundur. Valoranta replay sistem geldi herhalde, aç maçlarını seyret, nerede neden kaybetmişsin anla. Bu kadar basit. Eğer kendin hatalarını göremiyorsan oyun bilgin eksiktir, aç demo incelemelerini izle ama kendi demolarını sakın es geçme. Zaten 4-5 demonu güzelce inceledikten sonra bunları oyun esnasında yapmaya başlayabileceksin.
Düşünerek hareket edeceksin, burda peek almam iyi mi kötü mü? Bombayı korurken genelde kötüdür ama dümdüz zamana oynamanın yeterli olmayacağı zamanlarda iyi olabilir. Buraya smoke attım ama iyi mi kötü mü? Takımıma gerçekten kontrol sağladım mı yoksa atmış olmak için atıp kıymetli bir şeyi boşa mı harcadım? Bu el tam çekmek için yeterli param yoktu, spectre aldım. Uzun mesafeye peeklemem yanlış oldu, dar alanda hızlı peek almalıydım vs vs.
Oyunun kuralı budur. Oturup manyak aim kasmayacaksan her zaman her rankta ihtiyacın olan bilinçli hareket etmektir, istemesen dahi kazandırır. Sana dediklerimi yap, bunlar zaten bir süre sonra hattı sayılır oranda reflekse dönüşecek.
Evet aim de çalış, mekanikleri öğren, ekonomi yönetmeyi öğren ama sana anlattığım hepsinin başında gelir. En az çabayı gerektirir ve en büyük katkıyı sağlar. Bunları ess geçme, şimdiden rank atlamış sayılırsın.