Sürat Kargo Kuryesi Ürünü Kapıdan Geri Göndermeme İzin Vermedi - Çözüldü

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Müşteri temsilcisi kadın beni telefonda 15 dakika bekletip, "Adresinize baktım X kilometre o kadar da uzak değilmiş arabanız yok mu" diyor :D
Kadının konuşması hakkinda (sanırım açıklama yapmak için) iletişim numarası istediler, güncelleme geçeceğim tekrar.

Bu kadar uğraşacağına gidip vermiştin, benzeri yorumlara peşinen cevap vereyim, bu sefer de ben uğraştırmak istiyorum koca firma benim 500 TL kargo parama kaldıysa:D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tamam elleme açma dursun açarsan bu sefer sıkıntı olur olacaksa çünkü hem adamlar hata yapıyor hemde sana ücret ödetme peşinde zorluk çıkarıp uğraştırma peşindeler
Arayacaklar şimdi sanırım olay uzayacak ne olacağını bekliyorum, koca firmada bir tane aklı başında adam yok demek ki benim 500 liram ile zengin olacaklarını düşünüyorlar

bro eğitim aldığını kurumu çok merak ettim, nokta haricinde bir noktalama işaretinin varlığından haberin var mı? Yazdığından bir şey anlayana kadar akla karayı seçtim. Telefonda konuştuğum kadın sen misin acaba xD
noktalama işareti arıyorsan yeşil foruma git kardeşim. haksız olduğunu duymak zoruna gidince konuyla alakasız cevap vermene de hiç şaşırmadım

• Beğen
Reaksiyonlar: BeeL
adamlar kargo firması ile anlaşmalı oluyor sen kargo yola çıktıktan sonra iptal etmişsindir o adam anlaşmalı olduğu firmaya daha az ödüyordur bütün işleri o firma üzerinden hallediliyordur. senin kargoyu teslim almaman lazımdı teslim edilmeyen kargo geri döner. madem teslim aldın zaten bunu bildirmek zorundasın sana anlaşmalı olduğu kargoyuda söylemişler haber vermem satarım fırsatçılık yapabilirdim ama iyi niyet gösterdim diyorsunda o kadar basit değil kargo firmasında sana teslim oldu diye gözüküyor yasal olarak işlemler ücret iadesi yapılan ürünü geri göndermediğin için icralık olursun aldığın ürünün kat kat fazlasını ödemek zorunda kalırsın o noktada avukat falan kurtaramaz seni haklı olan satıcı yani senin adamların istediği firmaya vermen lazım
1778504803028.webp

adamlar kargo firması ile anlaşmalı oluyor sen kargo yola çıktıktan sonra iptal etmişsindir o adam anlaşmalı olduğu firmaya daha az ödüyordur bütün işleri o firma üzerinden hallediliyordur. senin kargoyu teslim almaman lazımdı teslim edilmeyen kargo geri döner. madem teslim aldın zaten bunu bildirmek zorundasın sana anlaşmalı olduğu kargoyuda söylemişler haber vermem satarım fırsatçılık yapabilirdim ama iyi niyet gösterdim diyorsunda o kadar basit değil kargo firmasında sana teslim oldu diye gözüküyor yasal olarak işlemler ücret iadesi yapılan ürünü geri göndermediğin için icralık olursun aldığın ürünün kat kat fazlasını ödemek zorunda kalırsın
Kara Mürsel sepeti değiliz, elimiz de armut toplamıyor, ben de avukat tutar o soğutucudan iki tane alacak tazminat davası açarım, bende de kanıt var

Kapitalizmin kölesi olmuşlar, departman müdürleri bu kadar kendilerini savunmuyor, özür mesajı yazıyor, bu elemanlar da gelip burda milyon dolarlık şirketleri savunuyor

Hata senden kaynaklanmıyor mu? bir ürün alıyorsun ki ürün anında kargoya verilmez, verilene kadar bekliyorsun sonra kargo aşamasında ''iptal edip'' kargo kapına geldiğinde iş bilmez şekilde teslim alıyorsun (kurye falanca filanda dedi diye bir bahane yok kimse sana zorla ürün teslim edemez) sonra firma tamam anlaşmamız olan x firma ile geri gönder diyor vay efendim o firma da gelip teslim almıyor ben de gidip teslim edemem.

Aga şu konuyu açarken hiç mi utanmadın ya? bir de iade vukuatı yazmış, vukuatın kralı sensin. Ben firmanın yerinde olsam sana bir daha satış yapmam.

Not: bu arkadaşı haklı bulan, savunanda da kadıköy boğası kadar akıl yoktur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: BeeL
Uygunsuz davranış
Hata senden kaynaklanmıyor mu? bir ürün alıyorsun ki ürün anında kargoya verilmez, verilene kadar bekliyorsun sonra kargo aşamasında ''iptal edip'' kargo kapına geldiğinde iş bilmez şekilde teslim alıyorsun (kurye falanca filanda dedi diye bir bahane yok kimse sana zorla ürün teslim edemez) sonra firma tamam anlamamız olan x firma ile geri gönder diyor vay efendim o firma da gelip teslim almıyor ben de gidip teslim edemem.

Aga şu konuyu açarken hiç mi utanmadın ya? bir de iade vukuatı yazmış, vukuatın kralı sensin. Ben firmanın yerinde olsam sana bir daha satış yapmam.
Hacı keşke allah size akıl dağıtmak yerine gerçekten ülkeye katkısı olabilecek vatan evlatlarına fazladan akıl dağıtsaydı, yazık kafana harbiden, kimsenin 5000 liralık soğutucusuna kalmadım, LED ekran yazılımlarının fps drop yapabileceğini öğrenip siparişi iptal ettim, bu da yasal olarak benim hakkım zaten :D
Şu söylediklerini şirket ceo'suna söyle, o bile abartma o kadar değil der sana

Hata senden kaynaklanmıyor mu? bir ürün alıyorsun ki ürün anında kargoya verilmez, verilene kadar bekliyorsun sonra kargo aşamasında ''iptal edip'' kargo kapına geldiğinde iş bilmez şekilde teslim alıyorsun (kurye falanca filanda dedi diye bir bahane yok kimse sana zorla ürün teslim edemez)
Bundan sonra ne zaman iade edeceğimi sana sorarım özür dilerim:D

Kara Mürsel sepeti değiliz, elimiz de armut toplamıyor, ben de avukat tutar o soğutucudan iki tane alacak tazminat davası açarım, bende de kanıt var

Kapitalizmin kölesi olmuşlar, departman müdürleri bu kadar kendilerini savunmuyor, özür mesajı yazıyor, bu elemanlar da gelip burda milyon dolarlık şirketleri savunuyor
Benim kimseyi savunduğum yok arkadaşım başıma geldiği için uyarıyorum avukat tutup denemeni isterim. İşler yasal belgelerle yürüyor sinerjinin göstereceği evraklar para iadesinin yapıldığı ürünün yollandığı alıcıya iade kodu yollandığı 3 belge olur bunlara hiçbir şekilde karşılık vermezsin. Senden hem ürünü alırlar hem kat kat parasını alırlar. Ha yok benim avukatlarım sağlam olmayan şeyi oldu diye gösterebilirim diyorsan lütfen dene şansını

N11 üzerinden sipariş ettiğim, sinerji bilgisayar satıcılı soğutucuyu daha kargodayken iptal ettim ve para iadesi kabul edilip para hesabıma geldi. Buna rağmen ürün akşam kapıya geldi. Teslim almak istemediğimi ve geri iade gideceğini söyledim. Kurye evden geri gönderim yapamadıklarını söyledi. Mecburen teslim alıp satıcıya durumu anlattım.

Sinerji anlaşmalı oldukları için Sürat Kargo ile göndermemi söyledi ama Sürat Kargo kapıdan alım yapmıyor ve benim de şubeye gidecek vaktim yok. Ben de Yurtiçi Kargo ile göndersem olur mu dedim. Bu sefer de kargo ücretini sizin ödemeniz gerekir dediler.

Hem hata benden kaynaklanmıyor hem dürüst davranıp ürünü haber veriyorum hem de üstüne zaman ve kargo masrafı bana yükleniyor.

Normal koşullarda geri gönderim yöntemini makul şekilde organize etmek onların sorumluluğunda olması gerekmiyor mu, bu işin hukuki tarafında olay nasıl yorumlanır, hukukçu bir dost var ise yardımcı olabilir mi, ne yapılabilir?

500 TL kargo parası ödemek istemiyorum ve 2 haftadan önce şubeye gidecek vaktim yok
Dostum kusura bakma ama ben n11 de ve diğer firmada bir hata görmedim. Sen iade talebinde bulunmuşsun, firma paranı iadede etmiş, ürün sana gelmiş ama. Sende doğru olanı yapıp bunu geri göndermen gerekir. Vaktin olmayabilir doğrudur ama hukuki kısmıyla uğraşmak daha uzun bir vakit ister.

Benim kimseyi savunduğum yok arkadaşım başıma geldiği için uyarıyorum avukat tutup denemeni isterim. İşler yasal belgelerle yürüyor sinerjinin göstereceği evraklar para iadesinin yapıldığı ürünün yollandığı alıcıya iade kodu yollandığı 3 belge olur bunlara hiçbir şekilde karşılık vermezsin. Senden hem ürünü alırlar hem kat kat parasını alırlar. Ha yok benim avukatlarım sağlam olmayan şeyi oldu diye gösterebilirim diyorsan lütfen dene şansını
Kimsenin ürününe el koymaya çalışmıyorum bir an önce gelip alsınlar sadece, tek mevzu bu

Dostum kusura bakma ama ben n11 de ve diğer firmada bir hata görmedim. Sen iade talebinde bulunmuşsun, firma paranı iadede etmiş, ürün sana gelmiş ama. Sende doğru olanı yapıp bunu geri göndermen gerekir. Vaktin olmayabilir doğrudur ama hukuki kısmıyla uğraşmak daha uzun bir vakit ister.
Konunun başından beri okuyup da, benim "yanlış" olanı yapmak gibi bir niyetim olduğunu nereden anladın lütfen söyler misin

Kimsenin ürününe el koymaya çalışmıyorum bir an önce gelip alsınlar sadece, tek mevzu buh
adam zaten sana ulaştırmak için bir yol iletmiş senin memnuniyetsizliğin kargo firmasının gelip kapından almaması sırf kapımdan alsın diye başka bir firmaya vermek istiyorsun. iade etmek zaten hakkın buna kimse bir şey demiyor para iadesini de yapmışlar sana sundukları kargo firmasından başka seçenek yoksa keyfi iş yapamazsın

Teslim almasaydın zaten kapından geri giderdi bence sen amazon gibi sizde kalsın demelerini bekliyon gibi

Kimsenin ürününe el koymaya çalışmıyorum bir an önce gelip alsınlar sadece, tek mevzu bu

Konunun başından beri okuyup da, benim "yanlış" olanı yapmak gibi bir niyetim olduğunu nereden anladın lütfen söyler misin
Ben senin yanlış olanı yapma niyetinde olduğunu mu söylemişim anlamadım? yada yazdığımın neresinde böyle bir ima var?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,212
Üyeler
196,915
Son üye
kuWarsy
Geri