5070 Coil Whine mı Yapıyordur Yoksa Fanlardan mı Kaynaklıdır?

EHakann

80+
Reaksiyon skoru
3
Ekran kartı yükteyken (assettodayken) böyle ses geliyor bir de boştayken fanı %60 hızına çekince geliyo bu ses %30a çekince düzeliyor
5070 Zotac Twin Edge

Ekran kartı yükteyken (assettodayken) böyle ses geliyor bir de boştayken fanı %60 hızına çekince geliyo bu ses %30a çekince düzeliyor
5070 Zotac Twin Edge

Coil Whine, hatta iyi seviyede bile denebilir. Daha beterlerini görmüştüm.

fanı artırp azaltınca ses değişiyorsa fandan geliyordur.

zaten bu twing edge serisi böyle fan sorunlarıyla meşhur. fan rattling deniyor.

Şimdi yük altındayken (asettodayken) fan hızını manuel yapıp en düşüğe çektim %30a ses gelmedi ama hız otomatikken ve boştayken %60 seviyesine çekince geliyor galiba fandan kaynaklı bir şey
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fanın bir şeye sürtme sesi gibi duruyor. Fanlara değen bi kablo falan var mı kontrol ettin mi?
dışarıdan bakınca temas eden kablo yok

Redditte araştırdım r/ZOTAC'da Fan bearing diye aratınca bir sürü daha çıkıyor bunlardan yaşayan çok varmış garantiye yollama gibi bir şansım yok şu anlık fakat yollasam ne yaparlar?

Hocam 4000 serisinden itibaren coil whine konusuna özel olarak eğildiğini yazan bir haber okumuştum. O işi çözmüşler ama fan sorununu geçmişte ben de yaşamıştım %33'de falan sizin sese benzer bir ses çıkarıyordu. O şekilde 2 sene kullandım problem olmadı.

coil ile fan arasında ama ben fandan yana kullanıyorum oyumu garanti varsa gönderin hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,384
Üyeler
196,946
Son üye
yuduns
Geri