Çözüldü✓ Ryzen 7 9700X aldım pişman olurmuyum?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
hay geçmez olaydım am5 e kafam karıştı ya ben ne güzel r5 5600ümle mutluydum :D uyuyamıyom şu işlemci muhabbetlerinden

Arada %10-15 lik fiyat farkı var zaten doğru bir karşılaştırma olmuyorki ikiside fiyatının hakkını veren modeller
İşlemciyi aldıgında kullandıgın her saniye o %15 fark sana + yazıyor. 1 sene sonra da fark hala %15 olmaya devam edecek ama ürünü 1 sene kullanmış olacaksın. Daha bu mantıgı çözemedi konudaki arkadaşlar fark %15 fiyat farkı %20 falan diyip duruyolar. Doğru tercihi ben zaten vereli cok oldu millete yardım ediyorum
1778529098630.webp

9700x kullanacak adamda kesinlikle a die ram olmalı a die ram yoksa 7800x3d daha mantıklı kalıyor çünkü 7800x3d önbelleğinin fazlalığı sayesınde ram e daha az ihtiyaç duyuyor
Evet onun farkındayım özellikle ram konusunda cimri davranmayacağım henüz ram almadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemciyi aldıgında kullandıgın her saniye o %15 fark sana + yazıyor. 1 sene sonra da fark hala %15 olmaya devam edecek ama ürünü 1 sene kullanmış olacaksın. Daha bu mantıgı çözemedi konudaki arkadaşlar fark %15 fiyat farkı %20 falan diyip duruyolar. Doğru tercihi ben zaten vereli cok oldu millete yardım ediyorum
Alıntıyı görüntüle
Bu adam hala çok başka yerlerde :D

hay geçmez olaydım am5 e kafam karıştı ya ben ne güzel r5 5600ümle mutluydum :D uyuyamıyom şu işlemci muhabbetlerinden
Kral paran neye yetiyorsa onu al gerisini boşver 9700x e yetiyorsa al 7800x3d ye yetiyorsa onu al çok kasma

2-3 oyun ile işlemci yarışı olur mu? 10 oyun ortalaması bile yetmez globalde 10-15-20 oyun ortalaması ile içerik yapıyorlar Donanım Arşivi izlemiyorsunuz bari global izleyin
konuyu açan kişi valorant ve cs2 oynayacağını yazmış. 7800x3d için 3k daha para harcamak istemeyen adamda rtx 5090 olamayacağına göre dediği oyunlarda gayet yeterli bir işlemci. 7800x3d kesinlikle daha iyi ona laf yok ancak aradaki 3k'yı çoğu kişi vermeye zorlanıyor.

9700x rahat işini görür rahat ol

konuyu açan kişi valorant ve cs2 oynayacağını yazmış. 7800x3d için 3k daha para harcamak istemeyen adamda rtx 5090 olamayacağına göre dediği oyunlarda gayet yeterli bir işlemci. 7800x3d kesinlikle daha iyi ona laf yok ancak aradaki 3k'yı çoğu kişi vermeye zorlanıyor.
O kişilerin 9700X e de pek ihtiyacı olamaz ki o zaman 3k yı veremeyen adamda 360+ Hz monitör mü var simdi ucu ucuna 9700X almak yerine başka şeyler de ayarlarsın ki 7700X' e düş misal veya 7500F' e kadar yolu var 300Hz ve altını da kurtarır cs de

Son düzenleme:
O kişilerin 9700X e de pek ihtiyacı olamaz ki o zaman 3k yı veremeyen adamda 360+ Hz monitör mü var simdi
Oluyor kardeşim maalesef testlerde ne kadar bi işlemcinin bi oyunda 500 fps aldığını görsen de günün sonunda sen arkada Chrome açık tutuyorsun discord açık oluyor bulunduğun konumda hava sıcak oluyor sistem sıcak çalıştığı için hız düşüyor performans azalıyor arkada steam açık oluyor yada başka uygulamalar vs vs günün sonunda yt den izlediğin test videolarındaki kadar stabil fps ler elde edemeyebiliyorsun. Test edilen sistemlerde çoğu zaman arka planda neredeyse hiçbirşey çalışmıyor.

Saçma! 9950X3D de fiyatının hakkını veriyor ama denklik söz konusu değil
6400mhz iyi zamanlamalı ram ile oyun testi gördüğün üzere 9700x çoğu oyunda %1low fps de bile daha iyi seviyede 7800x3d den

Oluyor kardeşim maalesef testlerde ne kadar bi işlemcinin bi oyunda 500 fps aldığını görsen de günün sonunda sen arkada Chrome açık tutuyorsun discord açık oluyor bulunduğun konumda hava sıcak oluyor sistem sıcak çalıştığı için hız düşüyor performans azalıyor arkada steam açık oluyor yada başka uygulamalar vs vs günün sonunda yt den izlediğin test videolarındaki kadar stabil fps ler elde edemeyebiliyorsun. Test edilen sistemlerde çoğu zaman arka planda neredeyse hiçbirşey çalışmıyor.
O kişilerin 9700X e de pek ihtiyacı olamaz ki o zaman 3k yı veremeyen adamda 360+ Hz monitör mü var simdi ucu ucuna 9700X almak yerine başka şeyler de ayarlarsın ki 7700X' e düş misal veya 7500F' e kadar yolu var 300Hz ve altını da kurtarır cs de
.

nadirde olsa 7800x3d nin geçtiği oluyor tabi

6400mhz iyi zamanlamalı ram ile oyun testi gördüğün üzere 9700x çoğu oyunda %1low fps de bile daha iyi seviyede 7800x3d den

.

nadirde olsa 7800x3d nin geçtiği oluyor tabi
Şu oc yi yapmak için öyle ahım şahım bi anakarta da ihtiyaç yok :D çok büyük teknik bilgiye de ihtiyaç yok açıp izlesen 1 2 saatte halledersin

Ne diyelim ki dili olan konuşuyor işte yapan yapıyor

ki bu işlemcinin 6600mhz ramle de çalışma sansı var orda farkı daha da açar yani
1778681553213.webp

+ olarak işlemciyede + 200 mhz boost verilmemiş bu karşılaştırmada

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,089
Üyeler
196,888