🔥İndirim Colorful Battle-Ax B650a-Gha Wi-Fi V14 Ana Kart - 6.999 Tl

Colorful ile ilgili sorun yaşamamak için uzak durmak en iyisi.
Aynı şekilde msi anakartlarda micron çipli ram'lerde sorun yaratıyor, muhtemelen sorun yaşamazsın ama yinede tavsiye etmem.
Asrock anakartlardan zaten uzak dur. İşlemci yakıyor.

Bu üçü haricindekilere bak genel olarak
Msi 850 gaming plus anakart şu meşhur vengeance 16x2 gb 6000 MHz cl36 ramlerde sorun yaratır mı ?

Msi 850 gaming plus anakart şu meşhur vengeance 16x2 gb 6000 MHz cl36 ramlerde sorun yaratır mı ?
Bendeki b650m gaming plus wifi twinmos 6000 mhz cl36 micron çipli ram ile yarattı. Eğer ramlerinde micron çip varsa ihtimali var. Sende ram mi alacaksın yoksa anakart mı?

Yeni alacaksan gen 5 olan alman daha iyi olur ama elinde gen 4 varsa oda işini görür. Mevcuttaki belkide hiçbir ekran kartı gen 5 e ihtiyaç duymuyor. Geleceğe yönelik bi teknoloji gibi duruyor sadece.

Bu kadar FPS farkı olmaz doğru olduğu şüpheli 5090 bile PCIe 4.0 da 1 FPS kaybediyor.9070xtde bu daha az olacaktır.

Bendeki b650m gaming plus wifi twinmos 6000 mhz cl36 micron çipli ram ile yarattı. Eğer ramlerinde micron çip varsa ihtimali var. Sende ram mi alacaksın yoksa anakart mı?
Ben aldım Ramleri ve ekran kartını . Anakart arıyorum 12-13k limit var biraz görselliğide güzel olsun istiyorum ondan msi hoş geldi

Ben aldım Ramleri ve ekran kartını . Anakart arıyorum 12-13k limit var biraz görselliğide güzel olsun istiyorum ondan msi hoş geldi
Cl36 olan ram e msi anakart yerine gigabyte veya asus daha iyi olur. Gigabyte ın bios kısmına kötü denilse de parça uyumsuzluğu veya performans sorunu konusunda kroniğini duymadım. Ben gigabyte B850 Gaming X WiFi6E kullanıyorum.

Ama söyleyeyim, sırf bu forumda dediklerime katılmayan 3 kişi var. Bir turda onları etiketleyip sor istersen.

Evet bildiğin bir şey yok ki , kulaktan duyup yazıyorsun
Gigabyte X870E Aorus Elite ICE anakarta sahibim 10 aydır bios ekranında mouse dona dona hareket ediyor ve 10 aydır hiçbir bir çözüm sunmuyor
X870e anakart alsan bile gigabyte gibi büyük firma halen sorunu çözememiş redditte ve hatta bu forumda benim gibi ağlayan insanlarda var :)
İşin daha kötü tarafı 3 gün önce en son bios sürümüne geçtim şimdi klavye tuşuna bastığımda mouse da tıklıyor . Offset olarak -22 verecem cure optimizera izin vermiyor :) TREF değeri 50.000 yazamıyorum 5 ve 0 a bastıktan sonra stringi siliyor . Yani gigabyte da olsa böyle sorunlar var ve devam ediyor bu yüzden gigabyte anakart artık almayı planlamıyorum Colorful b650 anakartım daha iyiydi o derece :)

Asrockta bu olay oldu x3d işlemcilerde böyle vakalar oldu . hatta bunu yaşayan bir adam aynı anakarta başka 9800x3d almış ve takmış ne tesadüftür ki adam güncellememiş bios update (son çıktıktan sonra 3.4 güncellemesi)
Alıntıyı görüntüle

redditte bu adamlar baya dalga geçmişlerdi 2. işlemciyi yaktı diye
ha bu arada haber kaynağını verim belki girersin bir şey okursun

Bios update ile bile çözmüşler ve Yeni çıkan anakartları da sayarsan kulaktan duyduğun asrocklar yakıyor tabiri biraz komik
Hocam beyinlerimiz çorba oldu ahahhahaha 😂

Bu Ramleri istiyorum.
Ekran kartım 9070 xt sapphire pulse. (Alındı)
İşlemci. 7800 x3d yada 9800 x3d almayı düşünüyorum.
Rica ediyorum Bana bir anakart söyle 15 k bütçem var alayım kafam rahat olsun 🙋‍♂️

hocam bende daha dün aldım yolda MSI MB PRO B850M-G AM5 DDR5 8200MHZ(OC) HDMI DP 2X M.2 USB 10GBS 5G LAN MATX yani ramin micro çip olduğunu nasıl anlarız bende ram alıcamda sorun yaşarmıyım acaba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam bende aynı ekran kartını aldım işlemci r5 9600x düşünüyorum anakart MSI MB PRO B850M-G AM5 DDR5 8200MHZ(OC) HDMI DP 2X M.2 USB 10GBS 5G LAN MATX aldım ssd ram kaldı sadece öneriniz varmı acaba

hocam bende daha dün aldım yolda MSI MB PRO B850M-G AM5 DDR5 8200MHZ(OC) HDMI DP 2X M.2 USB 10GBS 5G LAN MATX yani ramin micro çip olduğunu nasıl anlarız bende ram alıcamda sorun yaşarmıyım acaba

hocam bende aynı ekran kartını aldım işlemci r5 9600x düşünüyorum anakart MSI MB PRO B850M-G AM5 DDR5 8200MHZ(OC) HDMI DP 2X M.2 USB 10GBS 5G LAN MATX aldım ssd ram kaldı sadece öneriniz varmı acaba
Ramin micron olduğunu anlamanın bildiğim tek yolu takıp bakmak. Hangi ram var sende?

Edit: daha almadığını sonradan idrak edebildim. Cl 28-30-32 olan ram aldığın müddetçe sorun olmaz muhtemelen. Bu cl değerine sahip ramler hynix oluyor

Son düzenleme:

Almak istediğim ramlerin linkini attım kanka zaten. Ssd konusuna bende daha girmedim ne alcaz ya. Ulan para var seçemiyoruz vallahi

Ramin micron olduğunu anlamanın bildiğim tek yolu takıp bakmak. Hangi ram var sende?

Edit: daha almadığını sonradan idrak edebildim. Cl 28-30-32 olan ram aldığın müddetçe sorun olmaz muhtemelen. Bu cl değerine sahip ramler hynix oluyor
Benim almak istediğim ramlerinde mi ne olduğu belli değil ? Az önce link atmıştım

Almak istediğim ramlerin linkini attım kanka zaten. Ssd konusuna bende daha girmedim ne alcaz ya. Ulan para var seçemiyoruz vallahi

Benim almak istediğim ramlerinde mi ne olduğu belli değil ? Az önce link atmıştım
puhahaha ssd bunu düşünüyorum Kingston 1TB NV3 M.2 2280 NVMe SSD | PCIe 4.0 Gen 4x4 | Up to 6000 MB-s | SNV3S-1000G

anladım hocam teşkkür ederim

puhahaha ssd bunu düşünüyorum Kingston 1TB NV3 M.2 2280 NVMe SSD | PCIe 4.0 Gen 4x4 | Up to 6000 MB-s | SNV3S-1000G

anladım hocam teşkkür ederim
6000 mhz ve üzeri olduğu taktirde bu dediğim geçerli. 5000 küsürde de aynı şekilde mi işliyor emin değilim.

geç geldim anakart için B850 yeterlidir ATX olanlar dolu oluyor
bunu öneririm bütçeli bir anakart https://www.akakce.com/anakart/en-u...wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1460391683.html

Sinerjide gigabyte gaming x b850 de 9.799 tl sanırım taksit maksit yok ona da bakabilirsin

Geri