İşlemci Boşta 70 Derece, 360mm Sıvı Soğutucu

Reaksiyon skoru
24

TRYX PANORAMA SE AIO Sıvı Soğutma

var 360 MM

pompa kısmından bir cızırtı sesi alıyroum ben, soğutucudan yani.

lcd çalışmıyordu düzelttiler. fanları dönüyor ama boşta 70 derece şuanda işlemci işlemciyi de yeni aldım bu arada sıkıntı nerdedir?

lcd ekranlarda, cpu programlarında vs. 70 derece gösteriyor boşta

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-12 222123.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-12 222123.webp
    36.6 KB · Hit: 45
Merhaba, OCCT ile "CPU Benchmark" yapar mısın? HWInfo yu da yanda aç, sıcaklık değerlerini takip et.

TRYX PANORAMA SE AIO Sıvı Soğutma

var 360 MM

pompa kısmından bir cızırtı sesi alıyroum ben, soğutucudan yani.

lcd çalışmıyordu düzelttiler. fanları dönüyor ama boşta 70 derece şuanda işlemci işlemciyi de yeni aldım bu arada sıkıntı nerdedir?

lcd ekranlarda, cpu programlarında vs. 70 derece gösteriyor boşta
pompanın kaplosu felan arada kalmıştır yada pompa calışmıyor

Biostan ya da anakartın uygulamasından aio pump rpm ayarını sabit full dene hala aynıysa soğutma işlemciye temas etmiyo veya yeterince baskı uygulamıyodur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, OCCT ile "CPU Benchmark" yapar mısın? HWInfo yu da yanda aç, sıcaklık değerlerini takip et.
Boşta 70 derece olan işlemciye yük bindirip arızaya sebep olmadan önce teknik sebepleri denemek daha mantıklı hocam

1-2 hafta önce aynı soğutucuyla aynı şikayet başlığı açılmıştı. Çözelim diye uğraştım da cevap vermedi o yüzden sorunu da anlayamadım

Hocam Hwinfoyu tam anlayamadım ama

OCCT nin versine göre %100 civarındayken işlemci kullanımı 75 derecelerde kısa süre takılıp 60a iniyor

Şöyle bir durum var örneğin bunu yzarsan occtde 40 dereceyken LCD ekranda 64 derece gösteriyor

2. bi problemde şu

40 derecedeyken hiçbir şey yapmadığım halde OCCT de bir anda 55-60 ve bi anda hemen 40 olabiliyr (fan hızlarında değişiklik yok)

bi anda 38ken anlık 52 gözüküp tekrar 38 lerde oluyor yani çözemedim

stabilty testi

1778615557636.webp

Çok garip bir çözüm oldu ama, araştırırken konuda forumda yaşayanlara bakarken biri şöyle bi çözüm paylaşmış:

1778615823008.webp

%99a getirip çözdüm demiş. Getirdim gerçektende tarayıcıda vs. bilgisayarda oyun hariç takılırken şuanda 43 derece oldu 45 üstüne çıkmıyor garip bir şekilde bu çözdü oalyı ama gene kalıcı ve farklı bir çözümü olayan net bir çözümü olan varsa sevnirim cevaplar için

Son düzenleme:
99'a getirince boost ettirmez işletim sistemi. Poşetini falan söktün mü?

Aynı işlemciyi bende 360mm AIO ile soğutuyorum. HWınfo dan bakmanın şöyle bir avantajı var, CPU Core undan CPU Die ına hatta CCD sine kadar detaylı sıcaklıkları gösteriyor.

Mesela bende masaüstünde Core --- 35C civarı, CCD --- 45C, CPU Die --- 50C

Sıcaklıklar kendi özelinde 3-5 derece oynuyor, ortalamalarını yazdım.

Hocam Hwinfoyu tam anlayamadım ama

OCCT nin versine göre %100 civarındayken işlemci kullanımı 75 derecelerde kısa süre takılıp 60a iniyor

Şöyle bir durum var örneğin bunu yzarsan occtde 40 dereceyken LCD ekranda 64 derece gösteriyor

2. bi problemde şu

40 derecedeyken hiçbir şey yapmadığım halde OCCT de bir anda 55-60 ve bi anda hemen 40 olabiliyr (fan hızlarında değişiklik yok)

bi anda 38ken anlık 52 gözüküp tekrar 38 lerde oluyor yani çözemedim

stabilty testi

Alıntıyı görüntüle

Çok garip bir çözüm oldu ama, araştırırken konuda forumda yaşayanlara bakarken biri şöyle bi çözüm paylaşmış:

Alıntıyı görüntüle

%99a getirip çözdüm demiş. Getirdim gerçektende tarayıcıda vs. bilgisayarda oyun hariç takılırken şuanda 43 derece oldu 45 üstüne çıkmıyor garip bir şekilde bu çözdü oalyı ama gene kalıcı ve farklı bir çözümü olayan net bir çözümü olan varsa sevnirim cevaplar için
ben hala sorununun pompa kaynaklı olduğunu düşünüyorum. pompanın pwm kablosu anakartında hangi sokette?

ben hala sorununun pompa kaynaklı olduğunu düşünüyorum. pompanın pwm kablosu anakartında hangi sokette?
Pompa takılı olmasaydı açılmazdı bilgisayar yada max 1 dakika içinde kapanırdı. Soğutucu arızalı anlaşılan termal macun süreli çok olduysa oda bir ihtimal.

Pompa takılı olmasaydı açılmazdı bilgisayar yada max 1 dakika içinde kapanırdı. Soğutucu arızalı anlaşılan termal macun süreli çok olduysa oda bir ihtimal.
takılı mı diye sormuyorum, taktığı sokete göre anakart ayarlarından full rpm yapmazsa boşta da olsa sıcaklık genelde 60 derece altına düşmez bunu anlatmaya çalışıyorum.

takılı mı diye sormuyorum, taktığı sokete göre anakart ayarlarından full rpm yapmazsa boşta da olsa sıcaklık genelde 60 derece altına düşmez bunu anlatmaya çalışıyorum.
Benimki full rpm'de değil ve boşta 50 derece işlemcim 7800x3d. Üstelik onun soğutucusu kat kat daha iyi arızalı muhtelemen.

Benimki full rpm'de değil ve boşta 50 derece işlemcim 7800x3d. Üstelik onun soğutucusu kat kat daha iyi arızalı muhtelemen.
Valla bela mı aldık soğutucumu anlamadım,
en dandik sıvı soğutucuyu bile kullandım ama cızırtı-vızıltı sesi hayatımda duymamıştım.

Kasada fan sesinide geçtim sadece bir cızırtı-vızıltı sesi geliyor ve pompada titreme var normal mi bilmyiroum 3000 RPM şuanda baktığım kadarıyla pompa gücü

bu sıvı soğutma pompasının normal mi bu şekilde cızırtı sesi çıkarması

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,954
Üyeler
196,862
Son üye
mercedesmandalina
Geri