Biostan ya da anakartın uygulamasından aio pump rpm ayarını sabit full dene hala aynıysa soğutma işlemciye temas etmiyo veya yeterince baskı uygulamıyodur
OCCT nin versine göre %100 civarındayken işlemci kullanımı 75 derecelerde kısa süre takılıp 60a iniyor
Şöyle bir durum var örneğin bunu yzarsan occtde 40 dereceyken LCD ekranda 64 derece gösteriyor
2. bi problemde şu
40 derecedeyken hiçbir şey yapmadığım halde OCCT de bir anda 55-60 ve bi anda hemen 40 olabiliyr (fan hızlarında değişiklik yok)
bi anda 38ken anlık 52 gözüküp tekrar 38 lerde oluyor yani çözemedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
stabilty testi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Çok garip bir çözüm oldu ama, araştırırken konuda forumda yaşayanlara bakarken biri şöyle bi çözüm paylaşmış:
%99a getirip çözdüm demiş. Getirdim gerçektende tarayıcıda vs. bilgisayarda oyun hariç takılırken şuanda 43 derece oldu 45 üstüne çıkmıyor garip bir şekilde bu çözdü oalyı ama gene kalıcı ve farklı bir çözümü olayan net bir çözümü olan varsa sevnirim cevaplar için
Aynı işlemciyi bende 360mm AIO ile soğutuyorum. HWınfo dan bakmanın şöyle bir avantajı var, CPU Core undan CPU Die ına hatta CCD sine kadar detaylı sıcaklıkları gösteriyor.
Mesela bende masaüstünde Core --- 35C civarı, CCD --- 45C, CPU Die --- 50C
Sıcaklıklar kendi özelinde 3-5 derece oynuyor, ortalamalarını yazdım.
%99a getirip çözdüm demiş. Getirdim gerçektende tarayıcıda vs. bilgisayarda oyun hariç takılırken şuanda 43 derece oldu 45 üstüne çıkmıyor garip bir şekilde bu çözdü oalyı ama gene kalıcı ve farklı bir çözümü olayan net bir çözümü olan varsa sevnirim cevaplar için
Pompa takılı olmasaydı açılmazdı bilgisayar yada max 1 dakika içinde kapanırdı. Soğutucu arızalı anlaşılan termal macun süreli çok olduysa oda bir ihtimal.
Pompa takılı olmasaydı açılmazdı bilgisayar yada max 1 dakika içinde kapanırdı. Soğutucu arızalı anlaşılan termal macun süreli çok olduysa oda bir ihtimal.
takılı mı diye sormuyorum, taktığı sokete göre anakart ayarlarından full rpm yapmazsa boşta da olsa sıcaklık genelde 60 derece altına düşmez bunu anlatmaya çalışıyorum.
takılı mı diye sormuyorum, taktığı sokete göre anakart ayarlarından full rpm yapmazsa boşta da olsa sıcaklık genelde 60 derece altına düşmez bunu anlatmaya çalışıyorum.
Valla bela mı aldık soğutucumu anlamadım,
en dandik sıvı soğutucuyu bile kullandım ama cızırtı-vızıltı sesi hayatımda duymamıştım.
Kasada fan sesinide geçtim sadece bir cızırtı-vızıltı sesi geliyor ve pompada titreme var normal mi bilmyiroum 3000 RPM şuanda baktığım kadarıyla pompa gücü
bu sıvı soğutma pompasının normal mi bu şekilde cızırtı sesi çıkarması