Çözüldü✓ Yeni Sistem Tavsiyeleri ve Parça Seçimi

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba Intel Arc B580 faciamdan sonra düzgün bir şeyler almaya karar verdim ve size danışmak istedim. Sistemim;
  • R5 5600X işlemci.
  • B550M-K anakart.
  • 2x8 RAM 3200MHz DDR4 CL16 RAM.
  • RX 470 4 GB ekran kartı.
  • MSI MAG A500dn Power.
Şimdi buraya eklemek istediğim parçalar ise;
  • Sapphire 9070XT Pulse ekran kartı.
  • MSI MAG A850GL PSU.
  • ASUS XG27acs monitör(elimde 1080p var)
Bilmedeiğim göremediğim bir şey var mı saçma gözüken veya almamanın daha iyi olacağını düşündüğünüz bir şeyler var mı? Bütçem ise tam bunları alacak kadar arkadaşlar daha 100 TL çıkamam yani. Genellikle oyun oynayacağım özellikle CoD oynayacağım.

Arkadaşlar merhaba Intel Arc B580 faciamdan sonra düzgün bir şeyler almaya karar verdim ve size danışmak istedim. Sistemim;
  • R5 5600X işlemci.
  • B550M-K anakart.
  • MSI MAG A500dn Power.
  • MSI MAG A850GL PSU.
Bilmedeiğim göremediğim bir şey var mı saçma gözüken veya almamanın daha iyi olacağını düşündüğünüz bir şeyler var mı? Bütçem ise tam bunları alacak kadar arkadaşlar daha 100 TL çıkamam yani. Genellikle oyun oynayacağım özellikle CoD oynayacağım.
PSU bunu tercih edin , monitör için @Tayfunns 'u etiketleyelim.

• R5 5600X işlemci.
  • B550M-K anakart.
  • MSI MAG A500dn Power.
  • MSI MAG A850GL PSU.
9070xt fazla kaçar hocam o işlemciye. 9060xt 16gb al veya 5060Ti 16gb al. Yanına 650 750 ne bulursan kaliteli bir güç kaynağı al devam.

Dostum yerinde olsam @jombo hocanın etiketlediği psu yu alırdım. Senin tercihine göre daha f/p bir güç kaynağı ve A tier yanlış bilmiyorsam hem de ileriki sisteminde de kullanabilirsin. Ekran kartı için de @kyemre058 emre058 in dediği gibi 9060xt alman daha mantıklı olur işlemcine göre 2k da kullanacaksan 5060ti-5070 yi de tercih edebilirsin

9070xt fazla kaçar hocam o işlemciye. 9060xt 16gb al veya 5060Ti 16gb al. Yanına 650 750 ne bulursan kaliteli bir güç kaynağı al devam.
2K da kullanacaksa hiç bir şey olmaz gidip 9070xt gibi bir imkanı varken 5060 ti veya 9060xt almasın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Darboğazı bu kadar büyütmeye gerek yok 9070xt + 5600x ile 2k da performans sorunu yaşamadan kullanabilir.

PSU bunu tercih edin , monitör için @Tayfunns 'u etiketleyelim.
Teşekkür ederim hocam benim almak istediğim psu tercih etmeme nedeniniz nedir acaba çünkü hepsiburada da 6x taksit imkanı var da biraz alırken aylık taksit miktarına dikkat etmelyim

Teşekkür ederim hocam benim almak istediğim psu tercih etmeme nedeniniz nedir acaba çünkü hepsiburada da 6x taksit imkanı var da biraz alırken aylık taksit miktarına dikkat etmelyim
Şöyle ki A-GL serisinde kronik fan sorunu var ve bu normal bir sorun değil inanılmaz sesli çalışıyor genel olarak msi psu almak şu anlık mantıklı değil çok iyi psuları olduğu söylenemez , fakat a650bn ve a650bnl modelleri gayet iyi.

2K da kullanacaksa hiç bir şey olmaz gidip 9070xt gibi bir imkanı varken 5060 ti veya 9060xt almasın.

Darboğazı bu kadar büyütmeye gerek yok 9070xt + 5600x ile 2k da performans sorunu yaşamadan kullanabilir.
Teşşekür ederim hocam 2k ya da geçmenin görsel olarak fark yaratacığını düşünüyorum ve yani senede bir kart değiştirmiyorum. Şuanki ekran kartımı alalı 10 yıl olmuş mesela.Almışken tam alıyım gittiği yere kadar gitsin derdindeyim.

Şöyle ki A-GL serisinde kronik fan sorunu var ve bu normal bir sorun değil inanılmaz sesli çalışıyor genel olarak msi psu almak şu anlık mantıklı değil çok iyi psuları olduğu söylenemez , fakat a650bn ve a650bnl modelleri gayet iyi.
Anladım hocam şimdi önerilerinize dikkat edeceğim teşekkür ederim zaten teknobiyotik taksit de büyük vade farkı yokmuş.

Teşşekür ederim hocam 2k ya da geçmenin görsel olarak fark yaratacığını düşünüyorum ve yani senede bir kart değiştirmiyorum. Şuanki ekran kartımı alalı 10 yıl olmuş mesela.Almışken tam alıyım gittiği yere kadar gitsin derdindeyim.

Anladım hocam şimdi önerilerinize dikkat edeceğim teşekkür ederim zaten teknobiyotik taksit de büyük vade farkı yokmuş.
2k çözünürlük ile çağ atlarsınız merak etmeyin :D ve rica ederim iyi günler.

Bu psu dada fan problemi var kronik. 15 dakikada aç kapa yapıyor. Problem olacaksa almayın. Olmaz derseniz alabilirsiniz.

Hocam dediğiniz gibi psu'yu rajintek aldım bir problem yaşamadım.İlerde biri okursa diye yazıyorum darboğaz hiç yaşamıyorum ram de yeterli sonuç olarak warzone da 2k extreme ayarlarda ham olarak ortalama 120 fps fsr açık ise ortalama 200 fps alıyorum ısınma vs derdi de yok zaten.Önerileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Geri