Pc Toplama Kararı: Pişman Olur Muyum?

Çok seviyorum oyun oynamayı küçüklüğümden beri de işte kendi paramla istediğim şeye bile al ama pişman olma deniyor. Kendi emeğimle kazandığım para her şey olabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kendim kazanıyorum zaten aynen de dediklerine katılıyorum taksitle alıcaktım sistemin tüm parçaları falan da belliydi bana iyi gibi geliyordu
Hocam vallaha almazsan pişman olursun asıl. Sonra bak insan 40 yaşına geliyor zamanında yapamadım alayım diyor asıl o zaman heves kalmadığını farkediyor. Oyun oynamayı seviyosan git al valla ben çok üzüldüm şuan almazsan kahrolurum yeminle. Sırf laptopta israf olmasın oyunlar düzgünce oynıyım diye sistem toplayabilecek parayı biriktirmeye çalışıyorum. Kenarda 20 30 40 tane sağlam oyun var oynamadığım diyorumki alayım bi sistem 2 senede yavaş yavaş oynarım hepsini. Baktım sıkıldım satar giderim pc zaten bu her zaman lazım oluyor. Sen onu bunu dinleme. Dediğim gibi dışarda çamur gibi tavuk dürüme 500 lira istiyolar 100k hobin için hiç bişey.

ya ilerde pişman olursan satarsın içindeki çocuğu mutlu et dostum :D
Kanunlara göre zaten hâlâ çocuk sayılıyorum ama dıştan pek bişey kalmadı doğrudur . Ssdece merak ettiğim için sistemim monitör dahil 105 bin tl tutuyor ve taksitle 18bin tl ve maaşım aylık bu parayı onların kredi kartına atmaya müsait . En azından bir gece daha ertelemiş bulundum alacaksam bile

Kanunlara göre zaten hâlâ çocuk sayılıyorum ama dıştan pek bişey kalmadı doğrudur . Ssdece merak ettiğim için sistemim monitör dahil 105 bin tl tutuyor ve taksitle 18bin tl ve maaşım aylık bu parayı onların kredi kartına atmaya müsait . En azından bir gece daha ertelemiş bulundum alacaksam bile
Ağırlıklı hikayeli oyun oynuyorsan 100klık sisteme de gerek yok. 7500F-9070XT-16 Ramli bir sistem yaparsın 70 80e bağlarsın mevzuyu.

hayatta hiç bir zaman zevklerinden öncelik verme bence bak 31 oldu yaşım 95liyim 4 sene önce ilk bilgisayarımı topladım 4 yılda hiç kimse bana niye o pcye para verdin diyemedi bilgisayarımı da aldım kenara altınımıda attım benim de çok boşluğa düştüğüm hiç açmadığım açıp yarım saat sonra kapattığım çok oluyor ama hiç pişman olmadım topladığıma

Ağırlıklı hikayeli oyun oynuyorsan 100klık sisteme de gerek yok. 7500F-9070XT-16 Ramli bir sistem yaparsın 70 80e bağlarsın mevzuyu.
Açıkçası çok farklı şeyler için kullanabilirim gibi hissediyorum elimi kolumu bağlayan yok o konuda ama sistem şu
GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX B650 GAMING X AX V2
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz
Sapphire RX9070 XT Pulse Amd 16GB
Patriot Viper Venom 16GB (1X16GB)
KIOXIA EXCERIA PRO 1TB
Thermalright Phantom Spirit 120 Se TL-
Lian Li O11
RAIJINTEK CRATOS 850 Black, 80PLUS Gold, ATX, 850W
ASUS ROG Strix XG27ACMES 27 inç 255

hayatta hiç bir zaman zevklerinden öncelik verme bence bak 31 oldu yaşım 95liyim 4 sene önce ilk bilgisayarımı topladım 4 yılda hiç kimse bana niye o pcye para verdin diyemedi bilgisayarımı da aldım kenara altınımıda attım benim de çok boşluğa düştüğüm hiç açmadığım açıp yarım saat sonra kapattığım çok oluyor ama hiç pişman olmadım topladığıma
14 yaş varmış aramızda söylediklerinizi düşüneceğim teşekkürler

Açıkçası çok farklı şeyler için kullanabilirim gibi hissediyorum elimi kolumu bağlayan yok o konuda ama sistem şu
KIOXIA EXCERIA PRO 1TB
Lian Li O11

Hocam öncelikle gereksiz masraflardan kurtulalım bence. Anakartta WIFI zorunluluğunuz yoksa Gigabyte B650 Eagle alıp geçebilirsiniz. İlla WIFI olacaksa B650 Eagle AX alın.
2. Husus SSD. Bence en üst segment SSD ye gaming bir pc de çok gerek yok masraf kısmaya çalışıyoruz çünkü. 6000 TL ye orta segment gen 4 ssd ler var bunlardan birini seçebiliriz.
3.Husus seçtiğiniz psuda kronik fan problemi var bence değişsen güzel olur.
4.sü ise monitör çok gereksiz pahalı hocam çok daha F/P monitörler işinizi görecektir rog strix yazısına aldanmayın.
Buralardan ettiğiniz tasarruflarla 16 raminizi 32 yapabilirsiniz.

KIOXIA EXCERIA PRO 1TB
Lian Li O11

Kredi kartınız nedir bu arada

Hocam öncelikle gereksiz masraflardan kurtulalım bence. Anakartta WIFI zorunluluğunuz yoksa Gigabyte B650 Eagle alıp geçebilirsiniz. İlla WIFI olacaksa B650 Eagle AX alın.
2. Husus SSD. Bence en üst segment SSD ye gaming bir pc de çok gerek yok masraf kısmaya çalışıyoruz çünkü. 6000 TL ye orta segment gen 4 ssd ler var bunlardan birini seçebiliriz.
4.sü ise monitör çok gereksiz pahalı hocam çok daha F/P monitörler işinizi görecektir rog strix yazısına aldanmayın.
Hepsine katılabilirim zaten gerekli gibi bu fiyatlar 32 gb olmaması beni de en mutsuz eden şeydi

Kredi kartınız nedir bu arada
Garanti ve yapıkredi

Hepsine katılabilirim zaten gerekli gibi bu fiyatlar 32 gb olmaması beni de en mutsuz eden şeydi

Garanti ve yapıkredi
Kral yüzünü karartma önümüz bayram indirimler olacak 2 veya 3 hafta forumu takip etsen 80k ya 7800x3D-9070XT-32RAM-1TB SSD sistem toplarsın bence. Hemde tüm parçaları kendin seçerek.

ddr5 sistemlerde dual ram zorunluluğu yok bence ona takılma şuan seni o ram rahat rahat idare eder yarın öbür gün sistemi yükseltirim diyorsan bence anakartını b850 serisi seç

Kral yüzünü karartma önümüz bayram indirimler olacak 2 veya 3 hafta forumu takip etsen 80k ya 7800x3D-9070XT-32RAM-1TB SSD sistem toplarsın bence. Hemde tüm parçaları kendin seçerek.
O zaman şuan kesinlikle almıyorum bayramı bekliyorum umarım şöyle iyi bir indirim olur zam yerine

ddr5 sistemlerde dual ram zorunluluğu yok bence ona takılma şuan seni o ram rahat rahat idare eder yarın öbür gün sistemi yükseltirim diyorsan bence anakartını b850 serisi seç
Anakart kesinlikle seçemediğim tek parça olmuştu zaten 850 yongasında indirim bekleyeceğim

O zaman şuan kesinlikle almıyorum bayramı bekliyorum umarım şöyle iyi bir indirim olur zam yerine

Anakart kesinlikle seçemediğim tek parça olmuştu zaten 850 yongasında indirim bekleyeceğim
Anakart seçmek bir sanattır diye bir laf var ama düşük bütçelerde F/P modeller aşşa yukarı belli yardımcı olur herkes elinden geldiğince forumda

ben bir asus anakart kullanıcısıyım kesinlikle tavsiye ederim b850m-k da tam orta seviyenin anakartı hem geleceğe dönük istediğin parçaları takarsın direkt nokta atışı önerdim :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,907
Üyeler
197,087
Son üye
expert1on
Geri