Pc Düşük Performans Problemi

n7cati

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,267
Selamlar arkadaşlar , imzadaki sistemi 2023'den beri kullanıyorum ve son zamanlarda oyunlarda özellikle valorant'ta çok düşük performans alıyorum ve aşırı fps düşüşleri yaşıyorum.
Nvidia-Windows-Armoury Create vs hepsi tamamen güncel ve en sürüm. Driverlari defalarca silip yükledim fakat düzelme olmadı. Sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misiniz? İşlemci termal macunuyla vs alakalı mıdır en son 2 yıl önce termal macun değişimi yapıldı.

Selamlar arkadaşlar , imzadaki sistemi 2023'den beri kullanıyorum ve son zamanlarda oyunlarda özellikle valorant'ta çok düşük performans alıyorum ve aşırı fps düşüşleri yaşıyorum.
Nvidia-Windows-Armoury Create vs hepsi tamamen güncel ve en sürüm. Driverlari defalarca silip yükledim fakat düzelme olmadı. Sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misiniz? İşlemci termal macunuyla vs alakalı mıdır en son 2 yıl önce termal macun değişimi yapıldı.
ısınmadan olabilir işlemcin kendini kısıyodur

Bence de işlemciden kaynaklı.

İşlemcinin ve ekran kartının sıcaklık değerleri, kullanımını ve bi görmek lazım. Bi test edip atabilir misin?

ısınmadan olabilir işlemcin kendini kısıyodur
Bence de işlemciden kaynaklı.
İşlemcinin ve ekran kartının sıcaklık değerleri, kullanımını ve bi görmek lazım. Bi test edip atabilir misin?
Yaklaşık 1 saat valorant oynadım düşük ayarlarda kullanıyorum oyun ayarlarını , değerler bu şekildeydi ve fps'im normalde 400-450 civarıyken 150-200 civarlarında seyretti ve sürekli drop yedim.
Ekran kartım ise 40 dereceyi geçmedi, zaten asus tuf'un 3 fanlı modeli ve en ağır hikayeli oyunlarda bile 85'i geçmiyor. Ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

1779209767381.webp

Valorant işlemci odaklı bir oyun, yüksek ayarlarda oynamıyorsan ki herkes düşükte oynuyor işlemciden kaynaklı bir sorun var %90. İşlemci frekansını kısıyor gibi.

Geri