Rx 6900 Xt Ekran Kartı ve Ryzen 5 5600x İşlemci Alıcam Ram ve Anakart Önerisi

fazelbaba

80+
Reaksiyon skoru
1
rx 6900 xt ekran kartı ve ryzen 5 5600X işlemci alıcam bunlar için uygun ana kart ve ram lazım sanırsam en uygun ana kart araştırmama göre b550 pro oluyor onu düşünüyorum ancak buna uygun ddr4 bir ram bulamadım. 32gb olacak fiyatı da aşırı yüksek olmazsa iyi olur

Hocam meraktan soruyorum. Ekran kartını idareten biraz düşük tutup RAM'e ekleme yaparak neden DDR5'e geçmiyorsunuz? 5600X ve B550'ye vereceğiniz para ile 7500F ve B650 alınabiliyor.

Hocam meraktan soruyorum. Ekran kartını idareten biraz düşük tutup RAM'e ekleme yaparak neden DDR5'e geçmiyorsunuz?
kral normalde zaten ddr5 düşünüyordum ancak yeni bu fiyatlar biliyorsun uçtu o kadar da vermeye gerek yok diye düşündüm çokta fark yapacağını düşünmüyorum eğer yapacaksa ona göre değişiklik yaparım. Ekran kartından da kısma konusunda da ne gibi kısabilirim ki?

kral normalde zaten ddr5 düşünüyordum ancak yeni bu fiyatlar biliyorsun uçtu o kadar da vermeye gerek yok diye düşündüm çokta fark yapacağını düşünmüyorum eğer yapacaksa ona göre değişiklik yaparım. Ekran kartından da kısma konusunda da ne gibi kısabilirim ki?
6900XT yerine 6700XT + 32GB RAM falan veya 6900XT + 16GB RAM gibi. İşlemci ve anakart aynı paraya geliyor zaten.

İşlemci ve anakartı sıfır alıp diğer ikisini ikinci el alırsan baya baya eşit fiyat çıkıyor. Belki bundle olarak satan birisini bulsan işlemci ve anakart çok daha uyguna bile gelebilir.

6900XT yerine 6700XT + 32GB RAM falan veya 6900XT + 16GB RAM gibi. İşlemci ve anakart aynı paraya geliyor zaten.
kral 6700 xt düşersem biraz fazla performanstan kırmış olucaz çünkü rx 6900 xt bildiğim kadarıyla çok çok daha iyi fps veriyor o kadar da düşmek istemiyorum bir de biliyorsun yeni oyunlar 10-12gb vram istiyor ve 6700 xt zaten 12gb yani sınırsa 6900 xt ise 16gb

Ne oynamayı ve hangi çözünürlükte oynamayı düşünüyorsun?

Ne oynamayı ve hangi çözünürlükte oynamayı düşünüyorsun?
kral doğru araştırdığımı düşünerek konuşuyorum rx 6900 xt 2k da bile aşırı iyi çalışan bir ekran kartı hatta 4k da bile çok iyi diye biliyorum ancak ben 2k da oynayacam. Ben rekabetçi oyunlarda çok takılmıyorum ağırlıklı olarak hikaye örnek vereyim pc alınca oynayacaklarımdan; subnautica, rdr, tlou, uncharted ve benzeri oyunlar

kral 6700 xt düşersem biraz fazla performanstan kırmış olucaz çünkü rx 6900 xt bildiğim kadarıyla çok çok daha iyi fps veriyor o kadar da düşmek istemiyorum bir de biliyorsun yeni oyunlar 10-12gb vram istiyor ve 6700 xt zaten 12gb yani sınırsa 6900 xt ise 16gb
Monitörün 1080p veya 1440p ise 12GB dediğim gibi idareten işini baya baya görür ama sen bilirsin. O zaman 6900XT alıp 16GB kapalı kutu ikinci el RAM alıp DDR5'e geçmeye çalışabilirsin. Şu an bilgisayarına yapacağın masrafı yapıp bir de 2-3 seneye falan geliştirmek istediğinde bir bu kadar daha aynı segment için para vermeye gerek yok bence. 16GB RAM alıp forumdaki indirimleri kovalayıp 2x16GB RAM düşürüp elindekini satabilirsin veya paranı biraz daha denkleştirince aynısının ikincisini alabilirsin.

Monitörün 1080p veya 1440p ise 12GB dediğim gibi idareten işini baya baya görür ama sen bilirsin. O zaman 6900XT alıp 16GB kapalı kutu ikinci el RAM alıp DDR5'e geçmeye çalışabilirsin.
kral dediğin bir düşündürdü ben 6900 xt den vazgeçeceğimi düşünmüyorum ancak dediğin gibi 16gb ddr5 alıp sonrasında pra biriktirip bi 16gb daha ekleyerek 32gb yapsam mantıklı olur gibi geldi sence?

kral dediğin bir düşündürdü ben 6900 xt den vazgeçeceğimi düşünmüyorum ancak dediğin gibi 16gb ddr5 alıp sonrasında pra biriktirip bi 16gb daha ekleyerek 32gb yapsam mantıklı olur gibi geldi sence?
Mesajımı düzenledim, devamını okuyabilirsin. Bence de DDR5'e geçmek açısından çok mantıklı. Oynadığın oyunlar 2K'da 16GB RAM'i ucu ucuna kullanacak falan orası doğru ama bir süre idare edebilirsen seni memnun bırakır.

Mesajımı düzenledim, devamını okuyabilirsin. Bence de DDR5'e geçmek açısından çok mantıklı. Oynadığın oyunlar 2K'da 16GB RAM'i ucu ucuna kullanacak falan orası doğru ama bir süre idare edebilirsen seni memnun bırakır.
kral benim firkim değişti sayende, rx 6900 xt ve ddr5 alıcam işlemciyi değiştirmeme gerek var mı? bir de ana kart ne almama gerek bu ekran kartı için ddr5 sistem olarak

rx 6800 al uygun yollu ddr5 e yatırım yap
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kral benim firkim değişti sayende, rx 6900 xt ve ddr5 alıcam işlemciyi değiştirmeme gerek var mı? bir de ana kart ne almama gerek bu ekran kartı için ddr5 sistem olarak
işlemci değişiyor direk ddr4 5600x 7500f şuan en uygun alınacak işlemci anakart olarakta asus b650 m r alınabilir

rx 6800 al uygun yollu ddr5 e yatırım yap
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemci değişiyor direk ddr4 5600x 7500f şuan en uygun alınacak işlemci anakart olarakta asus b650 m r alınabilir
o zaman rx 6900 xt / ryzen 5 7500f / asus b650 m bu şekilde değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,066
Üyeler
196,883
Son üye
Emir202033
Geri