Rtx 5070 12 GB Vs 9070 Xt 16 GB

Amaclarin arasında render almak, proje yapmak, yazılım geliştirmek varsa kesin Nvidia al hocam. Yukarıdaki arkadaş fanboyluga getirip Nvidia diyenlere laf vurmaya çalışmışda, sen hiçbir amd kartla nvidia'dan alacağın performansı alamazsın oyun harici taraflarda.
cevapladığın soruda adam genel olarak amacım oyun oynamak diyor hala oyun harıcı taraf dıyorsun

9070 XT tabii ki, 12 vram artık alt imit.

cevapladığın soruda adam genel olarak amacım oyun oynamak diyor hala oyun harıcı taraf dıyorsun
Başka işlerde yaparım demiş arkadaş, AMD alırsa hiçbir şey yapamaz doğru düzgün her uygulamada gereksiz hata alır. Her neyse önemli değil kartı alan kişi ben değilim sonuç olarak. Burada sadece fikir belirtiyorum ve benim yaşadığım sorunları ileride yaşamasın diye tavsiye veriyorum. Kimseye aklı yok Fikri var demeye getirmeye gerek yok.

Başka işlerde yaparım demiş arkadaş, AMD alırsa hiçbir şey yapamaz doğru düzgün her uygulamada gereksiz hata alır. Her neyse önemli değil kartı alan kişi ben değilim sonuç olarak. Burada sadece fikir belirtiyorum ve benim yaşadığım sorunları ileride yaşamasın diye tavsiye veriyorum. Kimseye aklı yok Fikri var demeye getirmeye gerek yok.
ne hatası alır niye yapamasın başka iş amd ekran kartı render alamıyor mu biraz daha yavaş alır yine alır senın kartın veya bilgisayarında bir sorun var diye amd de ki tüm kartlar sorunlu değil ki öyle bakarsan bende 2 farklı amd kart kullandım sorun yaşamadım nvidia kullanıp sorun yaşayanda var amd de eski kartlarında hata oran fazlaydı 9000 serisinde baya düzelltiler

ne hatası alır niye yapamasın başka iş amd ekran kartı render alamıyor mu biraz daha yavaş alır yine alır senın kartın veya bilgisayarında bir sorun var diye amd de ki tüm kartlar sorunlu değil ki öyle bakarsan bende 2 farklı amd kart kullandım sorun yaşamadım nvidia kullanıp sorun yaşayanda var amd de eski kartlarında hata oran fazlaydı 9000 serisinde baya düzelltiler
Her seride aynı laf 7000 içinde 6000 de sorun vardı duzelttiler diyorlar, ne konuda hata alabilme ihtimalini bilmiyorsanız konuşmaya gerek yok hocam, iyi forumlar.

bu konuyu ben de açmıştım zamanında.. komiğime giden durum şu oldu. rx 9070 xt oyun konusunda mükemmel performans gösteriyor ona ne şüphe. fakat amaç işe geldiğinde yani render 3d düzenleme vb şeylerde rtx 5070 in iyi olacağını söylüyor. ama kimse rx 9070xt nin iş performansı hakkında bir şey söylemiyor.
ben her iki karta da tarafsız bakıyorum ve bende hala karar verebilmiş değilim. internette sadece saçma span oyun testleri var.
adam forza 6 ya vram yetmiyor diyip saçmaalıyor ama nette o kadar video gördüm çatırçutur oynatan.
fanboyluk yapmadan insanları bilgilendirseler güzel olurdu. her iki taraf buna dahil.

1080p de oynayacak adama 12gb vram alt sınırdır artık. 2k oynayacak adam 12gblık kartlara katiyen bakmaması lazım. Lol valorant cs apex dışında katiyen başka oyun oynamam tövbe billah diyen adam 2k için 12gblık kart alabilir ama Hikayeli oyunlara gelince üzülebilir ayar kısmak zorunda kalır

IMG_9238.webp

1080p + full yüksek + dlss + fg

Gpu vram tüketimi ortada

1080p de oynayacak adama 12gb vram alt sınırdır artık. 2k oynayacak adam 12gblık kartlara katiyen bakmaması lazım. Lol valorant cs apex dışında katiyen başka oyun oynamam tövbe billah diyen adam 2k için 12gblık kart alabilir ama Hikayeli oyunlara gelince üzülebilir ayar kısmak zorunda kalır

Alıntıyı görüntüle

1080p + full yüksek + dlss + fg

Gpu vram tüketimi ortada
Amd fanı dicekler şimdi sana niye doğruyu söylüyorsun ki

umarım dediğiniz gibi her konuda tatmin eder de iade ederim 5070 i :)

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-22 000804.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-22 000804.webp
    8.9 KB · Hit: 25
  • Ekran görüntüsü 2026-05-22 000826.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-22 000826.webp
    14.7 KB · Hit: 24
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,093