Çözüldü✓ İşlemcim Uygulama Açılırken Aşırı Isınıyor

Windows u yeni mi kurdun, arka planda çalışan bişey olabilir mi diyecem ama o dereceler normal değil
yeni sıfırdan kurdum ama kurmam çok zor oldu biosu falan güncelledim anca öyle kuruldu sürekli yeniden başlayıp duruyordu pc
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

anakart arıza ışığı yanmıyor, sıvı soğutmanın montajındanda eminim

HWInfo ile değerleri kontrol edin.
birazdan deneyip sonuçları atacağım

Ryujin III'de şahsen pompa sabit kalmamalı. Dehşet ses ve titreşim yayıyor. Zaten gerek yok. Aynı soğutucuyu İ5 13600KF ile kullanıyorum, 205W'da bile 90 dereceyi görmedim. Ya soğutucuda sorun var ya da bağlantılar yanlış. Hiç normal değil bu dereceler.

kanka şunu demek istedim pc boştayken görev yöneticisinde işlemciyi kullanan bişey varmı

Ryujin III'de şahsen pompa sabit kalmamalı. Dehşet ses ve titreşim yayıyor. Zaten gerek yok. Aynı soğutucuyu İ5 13600KF ile kullanıyorum, 205W'da bile 90 dereceyi görmedim. Ya soğutucuda sorun var ya da bağlantılar yanlış. Hiç normal değil bu dereceler.
Bu kadar kötü bir sogutmayı neden alıyorsunuz o zaman ucuz da değil. Pompa dısında pek önemli bir parcası da yok AIO ların

yeni sıfırdan kurdum ama kurmam çok zor oldu biosu falan güncelledim anca öyle kuruldu sürekli yeniden başlayıp duruyordu pc

Hwinfo da bak bakalim. Pompa dönmüyor olabilir mi. Belki pompa arızalı

Uygulamalar&Oyunlar ilk açıldıklarında cache aldıkları için işlemciye stres testi yaparmışçasına yüklenir. Tam yükte kullanır. Bunu işlemcinin o an kaç watt çektiğinden görebilirsiniz. Ancak sizin işlemcinizin doğrudan uç noktaya doğru gitmesi soğutma ile alakalı bir sorun olduğunu gösteriyor. Konuda macun konusundan haklı olarak şüphelenmişler, eğer macunda sorun olmadığından eminseniz sorun soğutucunuzda veya soğutucu montajında.

Bu kadar kötü bir sogutmayı neden alıyorsunuz o zaman ucuz da değil. Pompa dısında pek önemli bir parcası da yok AIO ların
Yani zevk işidir alan kişilerin. Bende zevkime göre aldım. Pompa kısmıyla custom sıvı soğutma yapmak gibi bir fikirde var. 240mm asla yetmiyor. En azından 360mm bakır radyatör halledilebilirsem güzel olur.

BIOS'da PBO açık mı? Açıksa 7700X bayağı güç çekiyor. Arctic bile zor tutuyor yerine göre sentetik testlerde.

HWInfo kullanın Monitor değil. Yukarıda link paylaştım
1780419672135.webp

Geri