Noctua'dan Sonra Alınabilecek En İyi Hava Soğutma?

Soğutmanın gücünü belirleyen şeyler soğutma bloğunun tasarımı (boyutu) , fanların boyutu, fanların CFM, statik basınç, desibel değerleri vs. Herkes bunları çözmüş zaten. O yüzden belirli bir kaliteyi yakalayan bütün hava soğutmalar üç aşağı beş yukarı aynı soğutuyor. Noctua'nın bilmem ne modelinin v2 versiyonundaki yeni fanlardan ziyade FSP MP7'nin RAM'leri bloklamayan tasarımı o yüzden daha çok ilgimi çekiyor benim.
Kısaca bana göre sorduğun sorunun bir cevabı yok bence. Tasarımı hoşuna gideni al direkt.
5K bütçede neden hava soğutma? Gider 360mm sıvı soğutma çekerdim direkt.

Noctua güzel ama TR de pek bulunan ürünler değil şuan, fiyatları da balon o yüzden. Yoksa fanları vs çok kaliteli.
Noctua fiyatları her yerde balon. Geçen yeni AIO tanıtmışlar. O da aşırı pahalıydı. Milleti düdüklüyorlar çoğu zaman.

Noctua çok iyi ancak TR'de almak akıl karı değil aşırı pahalı. Bunu ağır bir Noctua fanboyu olarak söylüyorum. Ayrıca Noctua satış sonrası desteğini alabileceğin en iyi firmalardan birisi onu da ekleyeyim.

hava sogutmanın fan sesinden dolayı sıvı sogutmaya gectim sessizcene takılıyorum

Cok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsın eline sağlık :)
rica ederim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Noctua çok iyi ancak TR'de almak akıl karı değil aşırı pahalı. Bunu ağır bir Noctua fanboyu olarak söylüyorum. Ayrıca Noctua satış sonrası desteğini alabileceğin en iyi firmalardan birisi onu da ekleyeyim.
Hocam alamıyoruzki adamlara mail attım kit alabilmek için gümrük olayları yüzünden alamıyorum

rica ederim hocam

Hocam alamıyoruzki adamlara mail attım kit alabilmek için gümrük olayları yüzünden alamıyorum
Ben takır takır aldım valla ilginç. :(

Beyler NH D15 G2 gibi 10 bin lira olmayan ama hayvan gibi soğutabilen bir hava soğutma arıyorum bütçe 5 bine kadar çıkar ama görsellik umurumda değil sadece soğutsun.
bunu buldum ama daha iyisi varsa önerebilirsiniz https://www.gaming.gen.tr/urun/4076...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
fiyatı çok bence thermalright için, biraz da sessiz olsa fena olmaz
thermalright noctua arası bir şey arıyorum yani
Frost commander veya

ama frost commander daha iyi olacaktır.

rica ederim hocam

Ben takır takır aldım valla ilginç. :(

Bu satış sonrası destek ve RMA olayları Türkiye'de direkt şansa bağlı anladığım kadarıyla. Çünkü hiçbir yerde olmayan akıl almaz gümrük politikalarımız var. Bence bir ürünü alırken 2 sene Türkiye garantisi var ve satıcısı/distribütörü neyi karşılarsa şeklinde düşünmeliyiz. Satış sonrası global destekten yararlanabilenler çok şanslı.

Bu satış sonrası destek ve RMA olayları Türkiye'de direkt şansa bağlı anladığım kadarıyla. Çünkü hiçbir yerde olmayan akıl almaz gümrük politikalarımız var. Bence bir ürünü alırken 2 sene Türkiye garantisi var ve satıcısı/distribütörü neyi karşılarsa şeklinde düşünmeliyiz. Satış sonrası global destekten yararlanabilenler çok şanslı.
Galiba öyle, bu gümrük yasasından önce bir kit için 500 lira ödemiştim ama bu yaz hiç para vermedim mesela çok garip valla.

Gl
Global destek sorunu değilki hocam gümrük yüzünden hatta günrük de değil insanımız yüzünden işim gereği liman serbest bölge ve gümrüklere girip çıkıyorum adamlar cinslik yapmak için elinden geleni ardına koymuyor ve tek istedikleri rüşvet başka bir şey değil fabrikalara şirketlere makine kuruyorum adamlar takipçiye ayrı para ödüyor müşavir ve memurlara ayrı rüşvet veriyor vermezse adamlar illa bi pürüz bulup makineyi çıkarttırmıyor yada vardiya değişimne bırakıp diğer vardiyanın parasını size kitliyor

Gl

Global destek sorunu değilki hocam gümrük yüzünden hatta günrük de değil insanımız yüzünden işim gereği liman serbest bölge ve gümrüklere girip çıkıyorum adamlar cinslik yapmak için elinden geleni ardına koymuyor ve tek istedikleri rüşvet başka bir şey değil fabrikalara şirketlere makine kuruyorum adamlar takipçiye ayrı para ödüyor müşavir ve memurlara ayrı rüşvet veriyor vermezse adamlar illa bi pürüz bulup makineyi çıkarttırmıyor yada vardiya değişimne bırakıp diğer vardiyanın parasını size kitliyor
Hocam senin ilgin varmış zaten, bir seyi merak ettim. Noctua mesela 10 bine sogutucu satıyor, 2. elde daha ucuza bulmak mümkün mü? Veya aynı kalitede bir blok alıp üstüne noctua fan taksam en ucuza nasıl yapabilirim? 2 tane 0 noctua fan 4000 lira falan yapıyor zaten o yüzden uygun bir yolu varsa daha iyi olur.

Ag400 var şu anda yıllardır kullaniyorum deepcool'a alışığım zaten bir daha bakabilirim ben de duruma göre

Çok uzun zamandır 4 farklı işlemci ile AK 400 Digital kullanıyorum o kadar memnunum ki değiştirmeye kıyamıyorum.Siz hangi işlemci için bu değişimi planlıyorsunuz.7800 X3D ile bile kullandım onu bile rahatça dizginledi AK400.

Çok uzun zamandır 4 farklı işlemci ile AK 400 Digital kullanıyorum o kadar memnunum ki değiştirmeye kıyamıyorum.Siz hangi işlemci için bu değişimi planlıyorsunuz.7800 X3D ile bile kullandım onu bile rahatça dizginledi AK400.
Ryzen 5 2600 var, çok rahat soğutuyor. İleride islemci yükselticem 7800x3d veya 9800x3d olacak. Tek kule sogutmada kalmak istemiyorum yükseltmek istiyorum. Pahalı bir şey değil zaten, 13-20 bin lira arası işlemciye verdikten sonra soğutucu pahalı gelmiyor. En ucuz segotep bile alabilirim fikrim değişirse. Çift kule alıcam ama orası kesin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,482
Üyeler
197,201
Son üye
Ulas.
Geri