Noctua'dan Sonra Alınabilecek En İyi Hava Soğutma?

Mümkün. Ben zamnında Noctua D15S'i 1800TL'ye almıştım. Sıfırları 5.000TL'di, ki benim aldığımda sıfırdı. Satanlar heralde kaçak getiriyor. 1000TL'ye de 4 tane fan almıştım.
10 yıl olmuş. O dönemler getirtebiliyorduk. Soğutucu hala duruyor. Ama performansı yeni nesil hava soğutmalara göre bence kötü. 2.elde bile tercih edilebilecek bir soğutucu değil bence. En son sıvı soğutmamı servise gönderdiğimde 9700x için kullandım. Boşta 63-64 te tutabiliyordu işlemciyi. Sıvı soğutmada boşta 50-53 arası kullanıyorum aynı işlemciyi.

Fanı'da 10 yılın sonunda arada inceden gırıldıyordu. Ama 15 lik fan hem yok hem de bulsam da servet isterler. Satmayacağımda atmayacağımda altından çok işlemci geçti emektarın.

Screenshot_4.webp

10 yıl olmuş. O dönemler getirtebiliyorduk. Soğutucu hala duruyor. Ama performansı yeni nesil hava soğutmalara göre bence kötü. 2.elde bile tercih edilebilecek bir soğutucu değil bence. En son sıvı soğutmamı servise gönderdiğimde 9700x için kullandım. Boşta 63-64 te tutabiliyordu işlemciyi. Sıvı soğutmada boşta 50-53 arası kullanıyorum aynı işlemciyi.

Fanı'da 10 yılın sonunda arada inceden gırıldıyordu. Ama 15 lik fan hem yok hem de bulsam da servet isterler. Satmayacağımda atmayacağımda altından çok işlemci geçti emektarın.

Alıntıyı görüntüle
Benim dediğim dönem 1.5 yıl önceydi hocam. Yani getirilmesinde kesinlikle bir hile hurda vardı.

Benim dediğim dönem 1.5 yıl önceydi hocam. Yani getirilmesinde kesinlikle bir hile hurda vardı.
En kötü tanesi 1000 liradan bulursunuz fanlarıda hocam noctua fanlar sihirli şeyler değiller sadece sessizler notcuaya çok para gömmek yerine phantom spirit alın bi tane bütceyi başka şeyleri yüksek almak için harcayın.
hocalar merak ettiğim bir şey var belki biliyorsunuzdur. mesela piyasadaki en iyi hava soğutucu bloklarına en iyi fanları taksak (100 cfm 14cm fanlar gibi) sıvı soğutma gibi bir performans yine mümkün değil mi? kasanın hava akışı da iyi olsa yine bir kaliteli 360mm performansı yakalanamaz mı? teknoloji hava soğutmalar için gelişmiyor mu anlamadım yani. frost commander ve noctua'nın blokları çok kaslı duruyor, vapor chamberlı hava soğutmalar bile çıktı sanırım. internette çok fazla kıyaslama var birbirine eşitleyemedim, hangisi hangisinden iyidir anlayamadım yani. cevap verirseniz sevinirim.

hocalar merak ettiğim bir şey var belki biliyorsunuzdur. mesela piyasadaki en iyi hava soğutucu bloklarına en iyi fanları taksak (100 cfm 14cm fanlar gibi) sıvı soğutma gibi bir performans yine mümkün değil mi? kasanın hava akışı da iyi olsa yine bir kaliteli 360mm performansı yakalanamaz mı? teknoloji hava soğutmalar için gelişmiyor mu anlamadım yani. frost commander ve noctua'nın blokları çok kaslı duruyor, vapor chamberlı hava soğutmalar bile çıktı sanırım. internette çok fazla kıyaslama var birbirine eşitleyemedim, hangisi hangisinden iyidir anlayamadım yani. cevap verirseniz sevinirim.
Hava soğutmalar genelde çok yüksek güç tüketimlerinde patlıyor.

1781031900543.webp

Bu D15S ile yaptığım test.

1781031912173.webp

Bu da ASUS Rog Ryuin III 240mm aldıktan sonraki test. İşlemci hem daha fazla güç çekiyor hem de daha düşük sıcaklıkta çalışıyor. Özellikle İntel'de, k serisi işlemcilerde çok fark ettirir.

1781031961484.webp

ASUS ile OC'siz yükte 55 derece, Noctua ile 60 dereceydi.

Be Quiet Dark Rock Pro 4 bakabılırsın, hem sessiz hem de sogutması çok iyi.

Hava soğutmalar genelde çok yüksek güç tüketimlerinde patlıyor.

Alıntıyı görüntüle

Bu D15S ile yaptığım test.

Alıntıyı görüntüle

Bu da ASUS Rog Ryuin III 240mm aldıktan sonraki test. İşlemci hem daha fazla güç çekiyor hem de daha düşük sıcaklıkta çalışıyor. Özellikle İntel'de, k serisi işlemcilerde çok fark ettirir.

Alıntıyı görüntüle

ASUS ile OC'siz yükte 55 derece, Noctua ile 60 dereceydi.
d15s'ten daha iyi bir blok ve fanla sonuç değişir mi, ryujin 240 düzeyine gelse bile kafi benim için :)

Hocam vapor chamberlıları görmedim cpu için çıktımı ekran kartlarında yaygın da ben görnedim .
Soğutma konusundada en iyi hava soğutmalar arasında bir kaç derece oynuyor yukarda bir arkadaş noctua daha iyi soğutuyor demiş doğru demiş ama phantom spirit şuan thermal right ın en iyi soğutanı diye biliyorum, karşılaştırmada noctua d15 s2 miydi neydi onunla deniyolardı 2 derece mi 1 derecemi ne oynuyordu ve sadece ses farkı vardı biraz şahsen noctua ürünlerini ekran kartlarıda dahil paran çok olur preminyum alcam dersin alırsın yoksa ucuz muadilleri var .

En iyi hava soğutma iyi bi 240 lığın performansını bile veremiyor piyasadaki boş beleş sıvı soğutmalar kötü olduğu için karşılaştırma yapabiliyoruz yoksa paran varsa belli başlı iyi model var onları almanı tavsiye ederim hava soğutmalar fp olmadığı sürece almaya bence değmez sıvı soğutmada kaliteli olmadıkca alınmaz .

Kasa standartları belli, air cooler ların da buna göre limitleri var, FPS MP7 BA, alsanda benzer soğutma performansı alacaksın aradaki en büyük fan noctua fanların daha sessiz çalışması.

d15s'ten daha iyi bir blok ve fanla sonuç değişir mi, ryujin 240 düzeyine gelse bile kafi benim için :)
Hava soğutmaların sınırları var. Sonuç olarak çok büyük yaparlarsa çoğu kasaya sığmaz, küçük yaparlarsa da performansı tatmin etmez. Sıvı soğutmada pek böyle bir problem olmuyor. O yüzden çok yüksek güç tüketimlerinde sıvı soğutma daha mantıklı. Testlerden de görebilirsin. Tabii modelden modele değişir. Normal bir işlemci için alınacaksa ve OC yapılmayacaksa elbette sıvı soğutmaya gerek yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam vapor chamberlıları görmedim cpu için çıktımı ekran kartlarında yaygın da ben görnedim .
Computex'de yeni tanıtılmış olması lazım. Daha çıkmadı heralde.

Kasa standartları belli, air cooler ların da buna göre limitleri var, FPS MP7 BA, alsanda benzer soğutma performansı alacaksın aradaki en büyük fan noctua fanların daha sessiz çalışması.
Aslında 3 kule 3 fan yapılabilir.

Aslında 3 kule 3 fan yapılabilir.
RAM ne olacak hocam. O boruların sonuç olarak bir yerden geçirilmesi ve 3. kuleye uzatılması lazım. Fan bile yerine göre RAM'lere çarpabiliyorken pek olası değil gibi. Ki ısı borularını döşeyecek alanın pek kalacağını sanmıyorum. Döşense bile işlemciye değmeyebilir. Ancak belki büyük çaplı işlemciler için. Threadripper falan.

RAM ne olacak hocam. O boruların sonuç olarak bir yerden geçirilmesi ve 3. kuleye uzatılması lazım. Fan bile yerine göre RAM'lere çarpabiliyorken pek olası değil gibi. Ki ısı borularını döşeyecek alanın pek kalacağını sanmıyorum. Döşense bile işlemciye değmeyebilir. Ancak belki büyük çaplı işlemciler için. Threadripper falan.
Fanları biraz dışa monte edersin de ısı borularını bloklara ve işlemciye ulaştırmak zor. Aslında anakartın kasadaki konumunu biraz ortalayıp bloklar uzatılıp biraz arkaya da alınabilir. Biraz akıl yürütüp bu arkadaşın sıkıntısını çözmemiz lazım. Sen inanmazsan ben inanmazsam biz nasıl 360mm sıvıyı geçen hava soğutma yapıcaz 🙂.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fanları biraz dışa monte edersin de ısı borularını bloklara ve işlemciye ulaştırmak zor. Aslında anakartın kasadaki konumunu biraz ortalayıp bloklar uzatılıp biraz arkaya da alınabilir. Biraz akıl yürütüp bu arkadaşın sıkıntısını çözmemiz lazım. Sen inanmazsan ben inanmazsam biz nasıl 360mm sıvıyı geçen hava soğutma yapıcaz 🙂.
Öne uzatsak borular Ram'in içinden geçiyor arkaya uzatsak anakartın VRM bloklarına çarpar. Çıplak bir anakart alırsak sorun çözülür ama bu sefer de işlemciye biraz zor güç gider. Siz de biraz destek olursanız bir çözüm yapıcam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,340
Üyeler
197,181
Son üye
EmektarTR35
Geri