Yks Sayısal 25k Sıralama Nasıl Yaparım?

Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar Allah aşkına acilinden taktik verin, mezuna bırakacağım 150k ile galiba. 375 günde 25k sıralamaya yükseltmem gerekiyor, her konuda bi bilgim var ama hiçbir şeyi derinlemesine bilmiyorum. Günde fix 8 saat çalışabilirim offday yapmayı düşünmüyorum, sizce ne yaparsam 25k sıralamaya yükseltirim?

Arkadaşlar Allah aşkına acilinden taktik verin, mezuna bırakacağım 150k ile galiba. 375 günde 25k sıralamaya yükseltmem gerekiyor, her konuda bi bilgim var ama hiçbir şeyi derinlemesine bilmiyorum. Günde fix 8 saat çalışabilirim offday yapmayı düşünmüyorum, sizce ne yaparsam 25k sıralamaya yükseltirim?
konuları tam bitirip deneme çözsen zaten yaparsın

konuları tam bitirip deneme çözsen zaten yaparsın
Hocam 25 hazirana kadar tyt fen ve dil bilgisini paketleyip 25Haziran-25 Ağustos arasında tyt mat(orijinal+345) ve geometri(345 1 ve 2. Kitaplar) bitirip paragraftada bir tane sorubankası eritmeyi düşünüyorum. Ondan sonra günlük geo paragraf ve problem rutinini oturtup ayt mata ve kimyaya girişmeyi düşünüyorum. 25 Ağustos-1 Ocak arası ayt Matta 345-3d-orijinal-eyüpb ve duruma göre ergi ile sağlam bir şekilde konuları oturtmayı ve fkbde de 2şer kitapla (orta ve zor) götürmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda haftada 2 defa tyt denemesi patlatmayı düşünüyorum Kalan 1 Ocak 15 Haziran arasındada full branş ve deneme ile bitirmeyi hedefliyorum. Önerin veya eksik gördüğün bir şey varmı hocam?

Hatalarından ders çıkararak başlayabilirsin. Öncelikle sınava çalışmaya başladığın andan itibaren şunu düşün. Geçmişe gitseydin neyi farklı yapardın. Bunları bir kağıda yaz. Ve onları düzeltmeye çalış.

Madem mezuna kalacaksın. Şimdiden ders çalışma programını uyarak başla. Sınavdan sonra başlarım deme. Direkt yat ve yarından itibaren başla.
Hafta içi normal ders çalışma programını yap. Her günün sonunda ne yaptığının özetini yani z raporunu çıkart. Ve gün içinde yapamadığın soruların hepsinin fotosunu çek.
Hafta sonu
cumartesi : deneme yap. Sonra yapamadığın soruları yine çıkart burada da. Ve o konular ne ise cumartesi yapamadığın konuları tekrar et. (Burada işlem hatası gibi basit şeylerden dolayı yanlış yaptığın sorulardan bahsetmiyorum)
Pazar : Bir hafta boyunca ders çalışırken yapamadıklarını foto çektin ya. İşte o sorulardan pdfler hazırla ve o pdflerden denemeler yap. Zamana dayalı çözmeye çalış. Sonra yine yanlış yaptığın veya yapamadığın sorular var ise o konulara o gün tekrar çalış.

Yani haftasonu sabah deneme yap, denemeden sonra yapamadığın soruların konularına çalış tekrar et. Hafta içi derslerine kaldığın yerden devam et.

Kıssadan hise: Yapamadığın sorular ne ise o soruları tekrar tekrar çözeceksin ve soruların konularını tekrar tekrar çalışacaksın. Yapamadıklarını yapabiir hale geldiğinde netlerin artacak sıralaman da artacak.

Akşamları erken yat(10 gibi). İnsan biyolojik olarak geceleri uyumaya programlı. Farketmesende stres yaptırma vücuduna. Sabah erken kalk(6 veya 7 gibi). Bu düzeni oturt sonra gün daha uzunmuş gibi hissedeceksin.

Bazı konular olur bir şeyler bilirisn ama tam oturmamış gibi olur. O konularıda sanki o dersin öğretmeniymişsinde derse girecekmiş gibi notlar çıkart. Bir konuyu derinlemesine öğrenmek için onu birilerine anlatman gerek. Çünkü karşıdakine anlatabilmek o konuyu gerçekten öğrenmiş olmak gerek.

Bunu düşünmenin zamanı şuan değil, önce kafanı toparlayıp sınavına gir ve yapabileceğinin en iyisini yap sonrasını sonra düşünürsün.

Hocam 25 hazirana kadar tyt fen ve dil bilgisini paketleyip 25Haziran-25 Ağustos arasında tyt mat(orijinal+345) ve geometri(345 1 ve 2. Kitaplar) bitirip paragraftada bir tane sorubankası eritmeyi düşünüyorum. Ondan sonra günlük geo paragraf ve problem rutinini oturtup ayt mata ve kimyaya girişmeyi düşünüyorum. 25 Ağustos-1 Ocak arası ayt Matta 345-3d-orijinal-eyüpb ve duruma göre ergi ile sağlam bir şekilde konuları oturtmayı ve fkbde de 2şer kitapla (orta ve zor) götürmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda haftada 2 defa tyt denemesi patlatmayı düşünüyorum Kalan 1 Ocak 15 Haziran arasındada full branş ve deneme ile bitirmeyi hedefliyorum. Önerin veya eksik gördüğün bir şey varmı hocam?
neredeyse nisan mayısa kadar haftada bir tyt yeter
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu yazdıklarına göre eğer konuları 1 ocakta bitirirsen ayt her dersten bir soru bankası daha bitir mümkünse üst düzey ,matematikte eyüp b soru bankası mesela ayt de çok soru tarzı görrmek önemli çünkü.Çıkmışları çözmek aşırı önemli değil bence çünkü yıl boyu çözdüğün sorular o soruların mavisi. Meb kaynaklarına bakmak önemli ama bazı soruları direkt oradan alabiliyorlar

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,617
Üyeler
197,723
Son üye
ilkerfurkan
Geri