RTX 3070 Vs 4060 Hangisi Alınır ?

Sana son ve net olarak yazayım bütün üstteki yazıları ifade ederek karışık olmasın.
3070 in temiz versiyonu varken 3070 alırım rekabetçi oynuyorsam. Fakat sorun şurda ki temiz diye aldığın kartı satıcı minig çıkması olarak verir 6 ay sonra ilk pürüzler verilmeye başlanır ve cebindeki parandan olursun diye girişmek ne kadar mantıklı işte orada iyi satıcıya denk gelmek gerekiyor. Ha arkadaşında vardır 3070 temiz kullanmıştır alırsın orası ayrı,
Bende senin gibi 3070 ve 4060 arasında kalmıştım ve herşeyin en günceli olsun adı altında yarın öbürgün bir sorun çıkartıp beni üzmesin diye 4060ı kasamda tuttum.
4060 kullanıcısı olarak sorunsuz ve güncelleme pürüzü olmayan az watt çok iş yapan dediğimiz öğrenci dostu kart. Temizi bulmak kolay diyebilirim.
Fakat bu dediklerim 1 yıl önce mantıklıydı nedenine gelelim.
Sahibindende güncel 4060 fiyatı 11.500 TL ile 15.000 tl arasında ederinden fazla şekilde satılıyor.
1781181540157.webp

Yani demek istediğim bu fiyat bandında yine faturalı 5060 bile bulabilirsin :D
1781181609848.webp
Ekran görüntüsü 2026-06-11 153951.webp

Bunlar önerdiğim satıcı ilanları değil tamamen fiyat aralığını göstermek için eklediğim görseller.
Son olarak piyasayı iyi takip edip pazarlıkta son noktayı vur ve param güvende ile alışveriş yap, zaten 5060 güncel olduğu için faturalı olacaktır ama sen yinede alacağın kişiden sorarsın. Mutlaka Furmark testini ortalama 15dk boyunca yap. Sıcaklık değerleri normal yada değil ona göre bakarsın.
He hocam ben çıkamıyorum gerçekten diyorsan bazen 10-11k arasında temiz 4060 lar düşüyor alabilirsin.
Amd tarafında rx6700/6700xt ler de var onlarada bak eğer amd tarafınada sıcak bakıyorsan.

Bence 3070. Bulabilirsen, Msı Gaming X, Asus TUF bu modeller 3070 serisinin en f/p kartları, kendim de kafemde kullanıyorum, gayet memnunum.

13binlere 5060 da bulursunuz, bence 5060 alın derim. 3070 kas gücü olarak 4060tan güçlüdür, 5060a denktir ama çok eski bir kart ve nasıl kullanıldığı belli olmayan, miningin moda olduğu dönemlerin kartı. 5060 ise son güncel nesil, oynayacağınız oyunlarda dlss desteğinin önemi olmasa da belki ilerde farklı oyunlar oynarsınız. Ayrıca sarı sitede kutusu açılmamış 9060xt de bulabilirsiniz o fiyat bandında. Onu da değerlendirebilirsiniz.
çok fazla amd taraftarı değilim bakabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence 3070. Bulabilirsen, Msı Gaming X, Asus TUF bu modeller 3070 serisinin en f/p kartları, kendim de kafemde kullanıyorum, gayet memnunum.
hocam peki 3070te fan sayısı önemli mi mesela 2 fanlıları 3 fanlılara göre daha ucuza bulunuyor soğutma dışında performans farkı varmıdır

Bende 3070 kullanıyorum memnunum. Noctua modelini 11.500TL'ye almıştım. Sadece VRAM keşke 16gb veya 12gb olsa. Geçenlerde Resident Evil 8'de ultra ayarlarda oynatamadı VRAM'den dolayı.

çok fazla amd taraftarı değilim bakabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam peki 3070te fan sayısı önemli mi mesela 2 fanlıları 3 fanlılara göre daha ucuza bulunuyor soğutma dışında performans farkı varmıdır
Ses, sıcaklık gibi farkları var. Performans farkı %2 gibi çok düşüktür. Hepsi aynı çip zaten.

Son düzenleme:
Hocam peki 3070te fan sayısı önemli mi mesela 2 fanlıları 3 fanlılara göre daha ucuza bulunuyor soğutma dışında performans farkı varmıdır
2 fanlı bir kart da 3070'i soğutabilir, performans kaybı olmaz mesela Galax Galakuro ama eski kartlarda 3 fan tercih etmek bana göre daha mantıklı, 3 fanlı modellerin blokları da daha iyi oluyor, yıllarca 2 fana yük bindirmesi ayrı 3 fana ayrı fan ömrü 3 fanda daha uzun olur, ses daha az olur. Uyguna bulursan 2 fanlı da alabilirsin, alırken fanları yalpalıyor mu ona bakmayı unutma. Almaman gereken model Zotac Twin, bu modelden uzak dur, sorunlu değil ama sıcak çalışıyor keza Asus dual mini de ısınıyor onu da ele.

Reis bende 3070 ti var 5060 tokatlıyo 16gb 5060 ti yaklasıyo öyle düşün
3070ti 290watt, 5060 155watt ile çalışıyor, ikisi farklı segment kartlar, tabii ki 3070ti daha iyi performans verir, burada söz konusu sadece performans değil ömrünü yitirip yitirmediği. 20 senelik bmw sıfır km toyota'dan hızlı gidiyor ama toyota daha sorunsuz. Burada karar kullanıcıya kalmış, performans uğruna elimde patlama riskini göze alırım veya almam diyecek. Ben olsam almazdım :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,996
Üyeler
198,225
Son üye
ka1zen
Geri