Oyunlarda Geç Renderlanma Sorunu

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhabalar.
9070XT-R5 9600x-32 GB DDR5 Ram-Samsung 990Pro SSD'li bir sisteme sahibim

Bf1,pubg gibi oyunlar oynuyorum ve bina çatıları,çimler,ağaçlar vs. bir anda renderlanıyor.Önümdeki merdiven gri puslu bir renkteyken bir adım attıktan sonra orjinal rengine bürünüyor ne yapmam gerekir ?

hocam vıdeo varmı

Arkadaşlar merhabalar.
9070XT-R5 9600x-32 GB DDR5 Ram-Samsung 990Pro SSD'li bir sisteme sahibim

Bf1,pubg gibi oyunlar oynuyorum ve bina çatıları,çimler,ağaçlar vs. bir anda renderlanıyor.Önümdeki merdiven gri puslu bir renkteyken bir adım attıktan sonra orjinal rengine bürünüyor ne yapmam gerekir ?
Ne kadar süreyle oluyor bu? Mesela benzer sorunu özellikle bir dönem baldurs gate 3, ready or not oynarken yaşıyordum. Oyunu ilk açtığımda yada yeni bir mekan yüklendikten sonra textureların yüklenmesi 3-4dk sürüyordu. 9070xt ile de yaşadım sonra 3080 i taktım aynı sorun onda da oluyordu. Oyunun kurulu olduğu Lexar 2tb ssd ye firmware gücelleme attım ve sorunu çözdüm o dönem. Bende ki ssd kaynaklıydı.

hocam vıdeo varmı
Video yok ama yarın çekerim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar süreyle oluyor bu? Mesela benzer sorunu özellikle bir dönem baldurs gate 3, ready or not oynarken yaşıyordum. Oyunu ilk açtığımda yada yeni bir mekan yüklendikten sonra textureların yüklenmesi 3-4dk sürüyordu. 9070xt ile de yaşadım sonra 3080 i taktım aynı sorun onda da oluyordu. Oyunun kurulu olduğu Lexar 2tb ssd ye firmware gücelleme attım ve sorunu çözdüm o dönem. Bende ki ssd kaynaklıydı.
Sürekli ya oyun oynarken aktif olarak hep oluyor,midemi bulandırmaya başladı 6-7 ay önce dizdim sistemi tek tek,ekran kartında cw var psu da cw var iade almadılar sıvı soğutucunun rulmanı bozuldu şimdide bu olay :D

BF1'de bu sorunu yaşadığım zamanlar oluyordu. Oyuna özel bir sorun var, ama nasıl çözmüştüm hatırlamıyorum. PUBG'de keza Unreal Engine 4'ün en çok güncelleme alan ama asla düzelmeyen oyunu.

Oyun dosyalarını doğrulamayı ve kayıt dosyalarını silmenizi öneririm.

Ayrıca yazılımsal olarak şu konuda önerdiklerimi tekrardan bilgisayara uygulayın. Ara sıra format atmıyorsanız bu tarz şeyleri kontrol etmenin faydasını görürsünüz. Bir de AMD sürücüleri halen muazzam değiller, bazı insanlar sırf sorun yaşamamak adına 3-5 önceki sürücüyü kullanıyor. Bu sürücüyü nasıl bulursunuz bilmiyorum. Nvidia genelde best driver diye aratınca videolar çıkıyor.

Wintoys ve SSD Booster için önerdiğim ayarlar faydalı mesela onları kesinlikle yapın.

Ancient Gameplay hata düzeltme ve Adrenalin ayar videolarını kesinlikle izlemenizi öneririm. Bir de aratınca Krounder diye bir kanal çıkıyor. AMD sürücü testlerine falan bakın.

Geri