Çözüldü✓ Yüksek Hızda Farenin Bağlantısının Gidip Gelmesi(Kablolu)

Hermit

80+
Reaksiyon skoru
33
Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce donanım arşivinin 5070ti li oem paketini aldım. Mouseyi klavyeyi bağladım fakat şöyle bir durum var. Oyunda ani dönüşlerde veya hızı bir anda arttırınca mouse bir an kopup tekrar bağlanıyor. Arkadaki portları denedim hepsini. güç ayarlarından usb ayarlarını da yaptım. sorunu halen daha bulamadım.

Normal kullanımdayken mouse bağlantısı düşmüyor fakat oyunlarda ani dönüşler olsun bir anda mouse hızını arttırma olsun mouse direk düşüyor.

fakat belli bir süre sonra düşme komple kesiliyor.

Mouse; Glorious Model D Wired

Bios güncel, Windows Güncel.

Donanım parçaları imzamdaki parçalar.

Bana fare sorunu gibi geldi. Bağlantı kopmasından çok firmware veya sensör kalitesinden olabilir. Çok da iyi bir sensörü yok. FPS oyunlarında 180 falan atıyorsan takılması normal. Varsa firmware güncellemesi falan yapın.

Bir arkadaşınızdan veya tanıdığınızdan fare alıp test edin. Eğer çözülüyorsa yeni bir fare almaya bakın.

Yani imzadaki sistem için bayağı dandik bir fare kalıyor. Çok bütçeniz yoksa ATK A9 Plus veya Aula fareleri alınabilir.

Oyunlarda 3395 veya üstü sensörler net fark ediyor. Başta ben de ne gerek var diyordum, Scyrox V8 geçtiğimden beri FPS oyunlarında evet fark var dedim. Önceden Corsair'in kablolu farelerini kullanırdım. Daha önceden ofis tipi fareler ile bile FPS oynadım. Onlarda bahsedilen takılmalar olurdu. Hızlı döndürünce veya durmak istediğinde fare kayar, titrerdi. Bu sensörlerde elin titrese bile farede o titremeyi görmüyorsun. 180 dönünce takılmıyor.

Ek olarak bu farelerin iyilerindeki MCU'lar daha az güç tüketiyor. Belki oyunların tükettiği güç ile daha az çakışmasından dolayı da bu takılmalara bir etkisi vardır.

Bana fare sorunu gibi geldi. Bağlantı kopmasından çok firmware veya sensör kalitesinden olabilir. Çok da iyi bir sensörü yok. FPS oyunlarında 180 falan atıyorsan takılması normal. Varsa firmware güncellemesi falan yapın.

Bir arkadaşınızdan veya tanıdığınızdan fare alıp test edin. Eğer çözülüyorsa yeni bir fare almaya bakın.

Yani imzadaki sistem için bayağı dandik bir fare kalıyor. Çok bütçeniz yoksa ATK A9 Plus veya Aula fareleri alınabilir.

Oyunlarda 3395 veya üstü sensörler net fark ediyor. Başta ben de ne gerek var diyordum, Scyrox V8 geçtiğimden beri FPS oyunlarında evet fark var dedim. Önceden Corsair'in kablolu farelerini kullanırdım. Daha önceden ofis tipi fareler ile bile FPS oynadım. Onlarda bahsedilen takılmalar olurdu. Hızlı döndürünce veya durmak istediğinde fare kayar, titrerdi. Bu sensörlerde elin titrese bile farede o titremeyi görmüyorsun. 180 dönünce takılmıyor.

Ek olarak bu farelerin iyilerindeki MCU'lar daha az güç tüketiyor. Belki oyunların tükettiği güç ile daha az çakışmasından dolayı da bu takılmalara bir etkisi vardır.
Bu mouseyi kullanmamın sebeplerinden biri de Palm Grip mouse kullanmam ve Elime tam oturması(20cm uzunluk-10cm yan). küçük mouselar elimde ağrı ve kramp yapıyor. yaklaşık 1.5 senedir bu mouseyi kullanıyorum ve memnunum açıkçası. Dediğiniz gibi yeni bir mouse ile denemem gerekiyor fakat bilgisayar şu an alıştığından dolayı şu an belli olmaz muhtemelen. Razer v3 almayı planlıyordum kuzenimde var, elime küçük geldiğinden almaktan vazgeçtim. Önerdiğiniz mouse çok güzel fakat ergonomik olarak bana uygun değil.

Yine aynı mouseden sipariş ettim şansıma indirimdeymiş. Software var ayarları baştan yaptım ve maalesef ilk başlarda halen daha yapıyor.

Biostan Global State C yi devre dışı bırakıp deneyeceğim ilerleyen günlerde.

Edit; Gün içerisinde PSU'yu da değiştireceğim. Bazı senaryolarda anlık 5V u karşılayamıyor olabilme ihtimali var.

Son düzenleme:
Aynı mousenin sıfırını açtım, bunda öyle bir problem yok. Muhtemelen diğerinde temassızlık başlamıştı.

Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce donanım arşivinin 5070ti li oem paketini aldım. Mouseyi klavyeyi bağladım fakat şöyle bir durum var. Oyunda ani dönüşlerde veya hızı bir anda arttırınca mouse bir an kopup tekrar bağlanıyor. Arkadaki portları denedim hepsini. güç ayarlarından usb ayarlarını da yaptım. sorunu halen daha bulamadım.

Normal kullanımdayken mouse bağlantısı düşmüyor fakat oyunlarda ani dönüşler olsun bir anda mouse hızını arttırma olsun mouse direk düşüyor.

fakat belli bir süre sonra düşme komple kesiliyor.

Mouse; Glorious Model D Wired

Bios güncel, Windows Güncel.

Donanım parçaları imzamdaki parçalar.
hocam sistemi kaç liraya aldınız ve taksit imkanı var mıydı merak ettim konu dışı biraz kusura bakmayınız

hocam sistemi kaç liraya aldınız ve taksit imkanı var mıydı merak ettim konu dışı biraz kusura bakmayınız
Estafurullah hocam, toplamda 93bin tl, garantiden peşin fiyatına 6 taksit imkanıyla aldım. sanırım word karta peşin fiyatına 9 taksit imkanı vardı n11 üzerinde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,665
Üyeler
198,173
Son üye
umutyavyz
Geri