Geldim işte dostum yüzün gülsün beBuyrun başlıyoruz Nvidia vs Amd
İlk ateş benden. Amd ye bayılıyorum. Hic sorun yaşamadım
Sapphire Pure 9070 Xt,
Sorun yok gözün kapalı kullanAmd Ekran kartı alıcam 9060 xt veya 9070 xt bu ikisini kullananlara soruyorum herhangibibir sorunla karşılaştınızmı driver vs.
Sizinki fazla özel bir durum. Şu an ufacık bir LLM'i bile çalıştırmak için 2-3X 3090 takmanız gerekli VRAM için. Ayrıca Ryzen HX serisi unified memory aletler de var ona bakarsan. Ona göre anakart seçimi ya da Tesla GPU'lar vs. bunlar ekstrem durumlar. Ama Linux kurmak ve Linux'da oyun oynamak gibi bir öğe ekstrem bir senaryo değil. Nvidia bu konuda çok geride ve Linux oyunculuğu şu an altın çağlarını yaşarken bir tercih sebebi.özel durumlara girmeyelim dostum. Onlara giriyosak direk nvidia o zaman ai da daha verimli
hocam bu da konudan biraz bağımsız olucak ama psudan memnun musunuzHocam konudan farklı olucak ama her hafta amd mi nvidiamı görmekten gına geldi artık.
Evet bu forumda amd nvidia farketmez(amd daha çok göze batıyor) sistemde hata. Çökme siyah ekran alanlara soruyorum psu ne frisby fazeon rampage gamepower vs.Tavsiyem AMD kart alıyorsan yanına da güzel bi kaliteli bi PSU alırsan minimum düzeyde sorun yaşarsın belki de hiç yaşamazsın ama teknoloji ürünü olduğu için ister Nvidia ister AMD olsun illa ki çözümü olan karşılaşabilecek problemler denk gelir o da çözülür yani diye düşünüyorum
Benimki mi seninki mi? Oyun için linux kullanankaeın oranı en baba %5. Ai ile uğraşanların sayısı linuxu oyun için kullananlardan daha fszla emin olabilirsinSizinki fazla özel bir durum. Şu an ufacık bir LLM'i bile çalıştırmak için 2-3X 3090 takmanız gerek gerekli VRAM için. Ayrıca Ryzen HX serisi unified memory aletler de var ona bakarsan. Ona göre anakart seçimi ya da Tesla GPU'lar vs. bunlar ekstrem durumlar. Ama Linux kurmak ve Linux'da oyun oynamak gibi bir öğe ekstrem bir senaryo değil. Nvidia bu konuda çok geride ve Linux oyunculuğu şu an altın çağlarını yaşarken bir tercih sebebi.
2 ufak tefek sorun ddu ile yazılımı silip geri yükleyince düzeldi rx 6600Amd Ekran kartı alıcam 9060 xt veya 9070 xt bu ikisini kullananlara soruyorum herhangibibir sorunla karşılaştınızmı driver vs.