🔥İndirim Gıgabyte Mo27u2 4k 240hz OLED Monitör 31.999₺!

Ben de almadan önce konuları takip ediyordum ama bu qd-oled monitörlerin temizlik sorunu hiç denk gelmedi. Yazı kalitesi ve yakmadan nasıl kullanılır gibi noktalara odaklanmıştım. Monitör geldi, temizlik ve çizilme konusu çıktı karşıma :D . Daha da oled almam, ta ki reklamlarda çamaşır suyuyla silindiğini, çekiçle panel sağlamlığı testini görene kadar:D.
Alıntıyı görüntüle
Hocam neden iade ettiniz ürünü?

Hocam neden iade ettiniz ürünü?
Tamamen temizleme zahmeti, temizlerken panele hasar verme çizme olasılığı gibi sebeplerden. Tamam ellemeyiz, tozları hafiften alırız da illaki hapşurma, öksürme olacak onu da hemen almassan çıkarması daha zahmetli hale geliyormuş, 12 yaşında çocukta kullanacak. Paramla kendime psikolojik eziyet etmektense siyahları siyah gibi görmemem benim için daha iyi olacağına karar verdim :D . 15K bir şey olsaydı sallamazdım.

Tamamen temizleme zahmeti, temizlerken panele hasar verme çizme olasılığı gibi sebeplerden. Tamam ellemeyiz, tozları hafiften alırız da illaki hapşurma, öksürme olacak onu da hemen almassan çıkarması daha zahmetli hale geliyormuş, 12 yaşında çocukta kullanacak. Paramla kendime psikolojik eziyet etmektense siyahları siyah gibi görmemem benim için daha iyi olacağına karar verdim :D . 15K bir şey olsaydı sallamazdım.
Bende de 2k oled g6 360hz var. Aldığımdan bu yana toz toplayan bir çubuk var. Onla tozunu aldım. Hiç ıslak temizleme yapmadım. Haklı bir durum olmuş, size tavsiyem hocam en azından 2k oled almanız o zaman. 18-22k bandında sıfır gibi ürünler var sahibinden. Oled zevkinden mahrum kalmayın.

Yorumunu alayım sayın moderatör :)
Glossy oled'e Gönül vermişler derneği kurucu üyesiyim ben 😂.
Mat Woled
Glossy Woled
Mat Qd-oled
Glossy Qd-oled kullandım.
1-2 sene önce herkes fiyattan ötürü Samsung oled alırken tek ben mat alınmaz diyordum.
Tabi yanlış anlama bütçe varsa.
Bütçe yoksa Samsung oledler bulunmaz nimettir.
Ama azıcık bütçe varsa mat almazdım.

qd-oled glossy; renkler mor gözüküyor ve ekran çok kolay çiziliyor, leke tutuyor ve temizlenmiyor.

bu modelin çıkışlarının bant genişliği 4k 240hz 8bit için bile yetersiz, kaldıki bu panel native 10bit.

peki nasıl 4k 240hz gösteriyor derseniz DSC ile. buda görüntü sıkıştırması demek. görüntü kalitesinde kayba, alt tabda veya random kullanımda siyah ekranlara, çift monitor kullanımında sorunlara neden olabilir.

4k 240hz 10bit native desteklemesi için monitorun DP 2.1 uhbr20 desteklemesi gerekiyor.

zaten bu modelin ucuza satılmasının nedenlerinden biride bu.

almadan bilginiz olsun.
hocam önereceğin 4k monitör olur mu

Glossy oled'e Gönül vermişler derneği kurucu üyesiyim ben 😂.
Mat Woled
Glossy Woled
Mat Qd-oled
Glossy Qd-oled kullandım.
1-2 sene önce herkes fiyattan ötürü Samsung oled alırken tek ben mat alınmaz diyordum.
Tabi yanlış anlama bütçe varsa.
Bütçe yoksa Samsung oledler bulunmaz nimettir.
Ama azıcık bütçe varsa mat almazdım.
benim de ilk Oled monitörüm Samsung oldu iki yıldır mat kaplama G6 oled kullandım. Şimdi 4K Oled e geçmek istiyorum. O kadar çok faktör var ki üçüncü nesil mi dördüncü nesil mi 27 inç ve 32 inç boyutu tercihi üzerindeki kaplamalar Marka tercihi gibi faktörler epey yordu.
Senin yorumun ne olur şu anda 2 gigabyte monitörden birini alıp geçmek mi lazım yoksa MSI gibi markanın ürünlerin stoklarını beklemek mi?
Gıgabyte Mo27u2
GIGABYTE MO32U2

benim de ilk Oled monitörüm Samsung oldu iki yıldır mat kaplama G6 oled kullandım. Şimdi 4K Oled e geçmek istiyorum. O kadar çok faktör var ki üçüncü nesil mi dördüncü nesil mi 27 inç ve 32 inç boyutu tercihi üzerindeki kaplamalar Marka tercihi gibi faktörler epey yordu.
Senin yorumun ne olur şu anda 2 gigabyte monitörden birini alıp geçmek mi lazım yoksa MSI gibi markanın ürünlerin stoklarını beklemek mi?
Gıgabyte Mo27u2
GIGABYTE MO32U2
32 olan eski nesilmis galiba. Bu sebeple 27 olan.

32 olan eski nesilmis galiba. Bu sebeple 27 olan.
Şu an ben de açıkçası 32 inç mi 27 inç mi tercih etmeliyim ikilemdeyim ama 32 inç daha ağır basıyor. North b. F80 ile çekyata uzanıp gamepad ile oyun oynamak fikri güzel geliyor

Resident Evil gibi oyunları gamepad ile oynarım ama fallout gibi Fps oyunlarını masa başında fare klavyeyle oynamam gerekecek. Masanın derinliği 71 santim monitör standını en dibe attığımda geriye 60 santim kalıyor 32 inç 4K için yeterli olur mu bu derinlik bilemiyorum.

Markaya olan güvenden dolayı msi 321up modeli 34k dan halen satışta olsaydı 3. Nesil falan dinlemez satın alacaktım. Gigabayte ın marka kalitesine de pek güvenmiyorum ne dersin?

Son düzenleme:
qd-oled glossy; renkler mor gözüküyor ve ekran çok kolay çiziliyor, leke tutuyor ve temizlenmiyor.

bu modelin çıkışlarının bant genişliği 4k 240hz 8bit için bile yetersiz, kaldıki bu panel native 10bit.

peki nasıl 4k 240hz gösteriyor derseniz DSC ile. buda görüntü sıkıştırması demek. görüntü kalitesinde kayba, alt tabda veya random kullanımda siyah ekranlara, çift monitor kullanımında sorunlara neden olabilir.

4k 240hz 10bit native desteklemesi için monitorun DP 2.1 uhbr20 desteklemesi gerekiyor.

almadan bilginiz olsun.
Renkler mor değil.
Hiç de kolay çizilmiyor. Aşırı bir özen de göstermiyorum nemli bezle bastırmadan silip yumuşak bir mikrofiber bezle kuruluyorum henüz çizik yok. Leke tutma temizlenmeme yok. Bastırmadan nemli bezi uygulayın yeter. Alt+tab’da kararma sadece Battlefield 6’da yaşadım şimdiye kadar. Ki bu 2K woled monitörde de oluyordu. Başka bir oyunda raslamadım Crimson Desert, 007 First Light gibi güncel oyunlarda yaşamadım. Ben 3 bin lira daha pahalı almış olmama rağmen çok memnunum. 32 bine hayli hayli alınır.

almadan bilginiz olsun.
Hocam MSI 27urx alınır mı ?

Geri