Kasanın İçine Kahve Döküldü

Furrrky

80+
Reaksiyon skoru
10
Sabah otururken filtre kahve döküldü masa üstüne fakat kasaya gelen kısım yarım bardak kadar değildir. Bilgisayar çalışmaya devam ediyordu 1 dakika geçti geçmedi kapattım fişten çıkardım hemen. Üstteki hava girişinin üzerinde tozluk ve bir kısmında sıvı soğutucunun fanları vardı. Sildim hemen ama anakarttan 3 4 damla damlayan kahve gördüm ve sildim. Daha sonrasında çalıştırdığımda displayport sinyali alamadım. Ekran kartını çıkardım hemen ve ordanda 2 damla kahve gördüm damlayan. Yuvasına takılan ince sarı kart gibi yerden. Açtım içini baktım ıslaklık yok hiçbir yerde. Macunu değiştirip taktım tekrar. Bi 12 saat kurumaya bıraktım fakat durum aynı görüntü yok. Hdmi denedim o da yok. Anakart hdmi sinden denedim o da yok. Ama kasayı çalıştırdığımda normal çalışıyor fanlar dönüyor ışıklar yanıyor sadece görüntü yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Birkaç kişi kahvenin şekerli olup olmadığını sordu şekerli değil bu da böyle bir bilgi.

Geçmiş olsun, kahve değen yerleri izopropil alkol ile yumuşak fırça ile sil ve kurumaya bırak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kısa devre yapmış olabilir muhtemelen

Geçmiş olsun, kahve değen yerleri izopropil alkol ile yumuşak fırça ile sil ve kurumaya bırak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kısa devre yapmış olabilir muhtemelen
Teşekkür ederim müsait bir zamanda tüm parçaları çıkarıp tek tek silicem

Filtre kahve telvesi gelmediyse şanslısın. Benzerini yaşadım.

İlk yapman gereken şey fişi çekip, bios pilini çıkartmak. Ardından her bileşeni tek tek çıkarıp; %99 IPA ile güzelce yıkaman gerek. Ekran kartını bu süreçte açmalısın. Parçaları IPA içinde yüzdürebilirsin; bir zararı yoktur.

İşlemci, ramler, anakart, ekran kartı, ssd; tamamı IPA'da yüzdürülmeli.

Ardından parçaları 12-18 saat kurumaya bırakın.

Anakarta giren connector uçlarını ne olur, ne olmaz IPA ile fırçalayın ve onları da kurumaya bırakın.

Kasa fanlarını yüzeysel temizlenesiniz de olur.

Yapılacak en büyük hata, tamamen yıkama yapmadan güç vermektir.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Filtre kahve telvesi gelmediyse şanslısın. Benzerini yaşadım.

İlk yapman gereken şey fişi çekip, bios pilini çıkartmak. Ardından her bileşeni tek tek çıkarıp; %99 IPA ile güzelce yıkaman gerek. Ekran kartını bu süreçte açmalısın. Parçaları IPA içinde yüzdürebilirsin; bir zararı yoktur.

İşlemci, ramler, anakart, ekran kartı, ssd; tamamı IPA'da yüzdürülmeli.

Ardından parçaları 12-18 saat kurumaya bırakın.

Anakarta giren connector uçlarını ne olur, ne olmaz IPA ile fırçalayın ve onları da kurumaya bırakın.

Kasa fanlarını yüzeysel temizlenesiniz de olur.

Yapılacak en büyük hata, tamamen yıkama yapmadan güç vermektir.

Geçmiş olsun.
Bugün gün içinde birkaç kez açıp ekrandan görüntü almayı denedim umarım bir şey olmaz. Bu dediğini yapıcam teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,844
Üyeler
199,232
Son üye
Canavarinyo1327

Geri