"Benim yaklaşık 150 bin TL’lik bir bütçem var. İşlemci olarak AMD Ryzen 7 7800X3D düşünüyorum. Anakart konusunda aklımda henüz net bir model yok ama sanırım Gigabyte B850 Aorus Elite WIFI7 ATX kartını seçeceğim. RAM olarak 32 GB 6000 MHz tercih edeceğim fakat CL36 mı yoksa CL30 mu almalıyım, tam olarak emin değilim; muhtemelen ikisinden birini seçerim.
Ancak ekran kartı konusunu bir türlü çözemedim. Yani biraz bütçeyi zorlayabilirim ama eğer RX 9070 XT beni mutlu edecekse, RTX 5070 Ti için boşuna fazladan masraf yapmayayım diye düşünüyorum. Çünkü gördüğüm kadarıyla iki kartın sunduğu hizmet şartları neredeyse aynı; aralarında sadece DLSS ve FSR kaynaklı %10-15’lik bir performans oynuyor, o kadar. Benim işim Blender gibi 3D yazılımlarla değil, ben sadece oyun oynayan sıradan bir kullanıcıyım. AAA (büyük bütçeli) oyunlarda da iki kartın aynı segmentte yer aldığını görüyorum.
Bana bu kartlar ve diğer donanımlar hakkında fikirlerinizi söyleyebilir misiniz? Örneğin, eğer RX 9070 XT alacaksam güç kaynağına (PSU) çok önem vermem gerektiğini söylüyorlar. İleride ekran kartını RTX 5080 ile değiştirebileceğimi göz önünde bulundurarak 1200W Lian Li bir güç kaynağı almayı düşünüyorum. Konu hakkında yardımcı olabilecek birileri yazarsa çok sevinirim.