❌İndirim Bitti! Phılıps Evnıa Monitörler 1000-2000-4000-10000 ₺ Aralığı

Birincisi aldığım ürünün piyasa altının 10'da 1 fiyatına düştüğünü bilmiyorsun. 8 bin TL olan bir monitörü 1950 TL civarı bir fiyata almış oluyorum. 10'da 1 fiyat olmuyor. İkincisi yasal olarak hakkım var. İster başvururum ister başvurmam bu seni ilgilendirmez. THH kurulduğu günden bu yana zaten en az 6 ayda sonuçlanıyor. Yıllardır durum aynı. Kimsenin hakkına girmiyorum. Herkes gibi bende bu ülkenin vatandaşıyım devlete vergimi veriyorum ve bu hizmetten faydalanmak her ülke vatandaşı gibi doğal hakkım. Fiyat hatası varsa ücret provizyonda bekletilir ve karta geri yatırılır. Bekleyen işlemlerden yani provizyondan hesaba düştükten sonra 3 gün içerisinde iade işleminizi başlatıyoruz denmesini kabul etmiyorum. Firma iki gündür bu indirimlerle güzel reklam ve PR yaptı. Bunun bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Kazanırım veya kazanamam firmanın THH'ye savunma vermesini ve süreçle uğraşmasını istiyorum. Çünkü bu firmaya garezim var. Geçmişte satın aldığım monitör ayıplı olmasına rağmen yasaları çiğneyerek ayıplı ürünü iade almamışlardı. THH verdim. 6 ay sonra bilirkişi incelemesi ile kazandım. Bu sefer ürün ellerinde yok diye beni zarara uğratarak 6 ay önceki tutarı iade ettiler. Bu firmaya çöpümü çekirdeğimi bile bağışlamam. Kazanırım veya kaybederim bu umrumda değil. Bu tarz firmaların tüketiciyi hiçe sayan yaklaşımlarından dolayı bu tutumla devam edeceğim. Sen itopya çalışanı gibi savunmaya devam edebilirsin.
Sana nazik şekilde bilgisizsin demek daha doğru olacak sanırım. Çok bilgiliymiş gibi üstten konuşarak aynı küçük bir çocuk gibi tavır takınıyorsun ama o dediğin şikayetlerin muhattap yeri THH değil haberin olsun. Aç araştır bak bakayım o şikayetler nereye yapılıyormuş.

Sana nazik şekilde bilgisizsin demek daha doğru olacak sanırım. Çok bilgiliymiş gibi üstten konuşarak aynı küçük bir çocuk gibi tavır takınıyorsun ama o dediğin şikayetlerin muhattap yeri THH değil haberin olsun. Aç araştır bak bakayım o şikayetler nereye yapılıyormuş.
Tam olarak THH'ye yapılıyor. Geçmişte Migrostan Xiaomi marka fritöz satın aldım. Gerekçe gösterilmeden siparişim iptal edildi yanlış fiyatlandırma sebebiyle. Ekran görüntüleri indirim oranı vs. ile THH başvurdum ve kazandım. Migros duruma itiraz ederek İstanbul 17. Ticaret Mahkemesine taşıdı. Gerekli savunmamı dava öncesi mahkemeye sundum. Mahkeme günü migrosun avukatı geldi ve mahkeme sonucunda yine ben kazandım. Dilersen mahkeme ile ilgili uyaptan evrak atabilirim? Hangimiz daha çocuk ve bilgili yorum yapmaya gerek duymuyorum.

Tam olarak THH'ye yapılıyor. Geçmişte Migrostan Xiaomi marka fritöz satın aldım. Gerekçe gösterilmeden siparişim iptal edildi yanlış fiyatlandırma sebebiyle. Ekran görüntüleri indirim oranı vs. ile THH başvurdum ve kazandım. Migros duruma itiraz ederek İstanbul 17. Ticaret Mahkemesine taşıdı. Gerekli savunmamı dava öncesi mahkemeye sundum. Mahkeme günü migrosun avukatı geldi ve mahkeme sonucunda yine ben kazandım. Dilersen mahkeme ile ilgili uyaptan evrak atabilirim?
Bence sen bana evrak atma. Yazdığın yazıyı bir 5 kere daha oku. Yazdığın şeyin ana konusu itopya adlı kurumun ceza alması üzerine. Ben ürünümü alayım yoluma bakayım yaptıkları şey çokta umrumda değil ben kendime bakarım diyen kişi THH'ye verir. O kurumun sana bir tane ürünü vermesini bir "ceza" olarak görüyorsan o senin mantığın. İtopya adlı kurumun yaptığı fiyat hatasından ceza almasını istiyorsan yeri THH değil. Boş vatan millet sakarya edebiyatı yaparak nefsinizi kandırmayın.

Alanları suçlayan yok ben de aldım, alıp da iptal ederlerse thh gideceğim diye ağlayanlara laf
Adamın parasını günlerce bekletip iptal etmezler o gitsin THH'ye farklı konular. 24 saat bile geçmeden iptal yemiş bir ürünü THH'ye veriyor :D Bazılarına meşgale lazım.

Bazı tarz yorumların ya tüketici haklarını ve kanununu bilmeyen zırcahiller tarafından ya da firma ile bir şekilde iltisakı olup art niyetli şekilde tüketiciyi yanlış yönlendirmeye çalışan şahıslar tarafından yapıldığını düşünüyorum. THH konusunda tüketici olarak %100 haklısınız.
Söke söke alırsınız. Bilmediğiniz konular konusunda cahil cahil yorumlarınızı okurken ülkenin geldiği hal karşısında insan üzülmeden edemiyor. Ama daha mide bulandırıcı olan ise kraldan çok kralcılık.
Süreç hakkında bir sorun olursa sorabilirsin @Towande
yorum gözükmüyor ama pandemi zamanı bir ürünn aldım fiyat hatası diyip iptal ettiler. Sonra thh başvurdum karşı taraf savunma bile vermemiş sanırım lehime sonuçlandı sonra thh kararını firmaya mail attım. bana geri dönüş yaptılar karara itiraz edicez hukuk birimine ileteceğiz dedi iyi bakalım dedim sonra 2-3 ay daha bekledim hiç bir işlem başvuru felanda yapmamışlar. Daha sonra ne yapabilirim diye internette biraz araştırmıştım sanırım icra felan başlatabiliyor muşum hesaplarına bloke felan bile koydurabiliyor musum galiba ama uğraşmamak için peşlerini bıraktım sadım bende. Thh kazansanızda karşı taraf pişkin olunca böyle uğraştırıyorlar.

Ek olarak daha önce yine böyle bir olay başıma gelmişti. işte 100 kişi aldıysa 10 kişiye gönderdiler 90 kişiyi iptal etmişlerdi ben gidip gönderilen birisini bulup faturasını istedim sonra o fatura ile thh dava açmıştım thh lehime sonuclandı ve firma yollamıştı. Onlar itiraz edicez vs dememişti. Muhattap olunan firmada önemli bazıları işi yokuşa sürüyor bazılar yolluyor.

Dostlar yanildiginiz nokta şu.
Her ildeki tüketici hakem heyetleri farklı.
Bu sebeple aynı üründe bile farklı sonuçlar çıkmakta.
Bilenler bilir 3 sene önce Migros 2100₺ olan Airfryeri 799₺'ye satmıştı.
Hatta sabah mağazadan teslim alanlar sonrası.
Sonrası malum migros iptal etti.
Bizde yine konuda böyle konuşup thh'te verdik.
Benim başvurup "satıcıyı maddi yönden zora sokabilir" gibi tam hatırlamıyorum ama buna benzer bir gerekçe ile reddedildi.
Bazı arkadaşların başvurusu ile kabul etti.
Hatta başvurusu kabul edilen arkadaşlara firma dava açtı.
Onların avukat ordusu vardır. Eğer kazanirlarsa bütün dosya masrafını siz ödersiniz.
Bu riskleri bilerek başvurun.
Ek olarak fiyat hatası olur insanlık halidir.
Yani burda firma iyilik yapar gönderirse ne güzel.
Gondermezse böyle ugrasmazdim.
Diyeceksiniz ki sen niye başvurdun.
O olayda bir sürü insan sabah gidip teslim aldı ürünü.
Ya herkese ver ya da kimseye verme.
Bende zaten alanlar oldu diye başvurdum.
Ben THH veririm gibi. Son zamanlarda bu tarz şeyler çok olmaya başladı bana hiç normal gelmiyor açıkçası. Gün içinde iptal olup iade gerçekleşmezse bu sefer yasal olarak hakkımı ararım. Çünkü alalı kaç saat oluyor ödeme bekleyen işlemlerden provizyondan çıktı. Ürün hazırlanıyor durumuna geçti. Ayrıca reklam kurumuna göre indirim var gibi gösterip ürün alındıktan sonra iptal edilmesi kanun dışı. Satın alınan üründe eski fiyatın üstü çizilmiş. Kaç TL indirim olduğu ve sepet fiyatı yazıyor. Son 30 günün en düşük fiyatı olduğu belirtiliyor. Yani bir üründe fiyat hatası olabilmesi için ürün sayfasında indirim tutarı eski fiyatı ve son 30 günün en düşük fiyatı tarzı ibarelerin olmamasi gerekir.

İlgili Mevzuat: TKHK Madde 54 ve Madde 61 (Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği)
Kural: Bir ürünün fiyatını önce yükseltip sonra indirim varmış gibi göstermek (yapay/sahte indirim) veya tüketiciyi siteye çekmek için aslında teslim edilmeyecek bir fiyattan reklam yapmak "Aldatıcı Reklam" ve "Haksız Ticari Uygulama" kapsamına girer.

Vatan RAM indirimlerinden 2 kez yararlandım adil olsun diye birer tane gönderdiler her aldığımdan, en mantıklısıydı tek kelime etmedik.

İncehesap 32 GB DDR5 Ram kitini 6.5k'ya koymuştu, iptal etti 500 TL çek verdi diye ses ettirmemeye çalıştılar, yine çok bir şey demedik iyi niyetli olduklarını düşündüğümüzden dolayı.

Amazon 1 TL'ye mousepad sattı, 1 lirayı yerde bulsak almayız zaten dedik iptal ettiklerinde sesimizi çıkarmadık.

Ama son zamanlarda alıcıyı enayi yerine koyar gibi hatalı fiyat ve entegrasyon sorunlarını illa ki de GECE SAATLERİNDE yapılması ve sessiz sedasız iptal edilmesine artık yumacak bir gözüm yok.

Şu andan itibaren ürünüm gelmezse THH'ye yazacağım. 6.5k'lık monitörüde 800e aldık öyle ahım şahım bir şey de yok :D
(Bu arada zamanında ekran kartımın iadesini yasal gün içinde kabul etmeyen bir satıcıdan da hakkımı söke söke almıştım THH ile o yüzden güveniyorum sürece ve deneyimim var.)

Artık yok öyle çalışanların iptal gelecek onlara diyerek olayı geciştirmesi. Tek pişmanlığım OLED'i 6k'ya alıp THH ile o ürünü söke söke alamamak.
Süreç ortalama 5 ay sürüyor biliyorum ama denemeye her türlü değer. Bundan sonra 1 - 100 TL gibi absürt fiyatlarda satılmayan ve iptal edilen her ürün için THH'ye yazacağım, sizlerinde kendi iyiliğiniz için sadece 15 dakikanızı ayırarak bunu yapmanızı bekliyor ve tavsiye ediyorum.

benim karta iade gerçekleşmedi henüz. ayın 22sindeydi incehesap ram olayı. thh yazdım ordan da ses yok henüz. iade de yok.

İyice abartmaya başladırlar bi kaç kere olabilirde fiyat hatası artık her firma bilerek yapıyor gibi iptal gelirse bende THH'ye başvuracağım

6502 sayılı Tüketici Kanunu Madde 54 çok açık: Etiket ile kasa fiyatı arasında fark varsa tüketici lehine olan uygulanır. Ortada bir sistem hatası varsa bu firmanın operasyonel sorunudur, faturası tüketiciye kesilemez.
Onlarında kendi savunacak yanları varsa elbette THH'de savunmalarını verirler o beni ilgilendirmiyor. Ben çalıp çırpıcam yağmalayacağım demiyorum zaten. Beni de, onları da koruyan yasalar hakem heyetinde buluşacak.

fiyat hatası oldugu bariz belli thh den bişey cıkıcagını sanmıyorum şoyle 2-3k ya düşse thh açılırda yarı fiyatı nasıl olsa ama burda %80 %90 fark var

Ağzınıza sağlık bahsettiğiniz kritik noktaları eğer siparişim iptal edilirse THH metni için kullanacağım.

THHye gtimek senin hakkın ama boşuna uğraşırsın çünkü sen sadece kendini koruyan kanuna bakıyorsun bunun bir de karşı tarafı var.TBK Madde 30 "Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz".

Firmanın THH kararına 15 gün içinde Tüketici Mahkemesi'nde itiraz etme hakkı olduğunu ve mahkeme kaybedilirse karşı taraf vekalet ücreti gibi maddi riskler doğabileceğini biliyorum. Ancak 6502 sayılı Tüketici Kanunu'na ve elimdeki sayısız emsal karara güveniyorum. Sırf 'ya mahkemeye verirlerse' diye korkup geri adım atacak değilim, bu yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağım.

THH ye versek de bir şey çıkmaz ama şansını denemek isteyen varsa neden olmasın

Hocam THH haklı bulur haksız bulur orasını bilemem. Ancak son dönemde bu "entegrasyon hatası" olayı çok arttı. Bugünkü indirimden ben faydalanırım, ihtiyacım olan bir şeydir iptal edilince benim canım çok sıkılır. Yarın sizlerin ihtiyacınız olan bir ürün indirime girer, hevesle alırsınız "entegrasyon hatası" derler sizler üzülürsünüz.

Bunun da denetlemesi daha sıkı yapılmalı düşünüyorum. Bu şekilde tüketici için de bir çok olumsuzluk doğmaya başlıyor. Sürekli "entegrasyon hatası" diyerek ürünleri iptal etmeye başladılar. Ben bu ürün bazında konuşmuyorum. Ancak bu çok yapılmaya başlandı diye düşünüyorum.

Bazı tarz yorumların ya tüketici haklarını ve kanununu bilmeyen zırcahiller tarafından ya da firma ile bir şekilde iltisakı olup art niyetli şekilde tüketiciyi yanlış yönlendirmeye çalışan şahıslar tarafından yapıldığını düşünüyorum. THH konusunda tüketici olarak %100 haklısınız.
Söke söke alırsınız. Bilmediğiniz konular konusunda cahil cahil yorumlarınızı okurken ülkenin geldiği hal karşısında insan üzülmeden edemiyor. Ama daha mide bulandırıcı olan ise kraldan çok kralcılık.
Süreç hakkında bir sorun olursa sorabilirsin @Towande

THH kararı gelince paylaşta topluca gülelim sana

Hocam az önce aradılar tahmin ettiğim gibi iptal edildi dediler. Uzatmadım tamam diyip kapattım. Akşam olduğunda güzel bir metin hazırlayıp THH'ye yazacağım. Daha önce boeasy'nin yazdığı noktaları ve emsal kararları referans göstereceğim. İnceldiği yerden kopacak artık, daha önce THH kazanmışlığım var o yüzden güvenim tam. Firmalar indirimden faydalanıp da iptal gelince köşesine sinenler yüzünden cesaret alıyor artık.

THH den tüketici lehine karar çıkması çok zor bence bu konuda %50, %60 indirimden bahsetmiyoruz ki %80 indirim var bazılarında dahada fazla.

Alıntıyı görüntüle
Dilekçe vermeyin direkt hocam öncelikle firmaya ihtar çekmelisiniz. Ben sizi yönlendireceğim. Cebinizden de 5 kuruş masrafa gereki yok. THH kararı geldiğinde de bu konuya benim yerime KAPAK olarak eklersiniz. 2026 bitmeden monitörünüzü gerekirse icra marifetiyle sökerek almanıza yardım edeceğim. Tüketici mahkemesi ve icra hukuk mahkemesi kararlarını atmıyorum çünkü dediğim gibi art niyet mevcut.

KVKK kapsamında gizledim.
Soğuk su içerken boğazım ağrıdı, gizledim.
NATO toplantısı yüzünden Belediye gizledi.
Saul Goodman gizle dedi gizledim.

Ürünlerin bir önemi yok. Biskrem aldım, THH'de görünce kahkaha attı.

Haklarınızı bilmiyorsunuz.
Bilmediğiniz konuları öğrenmek ya da en azından işkembe üretimi fikir paylaşımından kaçınmak yerine toplanıp cahil linç rave partisi gibi dalga geçmeye çalışıyor bir de kendi çapınızda eğleniyorsunuz. Kim zararlı çıkıyor bundan? Siz. Konudaki monitör alan herkes. Tüm forum. Tüm Ülke.
Şu konuda 20 tane sipariş verip sarı siteye koşacak at hırsızları olduğu kadar monitörünü alıp 3 günlüğüne mutlu olacak öğrenilmiş çaresizlik ile sefalet içinde yaşayan insanlar da olabileceği aklınıza gelmiyor belki de...
Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyi bırakın. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Okuyun.

Aralık ayında görüşürüz.

Birincisi aldığım ürünün piyasa altının 10'da 1 fiyatına düştüğünü bilmiyorsun. 8 bin TL olan bir monitörü 1950 TL civarı bir fiyata almış oluyorum. 10'da 1 fiyat olmuyor. İkincisi yasal olarak hakkım var. İster başvururum ister başvurmam bu seni ilgilendirmez. THH kurulduğu günden bu yana zaten en az 6 ayda sonuçlanıyor. Yıllardır durum aynı. Kimsenin hakkına girmiyorum. Herkes gibi bende bu ülkenin vatandaşıyım devlete vergimi veriyorum ve bu hizmetten faydalanmak her ülke vatandaşı gibi doğal hakkım. Fiyat hatası varsa ücret provizyonda bekletilir ve karta geri yatırılır. Bekleyen işlemlerden yani provizyondan hesaba düştükten sonra 3 gün içerisinde iade işleminizi başlatıyoruz denmesini kabul etmiyorum. Firma iki gündür bu indirimlerle güzel reklam ve PR yaptı. Bunun bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Kazanırım veya kazanamam firmanın THH'ye savunma vermesini ve süreçle uğraşmasını istiyorum. Çünkü bu firmaya garezim var. Geçmişte satın aldığım monitör ayıplı olmasına rağmen yasaları çiğneyerek ayıplı ürünü iade almamışlardı. THH verdim. 6 ay sonra bilirkişi incelemesi ile kazandım. Bu sefer ürün ellerinde yok diye beni zarara uğratarak 6 ay önceki tutarı iade ettiler. Bu firmaya çöpümü çekirdeğimi bile bağışlamam. Kazanırım veya kaybederim bu umrumda değil. Bu tarz firmaların tüketiciyi hiçe sayan yaklaşımlarından dolayı bu tutumla devam edeceğim. Sen itopya çalışanı gibi savunmaya devam edebilirsin.

Tam olarak THH'ye yapılıyor. Geçmişte Migrostan Xiaomi marka fritöz satın aldım. Gerekçe gösterilmeden siparişim iptal edildi yanlış fiyatlandırma sebebiyle. Ekran görüntüleri indirim oranı vs. ile THH başvurdum ve kazandım. Migros duruma itiraz ederek İstanbul 17. Ticaret Mahkemesine taşıdı. Gerekli savunmamı dava öncesi mahkemeye sundum. Mahkeme günü migrosun avukatı geldi ve mahkeme sonucunda yine ben kazandım. Dilersen mahkeme ile ilgili uyaptan evrak atabilirim? Hangimiz daha çocuk ve bilgili yorum yapmaya gerek duymuyorum.

her hakkınıza çöküldüğünde kabullenip kafayı eğip oturduğunuz için bu haldeyiz zaten bir de hâlâ milleti suçlama derdindesiniz :D

gidebilir. kaybedip mahkemeye taşınırsa masrafları ödemeyi göze alıyor sonuçta. firma hata yapmayacak o zaman.
THH bedava olduğu için ondan bu boş sesler. Normal dosya acmanın ücretini görünce 20 30k dolandırılanlar bile uğraşmıyor. THH dosya masrafı 500tl olsun 1 tane böcek göremezsin

Senin gibi denyolar yüzünden 6 ay sürüyor sonuclanması. Boş kalabalık yapma.
2003'den beri 6 ay sürüyormuş fix geliyor rutinmiş. O verince 6 ay değişmiyormuş. Yani max zihniyet bu kadar. Bizde zaten koskoca ülkede bir tek o veriyor diye 6 ay sürüyor zannediyorduk, çok aydınlatıcı birisi çok güzel kafa açıyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,655
Üyeler
199,006
Son üye
EyuphanB

Geri