İnterneti Hız Kaybı Olmadan Tüm Eve Nasıl Dağıtabilirim?

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar evime 1000mbps internet bağladım ancak verdikleri modem (evin girişinde) ile evin diğer taraflarına sinyali zayıf gönderiyor. Ev dublex ilk katta (300mbps) pek sıkıntı olmasada ikinci katta 10mbps ye düşüyor hız bunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaşlar evime 1000mbps internet bağladım ancak verdikleri modem (evin girişinde) ile evin diğer taraflarına sinyali zayıf gönderiyor. Ev dublex ilk katta (300mbps) pek sıkıntı olmasada ikinci katta 10mbps ye düşüyor hız bunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?
kablo çekebilme ihtimalin var mı access point için?

Hız kaybı yaşamak istemiyorsanız katlara mesh sistem kurmanız ve en az cat6 kablo ile bu cihazları birbirine bağlamanız gerek. Kablosuz da bağlayabilirsiniz ancak hız düşmesi kaçınılmaz olur.

kablo çekebilme ihtimalin var mı access point için?
2. kata kablo çekmeyeyim diyorum ortalık kablo görüntüsü olmasın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hız kaybı yaşamadan kablosuz aktarman imkansız. Ama mesh alarak hızları 300 Mbps falan üstüne çıkarırsın.

Örnek amaçlı attım, başka sitelere de bakın. Mümkünse Wifi-6E altında bir cihaz almayın.

zyxel modem kullanıyor firma ve mesh destekliyor bu modem araştırdığımda zyxel in şöyle bir cihazıyla karşılaştım iş görür mü sizce https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...800-gigabit-access-pointextender-1224856.html

Hız kaybı yaşamak istemiyorsanız katlara mesh sistem kurmanız ve en az cat6 kablo ile bu cihazları birbirine bağlamanız gerek. Kablosuz da bağlayabilirsiniz ancak hız düşmesi kaçınılmaz olur.
bu mesh sistem işe yarayacaksa eğer onu kuracağım

bu cihaz işe yarar mı sizce

zyxel modem kullanıyor firma ve mesh destekliyor bu modem araştırdığımda zyxel in şöyle bir cihazıyla karşılaştım iş görür mü sizce https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...800-gigabit-access-pointextender-1224856.html

Sizinki gibi dubleks evlerde mesh kurmak için en az 2 cihaz almanız gerek hocam. Biri modemin yanına diğeri üst/alt kata. Kablo çekebilirseniz bu iki cihazı kabloyla bağladığınızda diğer katta da aynı hızı alırsınız, kablosuz bağlarsanız diğer katta hız evin yapısına, ikinci cihazı koyduğunuz yere göre vs düşer. Katlar arasında cihazınızı wifi değiştirmeden kesintisiz kullanabilirsiniz. Modem ile de aynı marka olma zorunluluğu yok. İster router ister access point olarak kullanın.

Ben Tp-Link Deco x60 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Şuan satışta x50 modeli ve yeni seri bexx modelleri var, 2 tane ya da duruma göre 3 tane alıp tüm evde wifi kullanabilirsiniz. Ya da mercusys halo serisi var biraz daha uygun fiyatlı.

Bizde ev düz ayak 250m2. Router var. Fiber modenden asus ac3200 router'a kablo getiriyorum.

Sen sana verdikleri modemi unut, onun yerine tplink deco serisinden işine yarayacak olan modemlerden seç (tavsiyem wifi 7 routerlerden 3 adet alman) ve bunları birbirine bağlamaya yetecek uzunlukta ve sayıda en az cat 6 ethernet kablosu lazım.

İlk başta mevcut modemini çıkartıp yerine direkt bu deco routeri tak, ardından ethernet kablosu ile 2. Kattaki cihaza bağla, 2. Kattaki cihazıda yine ethernet baklosuyla 3. Cihaza bağla.

Aşağıda linkini atacağım tarzda kablo saklama borularından al, elektrikçilerde vardır. Kablosuz olarak kullanabilirsin ancak kablolu kadar stabil ve iyi bağlantın olmaz.

Bu benim kendim için uyguladığım yöntem, başka şeylerde denedim zamanında ama bunun kadar düzgün çalışan yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,613
Üyeler
198,806
Son üye
mete731

Geri