PC Toplama: Parça Parça mı Hazır Sistem mi?

İhtiyacınızı tam olarak söyleyebilirseniz size yardımcı olurum. Tam olarak nerede kullanılacak?

Her bütçeye 9070xt 48gb ram itelemeye çalışıyosun itinayla valla takdir ediyorum
Hocam ben iş için kullancağını düşündüm ona göre yazdım
Mühendislik vb alanlarda kullanacaksan 32 GB az gelir 48 GB ve üstü gerekir

Hocam 5080 fiyatına 2x rx 9070 XT alınıyor sizce değer mi
Ben aradaki paraya giderim ram'imi ssd'mi yükseltirim

Mantıklı olmak lazım hocam

Eğer mühendislik amaçları için kullanılacaksa, bilgisayarınıza Radeon AI Pro R9700 GPU'ya mutlaka bakmalısınız.

İşlemci olarak en aşağı Ryzen 9 9900X öneririm. Bir tık bütçenizi artırmanızı şiddetle öneriyorum, zira yaptığınız işler HPC sınıfına girebileceğinizi düşündürmekte.

Anakart olarak en aşağı MSI B850-P, bellek olarak 2x32GB'lık (idare eder şimdilik), PCIe 5.0 kaliteli NVMe (DRAM'li olması kritik) ve 1200W 80+ Gold güç kaynağı öneririm. İşlemci için ise Arctic Liquid Freezer III Pro 280 ya da 360 güzel gidecektir.

Ekran kartı olarak Radeon AI Pro R9700 32GB'a mutlaka bakın, bütçe darsa 2x RTX 5060 Ti 16GB da yapılabilir. Son olarak en önceliğiniz RGB'ler olmalı.

Hocam ben iş için kullancağını düşündüm ona göre yazdım
Mühendislik vb alanlarda kullanacaksan 32 GB az gelir 48 GB ve üstü gerekir

Hocam 5080 fiyatına 2x rx 9070 XT alınıyor sizce değer mi
Ben aradaki paraya giderim ram'imi ssd'mi yükseltirim

Mantıklı olmak lazım hocam
Tamam prasını hak etmiyor olabilir ki 3d modellemede oyundan fazla fark ediyor ama sen bütçeyi kısıp sistem atmamışsın ki, yine 130k. 9070xt sisteme max verilecek 110kdır.

Tamam prasını hak etmiyor olabilir ki 3d modellemede oyundan fazla fark ediyor ama sen bütçeyi kısıp sistem atmamışsın ki, yine 130k. 9070xt sisteme max verilecek 110kdır.
Dostum, bu istediğin parçayı teker teker seçme muhabbeti benim bildiğim sadece itopya'da var

Bir konu okumuştum adam 2 aydır sistem topluyorum hala bitmedi gibi bir gönderi atmıştı ondan bu dediğim daha mantıklı olur diye düşündüm

Yok hepsini farklı farklı sitelerden tekte alacaksan ve bilgisayarcıya kasayı yaptırırsan daha mantıklı olur ama taksit hepsinde olmuyor maalesef

Taksit konusunda itopya daha başarılı gibi geliyor bana
(Hocam karta göre değişebilir sövme)

Hocam AMD'de mfg yok mu
Ayrıca bence mfg mantıksız gecikme artışı+görsellik azalması=FPS artması
Grafik düşürünce de aynı şey oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hep insanları böyle kandırıyorlar
Cs2'de mfg açmayacağına göre hikaye oyunlarında da 180 FPS ihtiyaç olmadığına göre mfg MANTIKSIZ

Ama 2x frame generation'a okey o grafiği en azından bir miktar iyileştiriyor
2x fg var amd de 9070XT Ray Tracing açarsın 4070Tİ Super kadar kapasitesi var o kartın MFG o kadar gecikme yapmıyor ama gidip 10 fps iken mfg açarsan yapar ve oyun ishale döner öyle diyeyim. bi 40-50 fps baz alırsan iyi çalışıyor. Ayrıca 160K verdiğim sistemde ayarları kökleyip iyi bir fps alamazsam ben üzülürdüm ve o paraya 9070xt alınmaz.

Dostum, bu istediğin parçayı teker teker seçme muhabbeti benim bildiğim sadece itopya'da var

Bir konu okumuştum adam 2 aydır sistem topluyorum hala bitmedi gibi bir gönderi atmıştı ondan bu dediğim daha mantıklı olur diye düşündüm

Yok hepsini farklı farklı sitelerden tekte alacaksan ve bilgisayarcıya kasayı yaptırırsan daha mantıklı olur ama taksit hepsinde olmuyor maalesef

1)o teker teker seçme muhabbetleri hemen her pc satan sitede var. itopya'ya özel bir şey değil. itopya'dakini bilip diğerlerini bilmiyor olman diğerlerini pek de sallamıyor olduğunu düşündürüyor

2)o adam mükemmel indirimleri kovaladığından 2 aydır diziyordur. şu anda bile 0 indirimle tek tek toplamaya kalksam çok rahat daha iyisi dizilir. attığının indirimle alakası yok.

3)her parça taksitli olacak diye bir şey yok. ekran kartı, işlemci, ram gibi pahalı parçaların 6-9 taksitli olması falan güzel, ki bunları bulursun öyle aşırı zor bir şey değil. kalan ssd, anakart, soğutucu, kasa, psu zaten taksit şart olan şeyler değil. anakart x870e godlike almayacaksan en baba 15-20k ödersin bu sistemde. ki x870e godlike'a çıkıyorsan taksit dert etmeyecek kadar zenginsin demektir

4)olabilir, bilmiyorum

1)o teker teker seçme muhabbetleri hemen her pc satan sitede var. itopya'ya özel bir şey değil. itopya'dakini bilip diğerlerini bilmiyor olman diğerlerini pek de sallamıyor olduğunu düşündürüyor

2)o adam mükemmel indirimleri kovaladığından 2 aydır diziyordur. şu anda bile 0 indirimle tek tek toplamaya kalksam çok rahat daha iyisi dizilir. attığının indirimle alakası yok.

3)her parça taksitli olacak diye bir şey yok. ekran kartı, işlemci, ram gibi pahalı parçaların 6-9 taksitli olması falan güzel, ki bunları bulursun öyle aşırı zor bir şey değil. kalan ssd, anakart, soğutucu, kasa, psu zaten taksit şart olan şeyler değil. anakart x870e godlike almayacaksan en baba 15-20k ödersin bu sistemde. ki x870e godlike'a çıkıyorsan taksit dert etmeyecek kadar zenginsin demektir

4)olabilir, bilmiyorum
Hocam harbiden itopya'dan başka kendi pc'ni oluşturabileceğin bir site bilmiyordum bilgi için sağol

Normalde anakarta benim kendi düşüncem anakartda USB 4 veya thunderbolt olsun, portları bol olsun, iyi overclock yapılsın, Intel ise cudimm bellek olsun, iki tane pcie x16 girişi olsun, x veya Z serisi olsun yani Max bu kadar olur gösteriş için pahalı anakart almak bencede mantıksız bu dediğim özellikte bir anakart zaten 13k oluyor
(Bunları kullanımı iyi yönde etkilediği için ve daha profesyonel işlerde daha iyi olduğu için diyorum)

Hocam harbiden itopya'dan başka kendi pc'ni oluşturabileceğin bir site bilmiyordum bilgi için sağol

Normalde anakarta benim kendi düşüncem anakartda USB 4 veya thunderbolt olsun, portları bol olsun, iyi overclock yapılsın, Intel ise cudimm bellek olsun, iki tane pcie x16 girişi olsun, x veya Z serisi olsun yani Max bu kadar olur gösteriş için pahalı anakart almak bencede mantıksız bu dediğim özellikte bir anakart zaten 13k oluyor
(Bunları kullanımı iyi yönde etkilediği için ve daha profesyonel işlerde daha iyi olduğu için diyorum)
yani iş için lazım olabilir de oyun için lazım değil çoğu. konuyu tam okumadım bu arada arkadaşın amacı ne tam bilmiyorum

kral sen itopya fanı falan mısın? tek tek toplamak itopya gibi kazıkçı sitelerle karşılaştırdığın zaman git bir karşılaştır. itopyadan şuan diziyor olduğum sistemi direkt almaya kalksam 165 bin gibi saçma ötesi bir fiyat ödüyor olacaktım. tek tek topluyorum yakaladığım indirimlerle birlikte bana 120bin liraya gelecek. neymiş bu itopya incehesap aşkı anlamıyorum

kral sen itopya fanı falan mısın? tek tek toplamak itopya gibi kazıkçı sitelerle karşılaştırdığın zaman git bir karşılaştır. itopyadan şuan diziyor olduğum sistemi direkt almaya kalksam 165 bin gibi saçma ötesi bir fiyat ödüyor olacaktım. tek tek topluyorum yakaladığım indirimlerle birlikte bana 120bin liraya gelecek. neymiş bu itopya incehesap aşkı anlamıyorum
Değilim hocam dediğim gibi tek tek sistemi toplamanın sadece itopya'da olduğunu sanıyordum meğerse öyle değilmiş

Hazır diyenlere aldırma, kendin topla kaliteli toplarsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca daha uyguna gelir. Firmalardan uzka dur

Geri