9070xt Boşta %60 Civarında Kullanılıyor

Eror404

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
144
Merhaba arkadaşlar,

Bugün yeni sistemimi ilk kez kurup kullanmaya başladım. AMD ekran kartını da ilk defa kullanıyorum, bu yüzden çok fazla bilgim yok.

Bilgisayar bana geldiğinde ekran kartı sürücüsü zaten yüklüydü. Ben ekstra herhangi bir ekran kartı sürücüsü kurmadım. Sadece Windows kurulumunu tamamlayıp Windows Update üzerinden gelen güncellemeleri yaptım. Daha sonra AMD Adrenalin'i açıp kontrol ettim.

Fakat dikkatimi çeken bir durum var. Bilgisayar tamamen boştayken, arka planda sadece Discord gibi birkaç temel uygulama açık olmasına rağmen AMD Adrenalin'de ekran kartı kullanımı sürekli %60-70 civarında görünüyor. Sıcaklık da yaklaşık 50°C seviyelerinde geziyor. Oyun açık değil, render yapılmıyor, herhangi bir yük altında da değil.

Bu bana hiç normal gelmedi. Acaba bu yazılımsal bir sorun mu, sürücü kaynaklı mı, yoksa Adrenalin yanlış mı gösteriyor?

İnternette bazı kişiler Windows'un otomatik yüklediği sürücülerle sorun yaşanabildiğini, sürücünün DDU ile kaldırılıp AMD'nin sitesinden temiz kurulum yapılması gerektiğini söylemiş. Benim durumumda da böyle bir ihtimal olabilir mi?

AMD ekran kartını ilk kez kullandığım için nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Ben olsam nasıl bir yol izlerdiniz? Benzer bir sorun yaşayan veya çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
sonra ddu ıle drıverları sılıp 1 tane drıver ındırdım 26.6.4 sürümü suan ama gene aynı problem devam edıyor aslında ılk bas duzelmıstı oyunu actım kapattım gene takılı kaldı oralarda

saniyelik %60 -60 yük görüyorsanız ve genel olarak %1 e geri düşüyorsa sorun yok. kontrol aralığını genişletip (1-5 saniye) tekrar kontrol ediniz

saniyelik %60 -60 yük görüyorsanız ve genel olarak %1 e geri düşüyorsa sorun yok. kontrol aralığını genişletip (1-5 saniye) tekrar kontrol ediniz
hocam soyle dıyım sız anlayın

1783629823374.webp

1783629880744.webp

Malwarebytes ile tarat pcyi nolur nolmaz
Ddu ile tekrardan kur 26.6.4ü

driver üzerinden performans ölçümlerden katmanı açın, kullanım yükseldiğinde neyi kullanıyor ne kadar güç çekiyor görülür. 9070 kullanıyorum chrome açık + 3 5 uygulama açsamda yüzde 6 7 takılıyor.

Malwarebytes ile tarat pcyi nolur nolmaz
Ddu ile tekrardan kur 26.6.4ü
hocam pcyı daha yenı aldım acıkcası alakası olabılır mı ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

driver üzerinden performans ölçümlerden katmanı açın, kullanım yükseldiğinde neyi kullanıyor ne kadar güç çekiyor görülür. 9070 kullanıyorum chrome açık + 3 5 uygulama açsamda yüzde 6 7 takılıyor.
hocam dedıgınız seyı nasıl acacagım ?

hocam pcyı daha yenı aldım acıkcası alakası olabılır mı ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam dedıgınız seyı nasıl acacagım ?
metrik katmanını etkinleştir yazanı açıcaksın. izleme bölümündende vram-voltage-watt görünürlüğünü aç, ben böyle kullanıyorum oc yapıyorum şu sıra ayar tutturana kadar gündelik açık bırakıp tepkilerini izliyorum.

Ekler

• 1783630455609.webp
    1783630455609.webp
    50.4 KB · Hit: 22
  • 1783630496680.webp
    1783630496680.webp
    7.5 KB · Hit: 22
1783630577262.webp

Arkaplanda gpu kullanan bir uygulama var sende, Windows uygulamaları, animasyonları veya driverdan kaynaklı olabilir ddu ile silip resmi sitesinden güncelle. Bu ss RL oynarken arkada 2 youtube videosu ve bikaç sekme açık halde bu arada performans moduna alınca pc yi böyle olabiliyor. Windowsta açıksa kapat zaten gpu gerektiren bir şey olduğu zaman kullanıyor, pek bi makarası yok gereksiz uyanık tutuyor.

Discordun overlayi kullanıyor bende de bazı oyunlarda fpsin yarısını yiyordu. Onu kapatman gerek

metrik katmanını etkinleştir yazanı açıcaksın. izleme bölümündende vram-voltage-watt görünürlüğünü aç, ben böyle kullanıyorum oc yapıyorum şu sıra ayar tutturana kadar gündelik açık bırakıp tepkilerini izliyorum.
hocam o fps falan gosteren sey varya sag ustte amd de onu acıp kapatmanın kısayolu yokmu

Ekran kaydı alma açıksa normal, Watt değeri düşük kalıyor zaten. Başka bir şey de olabilir watt cok yüksek değilse takılma
1783631322345.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,476
Üyeler
199,166
Son üye
Tüpçüfikret

Geri