Çözüldü✓ Tüketici Mahkemesine Gitmeli Miyim?

Bence mahkemelik bir durum. Senin iznin olmadan özel dosyalrını kurcalamadıklarını nereden bileceğiz? Mahremiyetin ihlâli.
Servise yolladıgın an sözleşmede her şeyi kabul ediyorsun neyin ihlali tam olarak😂

• Hahaha
Reaksiyonlar: ghnn
Bence mahkemelik bir durum. Senin iznin olmadan özel dosyalrını kurcalamadıklarını nereden bileceğiz? Mahremiyetin ihlâli.
Yok zaten sıfırlama iznini bilgisayarı teslim ederken veriyorsun onlarda alır almaz önce sıfırlıyorlar bilgisayarı. Danışmak istediğim konu tam olarak o değildi. Neyse zahmet edip yorum yapan arkadaşlara ilgileri için teşekkür ederim

Dostlar hayırlı akşamlar merhabalar herkese size problemimi anlatıp tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum.
Öncelikle 3 Ekim 2024'te HP Victus 16 model bir laptop aldım ve herkesin malumu bu laptop 2025'in nisan mayıs ayı gibi hall sensör arızası vermeye başladı. Başlarda laptop setup olarak kullandığım için tatile gideceğim zaman garantiye vermek istedim. Haziran ayında servisi aradım ve parçanın siparişini verdiler. Temmuz ayında da yerinde servis hizmetiyle cihazımın anakartını değiştiler. Laptopta bu seferde küçüktür büyüktür tuşu çalışmıyordu ekran klavyesinde kontrol edincede ctrl tuşu olarak çalıştığını fark ettim ama harici klavye takınca harici klavyedeki küçüktür büyüktür tuşu gayet iyi çalışıyordu ve teker teker bunların video kayıtlarını aldım. Normalde küçüktür büyüktür tuşuyla bir işim olmuyordu ama okul başlayınca programlama derslerinde lazım oldu ve 2026'nın nisan ayına kadar dayandım daha sonrasında HP'nin yetkili servisine götürdüm ancak kutunun içine onarım istemediğimi, sadece arıza tespiti yapılmasını istediğimle alakalı ıslak imzalı bir dilekçede bıraktım. Beni aradıkları zaman DMI ayarlarını değiştiklerini söylediler ve bunu servis onarım kağıdınada yazdılar , sorununda yazın anakart değişimi sonrası teknisyenin bu ayarlarını yapmadığını söylediler bölge ayarı japonca falan bir şeyler saçmaladı ama klavyedeki diğer tuşlar ve Türkçe karakterler gayet düzgün çalışıyordu. Benim dilekçeme rağmen bu işlem izinsiz bir tamir değil midir? Eğer yazın yapılan işlemden kaynaklandıysada bu ayıplı hizmet değil midir? Bunların hepsini bir dilekçede toplayıp video ve fotoğraf kanıtlarıyla beraber tüketici hakem heyetine sundum. Bir bilirkişiye bile atanmadan karara bağlandı ve red geldi. İnceleme ve gerekçe kısmını eke bırakıyorum. Sizce karara itiraz edip kaybetme riskini almalı mıyım?
Hocam bence tüketici hakem heyeti kararına itiraz edin. Servisin sorunu çözmemesi lazım normal şartlarda, sorununuzu niye çözmüşler anlamadım. Yada başka bir yöntem olarak cihazın içini açın garantisi bozulsun. Bir daha servise gönderdiğinizde yetkisiz müdahale yapıldığı için cihazınız garanti dışı kalmıştır derler ve sorununuzu çözmezler. Böylelikle istediğinizi elde etmiş olursunuz.

Hocam adamlar almış notebook unu onarmış ilk, sonrasında o tamirden kaynaklı bir ayarın yapılmadığını söylemişler ve düzeltmişler, neyin derdisin tam olarak? Evet ikinci yaptıkları bir sorumsuzluk ama adamlar hatalarını kabulde etmiş zaten, tüketici hakem heyetine gitme amacın ne? gittiğinde sana yeni bir notebook vermelerini falan mı bekliyceksin? Herkes koparma peşinde
Herkes koparma peşinde derken? Üslubunuza dikkat edin bence bir şey koparma peşinde falan değilim zaten kronik sıkıntısı olan bir bilgisayar ve fabrikanın belkide toplaması gereken bir bilgisayar olmasına rağmen mağdur edilince adına bir şey koparma mı diyosunuz siz ?

Herkes koparma peşinde derken? Üslubunuza dikkat edin bence bir şey koparma peşinde falan değilim zaten kronik sıkıntısı olan bir bilgisayar ve fabrikanın belkide toplaması gereken bir bilgisayar olmasına rağmen mağdur edilince adına bir şey koparma mı diyosunuz siz ?
Sorununuz çözüldüğü halde böyle bir atraksiyona kalkışırsanız sizcede biraz çakallık değil mi? İnsanlar problemi çözülmeyince THH ye gider siz çözüldüğü için THH ye gidiyorsunuz. Biraz komik olmuş açıkçası. Memlekette bi akıllı sizdiniz adamlar size sıfır laptop gönderecekti dimi.

Servise yolladıgın an sözleşmede her şeyi kabul ediyorsun neyin ihlali tam olarak😂
Ben ironi diye düşündüm, değilse çok ayrı kafalar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Patatesleri niye sıcak yolluyorsunuz, ayıp değilmi ?

Arkadaşın üslubu yanlış olabilir fakat dediğinde bir yanlış yok. THH'ye neden gidiyorsun düzelmiş bir cihaz için ? Ya sıfır cihaz almak için, yada para iadesi için kârlı çıkmak için kısaca. Yani THH redini haketmişsiniz. Cihazda ikinci yolladığınızda donanımsal bir arıza olsa THH'ye kimse zaten bir şey demez, ama dediğiniz muhabbeti şuraya konu açsanız biz bile çözerdik. Benim laptopumu hoparlör cızırtısı giderilsin diye smsinfo'ya yolladım garantide takla attırmışlar komple kasa değiştirmişler stickerları ısı ile yamuk çarpık yapıştırmışlar sıvı metal cihazın heryeri termal macun lekesi kenarındada vurukla geldi evrakta hoparlör değişti yazıyor hoparlörüde değiştirmemişler aynı, sizin dert ettiğiniz şeye bak (pahalı cihaz bide ona rağmen bunları yapmışlar) :D
Bu bir restoranta gidip yemek sıcak geldi demek gibi bir şey.

Son düzenleme:
Sorununuz çözüldüğü halde böyle bir atraksiyona kalkışırsanız sizcede biraz çakallık değil mi? İnsanlar problemi çözülmeyince THH ye gider siz çözüldüğü için THH ye gidiyorsunuz. Biraz komik olmuş açıkçası. Memlekette bi akıllı sizdiniz adamlar size sıfır laptop gönderecekti dimi.
Lafı dilediğiniz gibi anlayabilirsiniz ancak bir insanı çakallık ile itham etmek haddinize değil. İçine bıraktığım dilekçenin içeriği hakkında bir fikriniz olmadığı halde bu tarz bi yorum yapmanız işin asıl komik tarafı. Sıfır laptop meselesine gelince bir önceki mesajdada belirttiğim gibi seri kronik arızalı garantim bittiği zaman hall sensör arızasını bir daha yaşayacağıma eminim ve aynı adamlar bu sefer ücret talep ederek onarımı sağlayacak.

Lafı dilediğiniz gibi anlayabilirsiniz ancak bir insanı çakallık ile itham etmek haddinize değil. İçine bıraktığım dilekçenin içeriği hakkında bir fikriniz olmadığı halde bu tarz bi yorum yapmanız işin asıl komik tarafı. Sıfır laptop meselesine gelince bir önceki mesajdada belirttiğim gibi seri kronik arızalı garantim bittiği zaman hall sensör arızasını bir daha yaşayacağıma eminim ve aynı adamlar bu sefer ücret talep ederek onarımı sağlayacak.
Tüm forum ve öneri konularında zaten o kasanın lenovo anakart muhabbeti gibi arızalı olduğu biliniyor. Benim önerdiğim tek victus cihaz yok mesela forumda. Tek çözümü ise sensör soketini çıkarmak oda bazı cihazlarda işlemcide performans sorunu yapıyor, bazısında yapmıyor. O dediğin şey ise garanti firması ile ilgili değil HP ile alakalı.

İçine bıraktığınız dilekçeyi yazmışsınız zaten konuya. Yazdığınız dilekçe bile komik aslında. ''Sadece arıza tespiti yapın. Cihazda değişiklik yapmayın.'' Ne olacaktı? Arıza tespiti yapıp bırakacaklardı, bu sefer sorunu çözün diye bir daha servise yollayacaktınız adamlar tek kalemde işinizi halletmiş. Ne sizi uğraştırmışlar ne kendilerini. Kronik arızalı cihaz konusuna gelirsek Victusların Hall sensör sorunu zaten bayağı meşhur. Alırken hiç mi araştırmadınız. Yada bu riski göze alarak aldınız. Sonuçta yetkili servis sizin bu sorununuzu halletmiş. Garanti bitince ne olacak diyorsunuz sizce mantıklı mı? O zaman sizin mantığınızla laptoplarda sınırsız garanti olması lazım. Ne yapacaklardı garanti bitince de ücretsiz mi onarım yapacaklardı? Kendiniz itiraf ediyorsunuz aslında ben kronik sorunlu cihaz aldım garanti bitince bidaha bu sorunu yaşayacağım o zaman ne yapacağım diyorsunuz. Yani ücret iadesi istiyorsunuz. Kimseyi edebiyat yaparak kandırmaya gerek yok bence. Normalde bu kadar çıkışmazdım ama sizin yaptığınız fırsatçılığa giriyor hoş bir şey değil.

İçine bıraktığınız dilekçeyi yazmışsınız zaten konuya. Yazdığınız dilekçe bile komik aslında. ''Sadece arıza tespiti yapın. Cihazda değişiklik yapmayın.'' Ne olacaktı? Arıza tespiti yapıp bırakacaklardı, bu sefer sorunu çözün diye bir daha servise yollayacaktınız adamlar tek kalemde işinizi halletmiş. Ne sizi uğraştırmışlar ne kendilerini. Kronik arızalı cihaz konusuna gelirsek Victusların Hall sensör sorunu zaten bayağı meşhur. Alırken hiç mi araştırmadınız. Yada bu riski göze alarak aldınız. Sonuçta yetkili servis sizin bu sorununuzu halletmiş. Garanti bitince ne olacak diyorsunuz sizce mantıklı mı? O zaman sizin mantığınızla laptoplarda sınırsız garanti olması lazım. Ne yapacaklardı garanti bitince de ücretsiz mi onarım yapacaklardı? Kendiniz itiraf ediyorsunuz aslında ben kronik sorunlu cihaz aldım garanti bitince bidaha bu sorunu yaşayacağım o zaman ne yapacağım diyorsunuz. Yani ücret iadesi istiyorsunuz. Kimseyi edebiyat yaparak kandırmaya gerek yok bence. Normalde bu kadar çıkışmazdım ama sizin yaptığınız fırsatçılığa giriyor hoş bir şey değil.
Edebiyat falan yaptığım yok 16 serisi henüz çıktığında almıştım ben aldıktan 3 4 ay sonra forumlara ve youtubea bu sorunlar düşmeye başladı burada üstten üstten konuşupta demogoji yapmanıza gerek yok diğer forumları ziyaret edebilirsiniz. İyi forumlar.

Ben ironi diye düşündüm, değilse çok ayrı kafalar.

Patatesleri niye sıcak yolluyorsunuz, ayıp değilmi ?

Arkadaşın üslubu yanlış olabilir fakat dediğinde bir yanlış yok. THH'ye neden gidiyorsun düzelmiş bir cihaz için ? Ya sıfır cihaz almak için, yada para iadesi için kârlı çıkmak için kısaca. Yani THH redini haketmişsiniz. Cihazda ikinci yolladığınızda donanımsal bir arıza olsa THH'ye kimse zaten bir şey demez, ama dediğiniz muhabbeti şuraya konu açsanız biz bile çözerdik. Benim laptopumu hoparlör cızırtısı giderilsin diye smsinfo'ya yolladım garantide takla attırmışlar komple kasa değiştirmişler stickerları ısı ile yamuk çarpık yapıştırmışlar sıvı metal cihazın heryeri termal macun lekesi kenarındada vurukla geldi evrakta hoparlör değişti yazıyor hoparlörüde değiştirmemişler aynı, sizin dert ettiğiniz şeye bak (pahalı cihaz bide ona rağmen bunları yapmışlar) :D
Bu bir restoranta gidip yemek sıcak geldi demek gibi bir şey.
Yok hocam adam haklı ömür boyu garanti vermesi lazımdı HP nin. Bence THH ye gitmeli. Garanti bitince adamın cebinden para çıkacak olacak iş mi ya

Edebiyat falan yaptığım yok 16 serisi henüz çıktığında almıştım ben aldıktan 3 4 ay sonra forumlara ve youtubea bu sorunlar düşmeye başladı burada üstten üstten konuşupta demogoji yapmanıza gerek yok diğer forumları ziyaret edebilirsiniz. İyi forumlar.
Üstten üstten konuşmuyorum, demogojide yapmıyorum sadece yaptığınız fırsatçılığı hoş bulmuyorum. İyi forumlar.

O Sorunun muhattabı maalesef garanti değil, HP firmasının kendisi oluyor. HP cihazları toplatabilirdi, toplatmadı. Yani konunun muhattabı garanfi firması değil, onlar işçi. HP bunlara onarım yetkisi vermiş o kadar. HP onlara hall sensör arızalı cihazları sıfırıyla değiş derse, değişir. Yoksa değişmez. Patron değil garanti firması, işçi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,418
Üyeler
198,966
Son üye
Ktmduke_250

Geri