RX 9070 XT Ler Neden Pahalılaştı?

Hala düşer diyorum. En kötü 32-34 lere sabitlenir. Sen 28 alırken 32 ödemen ayrı, 36-37 alırken 32 ödemen ayrı. Seneye bu zamanlar bu kart yine 32-34 olursa hani düşer diyordun demeyin diye diyorum. Seneye bu kartın 27 ye düşmesi demek bu sene 21 olması demek. İmkansız değil ama 1 e 80 oran falan.. Ben de hala kart almadım, kimseye de yatırım tavsiyesi vermiyorum. Entegre gpu ile gündelik işlerimi görüyorum.

Bak sana net bilgi olarak veriyorum düşecek diye beklersen 5k daha pahalıya alırsın.

Ben almakta kararsızdım 33-35k'ya Sapphire pulse 9 taksit ile satılırken bir iki hafta önce. Sonra dedim alim bir baktım stok Yok olanda 37 olmuş bir anda böyle zam olunca birde stoklar azalınca vazgeçtim bir kaç gün sonra Sapphire 38 oldu galiba, ama Asus prime 36.5'dan 9 taksitle alınıyordu onu aldım daha bir kaç gün oldu ve şuan 40k yani bu ay içinde hatta son iki hafta içinde 33-35 bandından 40'lara geldiler artık pahalımı değilmi bilmiyorum çünkü ileride dahada pahalı olabilir. Ramlerdede bu duruma benzer olay başıma gelmişti ben 2300'den 16gb RAM aldım param kalmadı diye 32 yapmayı bekleticemtim sonra haberler filan çıktı tam fiyatları iki katı oldu diye şuan aynı ram 11.5 ama ramlerdeki durum ekran kartları için ne kadar uygun emin değilim ama kart eğer çok daha fazla artmaya devam ederse ikinci el seçeneklere yönelmek daha mantıklı, ben rx9060xt+ para ile takas yapacaktım son gün satıcı Vazgeçti fakat bana 29'a denk geliyordu fakat pulse modeldi ve benim şuanki karttan daha derin calışıyor ama kısmet olmadı işte.

Neden pahalılaşmasın hocam verdiği performansa göre çok ucuz bir karttı, sırf amd chipset olduğu için kendinden zayıf nvidia kartlardan ucuza satılıyordu, stoklar eridikçe fiyatını yükseltmeleri normal. Bu saatten sonra düşer mi diyecek olursanız piyasada vatan dışında agresif indirim yapan yok, vatanda da pek stok görünmüyor. En son 9070'leri çok uyguna vermişti o dönem alanlar aldı hayrını görsünler. Son yıllarda düşer diye beklediğimiz her şey zam yedi maalesef, o yüzden ihtiyacım varsa alacak imkanım da varsa alır geçerim.

Gereksiz artış ara ara ucuzlaması veya çok fazla artmaması gerekiyor. Bunun başka bir sebebi belli aslında. Bazı kişiler ekran kartı ucuzken alıyor. ekran kartı stokluyor veya ikinci elde satıyor. Belki firmalar da bunu yapıyor. X kişide gidip bu Y kişisinden alıyor. Bence bu yüzden sürekli fiyatlarda dengesizlik var.

dostum kriz dönemindeyiz zaten, herhangi karta bakarsan nvidia amd fark etmiyor hepsi fazla overprice, satamadıkları ürünleri yine 32-33 bandından verirler, kalkıp da nitro+ falan o fiyatlara düşmez tabi beklemeyin. bir ara 30k altına düşer diye bekleyenler de 1660super kullanmaya devam ediyor, sorun yok o konuda. :kekw:

35 e pure model aldım 40k üstüne çıktı bekledikçe zam yicek gibi. indirim paylaşan kanallar bile zam geleceği için normal fiyatlı ürün paylaşmaya başladı halen daha ucuzlayacak diyen var???

1783794732579.webp

Normal fiyatının 40k da kalacağını düşünenler fena yarıyor.Stok birikince fiyatı dibe çakıp stok azalınca yukarı çekiyorlar.Şu karta 40k verene kadar 100 defa 5070 alırım.

dostum kriz dönemindeyiz zaten, herhangi karta bakarsan nvidia amd fark etmiyor hepsi fazla overprice, satamadıkları ürünleri yine 32-33 bandından verirler, kalkıp da nitro+ falan o fiyatlara düşmez tabi beklemeyin. bir ara 30k altına düşer diye bekleyenler de 1660super kullanmaya devam ediyor, sorun yok o konuda. :kekw:
Nvidia da 50 den başlıyor ama 5070 ti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aylardır bas bas bağırıyorlar zamlar yolda diye :)
Hiçbir yerde görmedim k haberleri takip ettiğim halde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Normal fiyatının 40k da kalacağını düşünenler fena yarıyor.Stok birikince fiyatı dibe çakıp stok azalınca yukarı çekiyorlar.Şu karta 40k verene kadar 100 defa 5070 alırım.
Ya da 5070 ti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,551
Üyeler
199,183
Son üye
Beratkrkmz

Geri