RX 9070 XT ile 3 Gündür Bitmeyen Problemler

Dostum inan bana bunları herkes yaşıyor, sen şuan o kadar para verdin pc tik demesin diyorsun anlıyorum ama pc de binlerce işlem işliyor arkada.
yanı hocam sızde haklısınız hatta sız benı ne zamandan berı tanıyorsunuz sonucta yenı degıl pc alma asamasında falan suanlık durum boyle acıkcası dedıgım gıbı oyle en azından oyun oynamada kasma donma fps dusuklugu falan olmaması cok ıyı bu arada hocam yenı drıver falan cıksa onla duzelme ıhtımalı varmı bu durumların ? dıscorda zaten takılmıyorum bıle cunku o normal ama su usb sesı ve ekran gıttı o bıraz tuhaf oldu ama sanmam cok buyuk problem oldugunu goz ardı etmek ıstıyorum ama bende ne dıyeyım hocam bırazda sız benı anlayın ama bende cok problem oldugunu dusunmuyorum acıkcası normaldır dıyorsanız normaldır yani

yanı hocam sızde haklısınız hatta sız benı ne zamandan berı tanıyorsunuz sonucta yenı degıl pc alma asamasında falan suanlık durum boyle acıkcası dedıgım gıbı oyle en azından oyun oynamada kasma donma fps dusuklugu falan olmaması cok ıyı bu arada hocam yenı drıver falan cıksa onla duzelme ıhtımalı varmı bu durumların ? dıscorda zaten takılmıyorum bıle cunku o normal ama su usb sesı ve ekran gıttı o bıraz tuhaf oldu ama sanmam cok buyuk problem oldugunu goz ardı etmek ıstıyorum ama bende ne dıyeyım hocam bırazda sız benı anlayın ama bende cok problem oldugunu dusunmuyorum acıkcası normaldır dıyorsanız normaldır yani
Şimdilik devam et, bazen Windows arkada bir şey yapar güncelleme yapar o takılır, ekran kartı günceller o ekran git gel yapar chipset günceller o yapar, Sorunlar tam sorun değil sen sorun sanıyorsun gibi

Discord'da yayın açtığında kart kullanımı görme sebebin kartın içerisindeki encoderın/ video çözücü çipinin çalışması yüzünden kartın GPU'nun kendisinin değil. OBS'te açarsan da bu olur. Oyun sırasında gidip gelme, çökme yaşıyorsan büyhük olasılıkla da kartın arızalı duruyor. Kartı mhz düşürerek test yapıp gözlemleyebilirsin. Eğer kartın voltajını ellemeden çekirdek ve bellek frekanslarını düşürdüğünde bu gidip gelme sorunları gidiyorsa kart donanımsal sorunludur.

Discord'da yayın açtığında kart kullanımı görme sebebin kartın içerisindeki encoderın/ video çözücü çipinin çalışması yüzünden kartın GPU'nun kendisinin değil. OBS'te açarsan da bu olur. Oyun sırasında gidip gelme, çökme yaşıyorsan büyhük olasılıkla da kartın arızalı duruyor. Kartı mhz düşürerek test yapıp gözlemleyebilirsin. Eğer kartın voltajını ellemeden çekirdek ve bellek frekanslarını düşürdüğünde bu gidip gelme sorunları gidiyorsa kart donanımsal sorunludur.
Aygıt yönetici açıkken bakmak lazım ekran kartı kısmı gidip geliyor mu ordan da anlayabiliriz

hocam donanım olarak kesınlıkle bır durum yok diye dusunuyorum cunku furmark testlerı occt de tum testler ıyı sonuclarla yapılıp denenmıstır ! bu sırada hıc wındows sesı veya farklı bırseye rastlamadım bu yuzden dolayı ufak tefek drıversal wındowssal sıkıntılar var onlarda aman cok buyuk dert degıl takılmadıgın surece normaldır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aygıt yönetici açıkken bakmak lazım ekran kartı kısmı gidip geliyor mu ordan da anlayabiliriz
hocam tam o sırada bakmak lazım aslında da tam o vaktı yakalamak zor biraz

Bios ayarları, driverlar, performans ayarları.... pc alınca direkt kullanabileceğimi sanıyordum ben de.1 haftayi geçti halen daha arada bi ayar yapıyorum. Daha tam oturtamadım sistemi. Bu gibi ayarlar icin nebi akgünün yt videolarina baktım yardımcı oluyor kesinlikle sıfır bilgisi olan adama tavsiye edilir. Undervolt yaparken ayarı kacirirsan pc ekrani siyah oluyor ama kapatip acin a duzeliyor panik yapma ben yaptım 😅

hocam donanım olarak kesınlıkle bır durum yok diye dusunuyorum cunku furmark testlerı occt de tum testler ıyı sonuclarla yapılıp denenmıstır ! bu sırada hıc wındows sesı veya farklı bırseye rastlamadım bu yuzden dolayı ufak tefek drıversal wındowssal sıkıntılar var onlarda aman cok buyuk dert degıl takılmadıgın surece normaldır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam tam o sırada bakmak lazım aslında da tam o vaktı yakalamak zor biraz
Nickine bakılacak olursa zaten hataların adamısın. Hata vs. yok tepe tepe kullan.
Bende 7800xt var bana da oluyor usb çıkar tak sesi gel git anlık ekran kararması falan. 15 kadar usb var cihazda, kablosuz dongle falan 5 tane. Oyuna girince lazım olan açıyor diyeri kapatıyor vs. Yayın vs yapacaksan zaten nvdia öneriliyordu biliyorsun.

Nickine bakılacak olursa zaten hataların adamısın. Hata vs. yok tepe tepe kullan.
Bende 7800xt var bana da oluyor usb çıkar tak sesi gel git anlık ekran kararması falan. 15 kadar usb var cihazda, kablosuz dongle falan 5 tane. Oyuna girince lazım olan açıyor diyeri kapatıyor vs. Yayın vs yapacaksan zaten nvdia öneriliyordu biliyorsun.
Alakası yok 24 saat yayın yapıldı bu kartlar ile kaç defa.

Bence ekran kartında arıza yoktur yani ekran kartlık bir problem gibi gelmedi bana. Daha çok sürücü, BIOS ya da chipset tarafında bir uyumsuzluk gibi geldi bana. EXPO'yu kapatıp stok ayarlarda denemek, BIOS'u güncellemek ve en güncel AMD chipset sürücüsünü kurmayı deneyebilirsin. USB sesi ve anlık takılmalar da ekran kartından çok anakarttandır. Yani tekrar ediyorum ama bence ekran kartında bir sıkıntı yok. Renk titremesi ise FreeSync, HDR veya monitör ayarlarından olabilir hiç bunların ayarlarına bakmayı denedin mi?. BIOS ve sürücü tarafını tamamen temizlemeyi dene istersen. Temizlemeyi dene baktın olmadı o zaman donanım olabilir bi servise vermekte fayda olabilir.

Çok saçma gelecek ama benim arkadaşımda gezginler'den discord indirmişti :) arka tarafta baya bir işlem yapıyordu . Küçük bilgi ekleyim dedim discord ile ilgili.
Gezginler sağlamdır.

hocam zaten nvıdıalık ısım yok kayıt falan normal o zaman bunların hepsı eyw cansınız suan herkes boyle dedıkce problemsız bır makına dızmısım gıbı gelıyor ve dahada mutlu oluyorum XD

Suan 5000 serisi kadar sorunlu bir seri yok , azicik forumlari gezsiniz , yabanci gruplara baksaniz zaten gercegi goreceksiniz. 4000 serisindeki erime olayini daha unutmadik. Amd de sorun var mi evet bazen olabiliyor ama Nvidia kadar olmadigina emin olabilirsin
Yarma %4lük pazar payı ile neredeysr nvidia kadar konu acılıyor her forumda. İki markanın satış sayısını aynı sanıyorsunuz herhalde.
Ki ayrıca bizim burda sorun olarak bahsettigimizin hepsi uyumsuzluk sorunu. Şımarık cocuk gibi o psunun su ozelliği kotu iyi çalışmıcam şu parçanın bu su kötü iyi çalışmıcam vs vs çok şey istiyor amd kartlar. Bilgisi yüksek olmayan son kullanıcıda optimize etmeye calisirken bayiliyor bu kartları. Dediklerim son seri icin gecerli eski serilerdeki sorunları konusmaya gerek yok zaten.

Son düzenleme:
Geri