metehan44
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 322
MSİ MAESTRO 500W 3599 TL'ye Kablosuz Kulaklık
Herkese merhaba arkadaşlar. Yabancılar incelemiş e bizde bi inceleyelim yav dedim ve ürünü satın aldım. Ürün bugün elime ulaştı ve yaklaşık 1-2 saat boyunca aralıksız deneyimleme fırsatım oldu. İlk izlenim olarak ürünün gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Detaylı deneyimlerimi aşağıda başlıklar halinde sizlerle paylaşıyorum:Kutu İçeriği
Kutuyu açtığınızda sizi bir aksesuar kutusu, 3.5 mm jack kablosu ve Type-C to Type-C şarj kablosu karşılıyor.Kablolar: Kablo kalitesi çok üst düzey değil, biraz ince duruyor; fakat örgü kumaş yapıda tasarlanmış. Zaten sadece şarj için kullanacağımızdan ne kadar yıpranabilir ki?
Taşıma Çantası: Kutudan ekstra bir taşıma çantası çıkıyor ki bu çanta gerçekten bayağı kaliteli bir hissiyat veriyor. Sık seyahat ediyorsanız işinize çok yarayacaktır; çünkü kulaklığın kasası çizilmeye biraz müsait birazdan ona değineceğim.
Tasarım ve Malzeme Kalitesi
Genel Hissiyat: Kulaklığı elinize ilk aldığınızda kesinlikle dandik, içi boş bir plastik hissi vermiyor. Kasası gayet dolu ve tok duruyor.Katlanabilir Yapı: İnternette dolanan "kolay bozulur gibi duruyor" iddialarının aksine mekanizması bana gayet güçlü göründü, kolay kolay bozulacağını sanmıyorum. Tabii zaman ne gösterir göreceğiz. Katlama mekanizması ilk başta hafif bir tedirginlik yaşatıyor; yalan yok, henüz yeni aldığım için kıyamadım ve tam sınırlarını zorlayarak test edemedim
Yüzey Yapısı: Dış yüzeyi çizilmeye biraz müsait bir yapıda. Masaya koyup sürüklediğinizde yüksek ihtimalle kılcal çizikler oluşacaktır; o yüzden dikkatli kullanmakta fayda var. Bunun dışında dışarıda takıp gezdiğinizde kesinlikle sırıtmıyor, gayet şık ve estetik bir duruşu var.
Dongle Yuvası: Dongle bilgisayara takılıyken, sağ kulaklığın üstündeki dongle yuvası boş kalıyor. Kullanıma hiçbir engeli yok ama görsel olarak oradaki boşluk tasarımı biraz bozuyor. Tabii kullanım sırasında zaten görmüyorsunuz. Dongle geri konduğunda tam bütünleşip yokmuş gibi duruyor.
Kullanım Konforu ve Kontroller
Kafa Bandı ve Ağırlık: Kulaklığın ağırlık dağılımı ve kafa bandı o kadar başarılı ayarlanmış ki kafanızda varlığını hissetmiyorsunuz bile. Son derece konforlu.Mikrofon Bildirimi: Mikrofonu yukarı doğru itip kapattığınızda bir hanımefendi sesli olarak "Mikrofon kapalı" diye sizi uyarıyor, açtığınızda ise tekrar seslenip açıldığını bildiriyor.
Sol Kulaklık Kontrolleri: Sol tarafta ses açıp kısmaya ve üzerine tıklandığında farklı görevler (Bluetooth modunda çağrı cevaplama vb.) üstlenen çok işlevli bir buton bulunuyor. Bu buton Windows'un genel sesini kısmak yerine doğrudan kulaklığın kendi iç sesini kontrol ediyor, bilginiz olsun.
ANC Butonu: Çok işlevli butonun hemen altında, ortalara doğru daha ince bir düğme yer alıyor. Bu düğme de ANC (Aktif Gürültü Engelleme) modları arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.
Aktif Gürültü Engelleme (ANC) Performansı
Cihazda bu fiyat bandı için gerçekten anlamsız derecede iyi bir ANC performansı var.Modlar: Şeffaf Mod (Transparent), ANC Kapalı (ANC Off) ve ANC Açık (ANC On) olmak üzere 3 modu bulunuyor ve üçü de çok başarılı çalışıyor.
Kulaklığın kendi pedleri zaten pasif olarak dış sesi harika kesiyor. Üzerine bir de ANC'yi açtığınız zaman dış dünyayla bağınız tamamen kopuyor.
ANC performansı için kulaklığın farklı yerlerinde tam 6 adet mikrofon konumlandırılmış. (Bu mikrofonlar sizin konuşma sesiniz için değil, tamamen dış sesi engellemek için kullanılıyor. Görüşmelerdeki gürültü engellemeye doğrudan bir katkısı var mı net bilgim yok, yanlış yönlendirmek istemem).
Ses Performansı
Sürücüler: Cihazda 40 mm sürücüler yer alıyor ve yalıtımıyla birleştiğinde ses performansı gayet iyi.Karakter: Bass odaklı bir ses karakterine sahip. Bu durum bazen yoğun bass içeren parçalarda tizlerin hafifçe yutulmasına sebep olabiliyor.
Ekolayzer (EQ): En iyi performansı almak için kesinlikle bir ekolayzer ayarı yapmanız gerekiyor. Ben kendime göre kişisel bir EQ ayarı yaptıktan sonra hiçbir sorunum kalmadı, ses kalitesinden son derece memnunum.
Mikrofon Kalitesi
Cihazın en zayıf kaldığı nokta maalesef mikrofonu.Piyasada satılan çok daha uygun fiyatlı ürünlerde bile bundan daha iyi mikrofonlar bulmak muhtemelen mümkündür.
Mikrofonu açtığınızda sağa doğru 90 derece döndürebiliyorsunuz. Ağzınıza tam yaklaşmıyor. Dongle ile arasındaki iletişim protokolünden mi yoksa sesi çok fazla sıkıştırmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama sesiniz biraz boğuk gidiyor. İki üç yazılımsal ayarla daha temiz hale getirebiliyorsunuz fakat genel olarak ses karakteri boğuk kalıyor.
Pil Ömrü, Menzil ve Bağlantı Detayları
Pil Ömrü: Tam 90 saatlik inanılmaz bir kullanım süresi var. 3599 TL'lik bir fiyata bu pil ömrü ve sunulan diğer özellikler zaten fazlasıyla tatmin edici.Kablosuz Menzili: 90 metrekarelik bir dairede, araya duvarlar girmesine rağmen yaklaşık 15 metrelik bir mesafeden sıfır kesintiyle sorunsuz kullandım. Daha da uzağa gidecektir diye düşünüyorum.
Bağlantı Türleri: Cihazı Bluetooth, USB Dongle veya 3.5 mm jack kablosuyla kullanabilirsiniz.
Önemli Uyarılar:
ANC özelliği yalnızca Bluetooth ve Dongle bağlantılarında çalışıyor; 3.5 mm kabloyla bağladığınızda çalışmıyor (Örn: Xbox'a kabloyla bağlarsanız ANC aktif olmuyor).
USB Dongle, Xbox Series X'te çalışmadı bilginiz olsun.
Karşılaştırma & Genel Puanlama
Bu ürüne Logitech G635'ten geçiş yaptım. G635'te 50 mm G Pro sürücüler olmasına rağmen, bu kulaklığın ses kalitesi bana hemen hemen aynı seviyedeymiş gibi hissettirdi. Mikrofon performansı olarak tabii ki Logitech'in çok gerisinde kalıyor. Ancak kablosuz özgürlüğü, başarılı ANC'si, inanılmaz hafifliği ve 90 saatlik devasa pili için 3599 TL bu ürüne sonuna kadar değer.- Malzeme Kalitesi: 8 / 10
- Ses Kalitesi: 8 / 10
- Mikrofon Kalitesi: 5 / 10