🔥İndirim Geil 2x16 6400mhz Cl42 Rgb Ram 19.938tl

f/p olarak iyi, "hynix değil alınmaz" tayfa gelmeden alınabilir :d
42-48-48-96 @ 1.35v
bu ram piyasasındaki marka çeşitliliği nedir ya bu aralar

f/p olarak iyi, "hynix değil alınmaz" tayfa gelmeden alınabilir :d
42-48-48-96 @ 1.35v
ky denilen biri mesela 64 gb gskill ile 32 gb ram ile karşılaştırıyor delirirsin

Geminiyi sistem dengesini ölçtürmek için kullanıyorum inatla bunda expo yok diyor
SPD profilini BİOS'tan okuyup frekansı hariç zamanlama ve voltajları gerekli yerlere kendin de girebilirsin. 6400 yerine 6000 kullanırsın frekansı da çünkü AMD'de 6400 silikon şansına giriyor. EXPO aşırı mühim bir şey değil.

ky denilen biri mesela 64 gb gskill ile 32 gb ram ile karşılaştırıyor delirirsin
Ya Hacı kaç ay oldu sal şu adamı artık AWLDLAWDWA. Ne bilenmişsin. 29 Nisan'dan bu yana.
1784031303506.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geminiyi sistem dengesini ölçtürmek için kullanıyorum inatla bunda expo yok diyor
Hocam yapay zekaya mı güveniyon üreticiye mi ? Yapay zeka bi halt bilmiyor.

expo var dedi benim gemini :D expo varsa bile ram hızını manuel ayarlamak daha iyi olur bu ram için. amd işlemcili sistemlerde 6000-6200mhz civarı doğru ayarlanmış bir ram en iyi performansı veriyor genelde. 6400mhz 1:1 değil 1:2 modunda çalışır çoğunlukla. kısacası elle ayarlasan daha iyi.

Bu CL değeri ne kadar fark ediyor abi? Bilmediğimden soruyorum millet takmış CL değerine. Ben sadece oyun oynayan birisiyim CL 40 ile CL 30 arasında benim için ne değişir? Bu kadar önemliyse hepimiz DDR4 kullanalım.

Bu CL değeri ne kadar fark ediyor abi? Bilmediğimden soruyorum millet takmış CL değerine. Ben sadece oyun oynayan birisiyim CL 40 ile CL 30 arasında benim için ne değişir? Bu kadar önemliyse hepimiz DDR4 kullanalım.
Ben yaşlandım diye galiba, bir fark hissetmiyorum. CL32 de kullandım, CL40 da kullandım. Ne rekabetçide ne de AAA'larda bir fark hissetmedim. Hissettiğini, çok daha akıcı olduğunu söyleyenler var. Ama ben ne %0.1, ne %1'de bir fark ya da sezgisel bir şey yaşamadım. Hani boomer bir rekabetçi oyuncusu da değilim. Valorant'da yücelik, arc raiders'da da sürekli stream'ların lobisine düşen birisiyim.

4k oyunculuk için fark yok zaten 1080p ve 2k çözünürlükte yer yer fark ediyor. ayrıca attığım ramin cl'si o kadar yüksek değil. 6000mhz cl36 rahat çalışan bir ram. biraz sıkıştırırsın 34-32 de olur. oyun performansı olarak uçurmuyor tabii ki ama ufak tefek etki ediyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hynix dışında almam diyenler ayrı bir kafa zaten onlara cevap bile vermiyorum. tamam kardeşim sen 3000tl fazla ver hynix al sıkıntı yok. oyun oynamak yerine her gün biosa girip timing ayarlarsın artık :kekw:

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,939
Üyeler
199,251
Son üye
corvaht

Geri