Bir Ramin Cl'si Sizin İçin Ne Kadar Önemli?

Hocam banada bir yardım etseniz
Yok hocam almayayım teşekkür ederim yordu artık bu işler beni, insanlara ne kadar da anlatirsan anlar yanındaki cahil arkadaşı kalkıp intel AMD den çok daha iyi hem oyunda hem render da derse , sen ona tam tersi olduğunu anlatamazsin o yüzden Allah sana Kolaylik versin

Bilmiyorum öğrenmiş oldum teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ortalığı öyle bir karıştırdinki hocam 4 saattir ana sayfadan düşmedi konu yarın da amd mi Nvidia mi diye konu açarsan forum da kavga cikar herhalde:) 😅
Yarın daha güzeli var. Üretici sizin için önemli mi? Hynixcilerle Hynixci haterları vs atıcak :D

@MeGaDave06 Bir de hocam gördüğün zaman cevaplaman için bir soru sormak istiyorum. Sen araştırmayı nasıl yapıyosun? Mesela kullandığın belli bir site var mı? Yoksa forumlardaki insanları mı okuyorsun? Video mu izliyorsun? Yoksa hepsini birlikte mi yapıyosun? Bazen araştırırken boşa araştırıyorum gibi geliyorda. Onun için sormak istedim.

Tamamen yabancı kaynaklardan.

Türk kaynaklara, yabancı kaynaklardan edindiğim bilgilerin devamı var mı yok mu ona bakmak için başvururum. Genellikle yabancı kaynakların kendisi Türk kaynaklara başvurmama gerek kalmadan tamamlıyor. Veya bazen tam tersi önce Türk kaynaklardan başlarım sonra yabancılara geçerim (konuya göre). Fakat ilk yaptığım yöntem daha yaygın

Genelde full okuma odaklıyım. Videolara, topladığım bilgiler sonrasında destekleyecek bir şey var mı diye bakar ve izlerim. Önceliğim okuma. Video kaynaklar hep sonra gelir. Metinleri rehberleri videolardan daha zengin buluyorum. Video araştırmalarımda önceliğim yine yabancı kaynakların 👍

Geçtiğimiz 10-15 yıl öncesine göre Türk forumların ve rehberlerin gücü çok fazlaydı. Kimse üşenmez ve uzun uzun bi donanım hakkında, karşılaştırma hakkında veya en basitinden herhangi bir overclock rehberinde bile hiç üşenmeden çok dolu dolu kaynaklar yaratırlardı. Pandemiden itibaren yapay zeka furyası tavan yapınca bunlar çöküşe geçti. Kimse bişey yazıp çizmiyor sayfalarca rehber yapmıyor. Çünkü herkes yapay zekadan cevap bulabiliyor :) (tamamen yapay zekaya güvenmeye karşıyım)

Yabancılar ama bu konuda hala bayrağı bırakmadılar. Ne rehberler var ulan adama bak helal olsun nasıl dökmüş bütün bilgileri dedirtiyor. Bilgisayarla ilgili bişey araştırmaya koyulduğumda önce ingilizce yazıyorum zaten

Yabancı kaynakları sorgulayarak devam ederim. Birinin yazdığı bişeyi “tamam bu doğrudur” diyip hemen kabul etmem. Yabancılarda bazen hata yapıp doğrulukla uyuşmayan şeyler yazabiliyolar

Türk kaynaklara, yabancı kaynaklardan edindiğim bilgilerin devamı var mı yok mu ona bakmak için başvururum. Genellikle yabancı kaynakların kendisi Türk kaynaklara başvurmama gerek kalmadan tamamlıyor. Veya bazen tam tersi önce Türk kaynaklardan başlarım sonra yabancılara geçerim (konuya göre). Fakat ilk yaptığım yöntem daha yaygın

Genelde full okuma odaklıyım. Videolara, topladığım bilgiler sonrasında destekleyecek bir şey var mı diye bakar ve izlerim. Önceliğim okuma. Video kaynaklar hep sonra gelir. Metinleri rehberleri videolardan daha zengin buluyorum. Video araştırmalarımda önceliğim yine yabancı kaynakların 👍

Geçtiğimiz 10-15 yıl öncesine göre Türk forumların ve rehberlerin gücü çok fazlaydı. Kimse üşenmez ve uzun uzun bi donanım hakkında, karşılaştırma hakkında veya en basitinden herhangi bir overclock rehberinde bile hiç üşenmeden çok dolu dolu kaynaklar yaratırlardı. Pandemiden itibaren yapay zeka furyası tavan yapınca bunlar çöküşe geçti. Kimse bişey yazıp çizmiyor sayfalarca rehber yapmıyor. Çünkü herkes yapay zekadan cevap bulabiliyor :) (tamamen yapay zekaya güvenmeye karşıyım)

Yabancılar ama bu konuda hala bayrağı bırakmadılar. Ne rehberler var ulan adama bak helal olsun nasıl dökmüş bütün bilgileri dedirtiyor. Bilgisayarla ilgili bişey araştırmaya koyulduğumda önce ingilizce yazıyorum zaten

Yabancı kaynakları sorgulayarak devam ederim. Birinin yazdığı bişeyi “tamam bu doğrudur” diyip hemen kabul etmem. Yabancılarda bazen hata yapıp doğrulukla uyuşmayan şeyler yazabiliyolar
Hocam, ben direkt forumlardan araştırıyorum yapay zeka yerine çünkü adamlar hem tecrübesini ortaya koyuyor hemde bilgisini.

Hocam peki bu yabancı kaynaktan aldığınız bilgileri onların forumlarından mı alıyorsunuz? Özel bir kaç site mi var? Yoksa direk genel yazınca çıkıyor mu? Nasıl erişiyorsunuz yani böyle detaylı rehberlere?

En güzel araştırma yöntemi sizin gerçekten.

Hocam, ben direkt forumlardan araştırıyorum yapay zeka yerine çünkü adamlar hem tecrübesini ortaya koyuyor hemde bilgisini.
Yapay zeka bi halt bilmiyor ya. Yapay zekayla iş olmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En güzel araştırma yöntemi sizin gerçekten.
Ben genellikle video üzerinden gidiyodum. Pc hocası-Donanım arşivi-Hardware unboxed-Linus tech Bilindik kanallar. Ama reis dediği için biraz da yabancı kaynaklardan rehberleri araştırıcam. Tabii hocam en doğru ulaşım yolunu da söylerse :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,819
Üyeler
199,225
Son üye
İlker Baki

Geri