Yardım Bg3 Oynarken Bir Anda Bilgisayar Bir Ses Çıkarıp Kapanıyor

olay günlüğüne bak kapanma anında yada öncesinde whealog varsa arızayı tespit edebilirsin eğer yoksa sadece kernel41 varsa 2 ihtimal var bios ayalarında problem olabilir expo açıksa expoyu kapat bir test et eğer işe yaramazsa %90 psu şüpheli konuma gelir.
exxpo dediğin şey docp galiba benim biosta onu kapadım şimdi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakart , ram ve islemci ne acaba

ve ram expo ayarlari ne ? gecikme ve frekans
cl16 2133mhzde çalışıyo şuan docp'yi kapadım 3000di normalde anakart b450 plus gaming
işlemci R5 5600 ekran kartı rx6700xt

exxpo dediğin şey docp galiba benim biosta onu kapadım şimdi

cl16 2133mhzde çalışıyo şuan docp'yi kapadım 3000di normalde anakart b450 plus gaming
işlemci R5 5600 ekran kartı rx6700xt
kanka sistemin ddr5 diye mantık yürütüyoruz daha yeni sistem bilgilerini yazıyon, docp expo xmp hepsi aynı bunlar hazır ram oc için isimlendirmeler hepsi aynı ismi farklı, dd4 te o kadar etkilemez ama yine de ihtimal var ddr4 sistemler ve anakartlar oturmuş vaziyette ddr5 ise daha tam oturmadı özellikle yeni anakartlarda daha fazla problem çıkabiliyor hazır oc profillerinde voltaj ayarlarını düzgün veremeyince sistem çat diye kapanıyor, senin durumunda docp kapalı testini yine yap ama büyük ihtimal psu arızası psu nu değitirmen gerek.

kanka sistemin ddr5 diye mantık yürütüyoruz daha yeni sistem bilgilerini yazıyon, docp expo xmp hepsi aynı bunlar hazır ram oc için isimlendirmeler hepsi aynı ismi farklı, dd4 te o kadar etkilemez ama yine de ihtimal var ddr4 sistemler ve anakartlar oturmuş vaziyette ddr5 ise daha tam oturmadı özellikle yeni anakartlarda daha fazla problem çıkabiliyor hazır oc profillerinde voltaj ayarlarını düzgün veremeyince sistem çat diye kapanıyor, senin durumunda docp kapalı testini yine yap ama büyük ihtimal psu arızası psu nu değitirmen gerek.
şu kapanma sorunuyla çok iyi anılarım olmadığı için sinirden dümdüz konu açmışım kusura bakmayın

senin durumunda docp kapalı testini yine yap ama büyük ihtimal psu arızası psu nu değitirmen gerek.
Tamamdır teşekkür ederim kardeşimin psu ile denerim birde.

bu sisteme sizce kaç w psu gerekir peki r5 5600 rx6700xt 16gb ram

işlemci ve anakartınız nedir aynı sorunu ryzen 5 5600 le a320m kullanıncada yapıyordu bende
asus tuf b450 plus gaming

şu an bir sinematikteyim normalde tam böyle sinematiklerde kapanıyordu şu an kapanmadı kullanımlar vs bu şekilde docp kapalı onun dışında biosta farklı bir ayar yok.
1784319147456.webp

bunu attım bir sonraki sinematiğe geçtim kapandı sıcaklıklar normal duruyor sizin dediğiniz gibi psu sıkıntılı sanırım.

olay günlüğüne bak kapanma anında yada öncesinde whealog varsa arızayı tespit edebilirsin eğer yoksa sadece kernel41 varsa 2 ihtimal var bios ayalarında problem olabilir expo açıksa expoyu kapat bir test et eğer işe yaramazsa %90 psu şüpheli konuma gelir.
1784319929450.webp
olay günlüğüm de bu şekilde

Alıntıyı görüntüleolay günlüğüm de bu şekilde
hocam whea log var bu donanım arızasını işaret ediyor orda yazan kod ve açıklamayı arat bak sebebi yüksek ihtimal o, psu olsa whea kaydı olmaz direk kernel41 olur, olay günlüğünde özellikle sistem saat kaçta kapandıysa hata verip ozama bak birde kernel41 hatası altında yine whea log vardır hepsini kontrol et o kayıt sana arızalı parçayı işaret eder.

hocam whea log var bu donanım arızasını işaret ediyor orda yazan kod ve açıklamayı arat bak sebebi yüksek ihtimal o, psu olsa whea kaydı olmaz direk kernel41 olur, olay günlüğünde özellikle sistem saat kaçta kapandıysa hata verip ozama bak birde kernel41 hatası altında yine whea log vardır hepsini kontrol et o kayıt sana arızalı parçayı işaret eder.
1784321556650.webp

sistem yeni mi bu durum sistem kurulumundan itibaren mi var yoksa sonradan mı çıktı, işlemci ram yönünde bir arıza var gibi daha fazla detay için ayrıntılar kısmını aç kopyala google ai üzerinde arat spesifik olarak hangi parçadan olduğunu bul, benim tahminim işlemci ram konusunda.

Biostan birkaç ayar yaptım sonra oyunu bi 20dk kadar oynayabildim kapanmadı ama ben çıktım oyundan yoruldum yani uzun bir deneme atarım sonra yine.

Geri