Ai ve Render İçin İkinci El Ekran Kartı Önerisi Bütçe 19 K

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
19000
Render ve ai düzenlerle ayrıca boştayken ai kiralama ile uğraşıyorum ikinci elde bütçem 18 19 k max rtx 3080 ti düşünüyorum vram az olsada bit ve saf gücü yüksek

İşlemci ryzen 9 3900x
B450f rog strix anakart
32 gb ram 3200mhz 2 tb m2 ssd

Render ve ai düzenlerle ayrıca boştayken ai kiralama ile uğraşıyorum ikinci elde bütçem 18 19 k max rtx 3080 ti düşünüyorum vram az olsada bit ve saf gücü yüksek

İşlemci ryzen 9 3900x
B450f rog strix anakart
Güzel düşünüyorsun daha iyi bir seçenek yok zaten 3090 lar en son 24k dan 30lara çıkmış , ai olarak limitliyecek ama vram büyük model çalıştıramazsın

AI ile ne yapıcaksınız? Tek başına 24gb vram ile bile giriş seviyesi hobi harici bir şey yapamazsınız çünkü. AI aşırı geniş bir kavram artık. Tam olarak spesife ederseniz daha iyi olur.

İşlemci ryzen 9 3900x
B450f rog strix anakart
tüm ai lar nasıl çalışıyor bilgim yok fakat llm ler ve çoğu ai teknolojisi fazla vram e ihtiyaç duyuyor diye biliyorum
4060ti 16gb öneririm daha fazla vram e sahip + fp8 teknolojisi var ai tarafında
fakat native daha yavaş olucaktır 3080ti dan

İşlemci ryzen 9 3900x
B450f rog strix anakart
AMD marka min 16 GB vram'e sahip bir ekran kartı almanızı öneririm

Ai ile uğraşacaksanız linux kullanmalısınız ve linux'ta AMD, nvidia'dan daha iyi

AMD marka min 16 GB vram'e sahip bir ekran kartı almanızı öneririm

Ai ile uğraşacaksanız linux kullanmalısınız ve linux'ta AMD, nvidia'dan daha iyi
valla hocam belki bilmediğim bir alanda daha iyi olabilir ama genel olarak Nvidia nın daha iyi oldugunu düşünüyorum

Bilmediğin alanda konuşma
Linux'ta AMD, nvidia'dan daha iyi
Zaten adamakıllı ai kullanmak için linux lazım
hocam amd desteği iyileşmiş olsada nvidia kadar iyi değil hala , ai da llm den ibaret değil

Ağır oyun oynayan biri değilim. Temel odak noktam para karşılığı yaptığım orta seviye video edit işleri, 3D modelleme ve küçük-orta ölçekli AI modellerini çalıştırmak boş zamanlarında kartı kiralamayı düşünüyorum

Uygunsuz davranış
kullanmadım hocam teoride bildiklerim kadarıyla konuşuyorum
Konuşma o zaman insanlara yanlış bilgi verme
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ağır oyun oynayan biri değilim. Temel odak noktam para karşılığı yaptığım orta seviye video edit işleri, 3D modelleme ve küçük-orta ölçekli AI modellerini çalıştırmak boş zamanlarında kartı kiralamayı düşünüyorum
Hangi 3d modelleme programını kullanıyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,610
Üyeler
199,852
Son üye
serche_

Geri