🔥İndirim LG Ultragear 27 İnç 4. Nesil Tandem OLED Monitör 44.999 TL

oled ekran alıp görev çubuğunu kapatamayacak kadar aklı olmayan adam oled almasın bi zahmet
önemli olan sıcaklık, oled monitörden çok daha sıcak oluyor çünkü içinde bir sürü modemler antenler ve kocaman fırın gibi çalışan bi batarya var. oled ekran genişe yayıldığı için ısıyı daha iyi dağıtıyor, içlerinde vapor chamber falan oluyor bazı modellerde.
Aynen kardeşim 15-20 watt güç çeken telefon fırın, prizden 100 watt çekip cayır cayır 1000 nit HDR parlaklık veren 27 inç monitör buzdolabı. xD Hatta o yüzden monitörlerin arkasına o koskoca vapor chamberları koyuyorlar içi çok serin ya aman pikseller üşümesin diye. Adamlar panel sıcaktan kendi kendini imha etmesin pikseller yanmasın diye çırpınıp koca koca soğutma blokları takıyor sen gelmiş telefon daha çok ısınıyor diyorsun. Kendi yazdığını iki kere okusan ben ne saçmalıyorum deyip sileceksin aslında ama nerdeeeeeeee

1000 nit HDR parlaklık
hangi monitör veriyormuş, hdr 1000 ne demek biliyosun di mi :D tipik 250 nit falan oled monitörler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen kardeşim 15-20 watt güç çeken telefon fırın, prizden 100 watt çekip cayır cayır 1000 nit HDR parlaklık veren 27 inç monitör buzdolabı. xD Hatta o yüzden monitörlerin arkasına o koskoca vapor chamberları koyuyorlar içi çok serin ya aman pikseller üşümesin diye. Adamlar panel sıcaktan kendi kendini imha etmesin pikseller yanmasın diye çırpınıp koca koca soğutma blokları takıyor sen gelmiş telefon daha çok ısınıyor diyorsun. Kendi yazdığını iki kere okusan ben ne saçmalıyorum deyip sileceksin aslında ama nerdeeeeeeee
telefona vapor chamber koymuyolar mı:D ben monitörler ısınmıyor demedim sen istediklerini okuyorsun. monitörler için soğutma çözümleri daha kolay dedim

1. MSI MPG 271QR QD-OLED X50 — 44.299 TL
En donanımlı seçenek: en iyi HDR (EOTF Boost), DP 2.1, gerçek USB-C 98W PD, KVM, yanma izi sensörü. Glossy.

2. MSI MAG 272QP QD-OLED X50 — ~44.864 TL
Aynı panel, daha sade özellik seti (USB-C sadece 15W, DP 1.4). Fiyat/performans olarak MPG'ye çok yakın ama daha az özellik veriyor — bu yüzden 1.'nin altında.

3. Samsung Odyssey OLED G6 G60SF — ~33.725–38.999 TL (değişken)
Tek mat panel seçenek. Fiyatı genelde en düşük seyrediyor, ışıklı odada avantajlı ama RGB-stripe/mor ton azaltıcı film yok.

4. Gigabyte AORUS FO27Q5P — 45.739 TL
DP 2.1 + zengin port seçenekleri var ama MSI'lara göre HDR/renk tarafında öne çıkan bir özelliği yok, en pahalılardan biri.

5. Asus ROG Strix XG27AQDPG — ~47.176–48.999 TL
En pahalı seçenek genelde, performans farkı yok denecek kadar az; sadece tasarım/stand tercihleri öne çıkıyor.

Not: Samsung fiyat olarak en cazip ama mat panel istemiyorsan, glossy grupta en iyi fiyat/özellik dengesi MSI 271QR'da. MSI 271QR' bendede bu var en iyiside bu soğutma olarakta renk olarakta bunu almanızı tavsiye ederim iyi sabahlar en iyisi 1 en kötüsü 5 hepsi samsung panel hepsi aynı sadece firmalar oc ve kendi temalarını koymuştur biliniz

arada bi oled piksel temizleme yaparsan, parlaklığı fullemezsen hiçbir şey olmaz, sen alma zaten kullanamazsın gibi geliyor

ben 1.5 sene kullandım hiçbir şey olmadı
oled düşmanlığı yapamam gayet iyi ama 40-45 milyar verip 17 günde yanıp servisi şu bu ile uğraşsanız sizde soğursunuz o teknolojiden veya çekingen olursunuz en iyisi bir süre daha beklemek yeni oled monitörleri.

oled düşmanlığı yapamam gayet iyi ama 40-45 milyar verip 17 günde yanıp servisi şu bu ile uğraşsanız sizde soğursunuz o teknolojiden veya çekingen olursunuz en iyisi bir süre daha beklemek yeni oled monitörleri.
doğru kullanırsan bir şey olmaz, 40 45 milyar da vermem zaten. arkadaş çok bilmişlik yapıp oled kumar diyor yok öyle bir şey

gitsin çöp ips alsın 10 bine, siyahlarda gözü kanasın

hangi monitör veriyormuş, hdr 1000 ne demek biliyosun di mi :D tipik 250 nit falan oled monitörler

telefona vapor chamber koymuyolar mı:D ben monitörler ısınmıyor demedim sen istediklerini okuyorsun. monitörler için soğutma çözümleri daha kolay dedim
Konu başlığında kocaman 4.nesil tandem oled yazıyor adam gelmiş bana tipik 250 nit diyor. Tandem oled panellerin sırf o tepe parlaklıkları 1000-1300 nitlere kayıpsız çıkarabilmek için çift katmanlı yapıldığından bile haberin yok. Senin o bahsettiğin 250 nit panelin yanmamak için tam ekranda kendini frenlediği sdr parlaklığıdır. Ama hdr açıp bir oyuna girdiğinde o ekrandaki sabit beyaz yazılar can barları %3'lük alanda tam 1000 nitte cayır cayır yanar. Statik görüntü yanığı yani burnin de zaten tam olarak o noktalarda oluşur. Yarı yamalak bilginle laf sokmaya çalışırken komik duruma düşme güzel kardeşim. Çok konuşmak çok bilmekle eş değer değil. Telefon örneğinde bunun gibi.

doğru kullanırsan bir şey olmaz, 40 45 milyar da vermem zaten. arkadaş çok bilmişlik yapıp oled kumar diyor yok öyle bir şey

gitsin çöp ips alsın 10 bine, siyahlarda gözü kanasın
Hayatında kaç kere 45lik monitörün bakımını yaptın xd

MAT PANEL

• Samsung Odyssey OLED G6 (G60SF / S27FG60) — ~$999 (Amazon/Newegg)

GLOSSY (PARLAK) PANEL

• MSI MAG 272QP QD-OLED X50 (aynı adı bazen MPG 271QR olarak da geçiyor) — ~$749–799
  • Asus ROG Strix XG27AQDPG — ~$679–849 (mağazaya göre değişiyor, Best Buy'da indirimliyken $679.99)
  • Gigabyte AORUS FO27Q5P — ~$1.081 (ABD) / ~€999 (Avrupa) Coğu tr de var
Not: Hepsi aynı Samsung Display 4. nesil QD-OLED panelini kullanıyor (Samsung'un mat versiyonu hariç), bu yüzden panel performansı (0.03ms, 500Hz, True Black 500 HDR) neredeyse birebir aynı — farklar bağlantı seçenekleri (Gigabyte/MSI'da DP 2.1 var, Asus'ta DP 1.4+DSC) ve ek özelliklerde (ELMB, proximity sensor vb.). Yine not bu panel bende 1 yıldır var 100% parlaklıkta kunlanıyom daha bir sıkıntı olmadı
yapay zeka azaltalım bir sürü yanlış bilgi var

Konu başlığında kocaman 4.nesil tandem oled yazıyor adam gelmiş bana tipik 250 nit diyor. Tandem oled panellerin sırf o tepe parlaklıkları 1000-1300 nitlere kayıpsız çıkarabilmek için çift katmanlı yapıldığından bile haberin yok. Senin o bahsettiğin 250 nit panelin yanmamak için tam ekranda kendini frenlediği sdr parlaklığıdır. Ama hdr açıp bir oyuna girdiğinde o ekrandaki sabit beyaz yazılar can barları %3'lük alanda tam 1000 nitte cayır cayır yanar. Statik görüntü yanığı yani burnin de zaten tam olarak o noktalarda oluşur. Yarı yamalak bilginle laf sokmaya çalışırken komik duruma düşme güzel kardeşim. Çok konuşmak çok bilmekle eş değer değil. Telefon örneğinde bunun gibi.

1784972528024.webp

yok sen hiçbir şey bilmiyorsun, iki cümle yazıp bakacaksın onu da becerememişsin. bak ne diyor altta 335 nite bile oldukça yüksek diyor. okumayı öğren koçum

hdr olan yerler sanki sabaha kadar açık kalıyor :D öyle biliyor gibi konuşuyor bir de nasıl da genişten atıyorsun

45 binlik oled monitörüm olmasa da 100 binlik oled televizyonum var :)

akla gelebilecek bütün önlemleri almama rağmen panel piyangosu mağduruyum 17 günde alev attı.
Ürün bozuk ya kanka 17 günde yandıysa bu oled sorunu değil ünite bozuk demektir. Elektronik şans işi ilk günde bozulabilir 5 yıl sormada bozulabilir. Deseydin 2 sene kullandım yandı o zaman eyvallah daha ilk ayını doldurmadan yanmışsa bu bir oled sorunu değil. Üreticiler 3 yıl yanma garantisini 15 günde yanacak ekrana verir mi? 1000 de 1 denk gelecek şans seninki

Günde 12 saat aralıksız reels izleyip ekranı hiç kapatmıyorsan telefonun da yanar zaten merak etme. :) Telefon gün içinde onlarca kez kapanıp dinlenir. Monitör sabahtan akşama kadar aynı statik görev çubuğuyla aralıksız çalışır. 6 inç telefon ekranının ısısıyla 27 inç HDR monitörü bir tutmaya devam et sen parası olan sensin ya hıaaaaaaM.. Adam zaten ekranı yaktım diyor çok bilgili insan.
görev çubuğu kapatılıyor?

Alıntıyı görüntüle

yok sen hiçbir şey bilmiyorsun, iki cümle yazıp bakacaksın onu da becerememişsin. bak ne diyor altta 335 nite bile oldukça yüksek diyor. okumayı öğren koçum

hdr olan yerler sanki sabaha kadar açık kalıyor :D öyle biliyor gibi konuşuyor bir de nasıl da genişten atıyorsun

45 binlik oled monitörüm olmasa da 100 binlik oled televizyonum var :)
Kendi attığın görseli okumaktan acizsin. İkinci maddede ne yazıyor? tepe parlaklığı (hdr peak) 1500 nit yazıyor. Ben sana ne anlatıyorum? Oyunlardaki statik hud'lar ve logolar, bu %1.5'lik küçük alanlarda 1500 nite fırlayıp pikselleri yakıyor diyorum. Sen hala panelin erimemek için kendini kıstığı sdr tam ekran 335 nite bakıp o 100 liraya çekilmiş gemini pron ile bana argüman sunuyorsun xD.
Oled parası olmayan adam için kumardır, cihaz güzel mi evet güzel. Ama orta seviye kazancı olan ve ciddi bu kısma para harcayan adama tavsiye etmem onu aydınlatırım. 1000 de 1 ihtimaller beni bulmaz demeyin.

Ürün bozuk ya kanka 17 günde yandıysa bu oled sorunu değil ünite bozuk demektir. Elektronik şans işi ilk günde bozulabilir 5 yıl sormada bozulabilir. Deseydin 2 sene kullandım yandı o zaman eyvallah daha ilk ayını doldurmadan yanmışsa bu bir oled sorunu değil. Üreticiler 3 yıl yanma garantisini 15 günde yanacak ekrana verir mi? 1000 de 1 denk gelecek şans seninki
doğru haklısın bir ünite sorunuydu herhangi bir burn-in yaşamadım doğrudur.
Msi mpg x50 veya şu ikisinden birine şans veririm artık. 20th edition çok pahalı gerçi ona şans veremeyebilirim :D
1784973056707.webp

Kendi attığın görseli okumaktan acizsin. İkinci maddede ne yazıyor? tepe parlaklığı (hdr peak) 1500 nit yazıyor. Ben sana ne anlatıyorum? Oyunlardaki statik hud'lar ve logolar, bu %1.5'lik küçük alanlarda 1500 nite fırlayıp pikselleri yakıyor diyorum. Sen hala panelin erimemek için kendini kıstığı sdr tam ekran 335 nite bakıp o 100 liraya çekilmiş gemini pron ile bana argüman sunuyorsun xD.
Oled parası olmayan adam için kumardır, cihaz güzel mi evet güzel. Ama orta seviye kazancı olan ve ciddi bu kısma para harcayan adama tavsiye etmem onu aydınlatırım. 1000 de 1 ihtimaller beni bulmaz demeyin.
oyundaki hud niye hdr parlaklığına ulaşsın, her dediğin yalan yanlış. monitörün kendi ayarlarındaki hud parlaklık kısıcılar oraların parlaklığını bile kısıyor niye oralar hdr olsun :D sal kardeşim sen dünkü ips monitörünü al sinerjideki

Sen hala panelin erimemek için kendini kıstığı
böyle bir şey yok eritmemek için kısmak falan değil, tipik nit değeri. iyi araştır her dediğin yanlış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,010
Üyeler
200,269
Son üye
e.alisan

Geri